Reis naar de Maan – John Hare

Het heelal, zonnestelsel, de sterren en de maan zijn altijd een fascinatie geweest van mijzelf. Dat heeft mijn moeder aan mij doorgegeven, en ik geef dit kennelijk weer door aan mijn dochter. Want die is helemaal into alles wat met die onderwerpen te maken hebben. Dit boek Reis naar de Maan is dan ook meteen al erg geliefd.

Reis naar de Maan

maanlanding in prentenboek

Ga je mee naar de maan? Dit boek laat in prachtige prenten zien hoe een vrolijk geel ruimteschip een reisje maakt naar de maan. Op de maan komen ze aliens tegen en gebeuren er allemaal leuke dingen. Wat er precies gebeurd hoor ik je denken?

Nou dat bepaal je zelf! Dit prentenboek Reis naar de Maan bevat namelijk geen verhaal in tekst, alleen in beeld. Als lezer of voorlezer wordt je uitgedaagd om je fantasie te gebruiken en je eigen verhaal te maken. Dit zorgt voor een leuke extra dimensie. Het verhaal kan dus eng, grappig, verdrietig of spannend zijn. Elke emotie die je kiest kan je het geven.

De plaatjes leiden het verhaal wel en spreken best voor zich. Dus geen zorgen als je niet de beste verhalen verteller bent. Maar voor de troubadours onder ons bieden de prenten ook genoeg ruimte voor eigen invulling. Het is ook erg leuk om je kind het te laten vertellen uit Reis naar de Maan.

Wat vinden wij van het boek?

reis naar de maan prentenboek zonder tekst

Het sluit perfect aan bij onze interesses en passies dus dat is fijn! De prenten zijn prachtig. Dat de tekst ontbreekt vind ik een leuk iets. Mijn dochter kan nog niet lezen en heeft zo het gevoel dat dit echt haar boek is waar ze haar eigen verhaal kan maken.

Ik merk dat ik zelf wel makkelijker verval in het navertellen wat ik zie op een prentje maar ik daag mezelf uit om elke keer iets nieuws en onverwachts aan het verhaal toe te voegen. Om die reden is dit verhaal dus nooit uitgelezen en blijft het spannend. Je kan ook elke keer een andere emotie toevoegen.

Wij vinden de Reis naar de Maan een prachtig prentenboek en het wordt nog elke dag uit de boekenkast gehaald! Inclusief het astronautenpak!

Specificaties Reis naar de maan

reis naar de maan prentenboek john hart

Reis naar de Maan | John Hare | Uitgever Lannoo | 48 pagina’s | 9789401465830 | Februari 2020 | Leeftijd 3 – 4 jaar | Voor meer informatie zie hier

Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.