Een reis door de ruimte in winkelcentrum de Hoven

Het winkelcentrum de Hoven passage organiseert regelmatig speciale activiteiten voor kinderen en dit keer is het wel heel bijzonder. Kids on the moon van 3 tot en met 21 april. Mede doordat het winkelcentrum 50 jaar bestaat is het groot feest. Voor kinderen in Delft de mogelijkheid om gratis een reis door de ruimte te maken! 

Reis door de ruimte

reis door de ruimte

Het hele project over de ruimte is ontwikkeld door Portugezen en het is al in heel veel landen tentoongesteld geweest. Nu staat het project dus in Delft en je kunt tijdens het winkelen zelf ook alles met eigen ogen bekijken. Voor de kinderen is er echter net even wat meer aandacht en hoe..

Kleine astronautjes

Vorige week woensdag ging ik dan ook met dochterlief op reis door de ruimte. Een team van medewerkers van het evenementenbureau stond ons al op te wachten. Het was een gezellige grote groep kinderen bij elkaar en ze kregen allemaal een ruimtepak aan! Zo onwijs schattig om te zien!

reis door de ruimte reis door de ruimte

In twee teams gingen ze op pad door het winkelcentrum. De speciale tegels die in het midden lopen volgend zodat er ruimte overbleef voor het winkelende publiek. Die trouwens allemaal ooohh en ahh zeiden op het zien van al die leuke kleine astronautjes die op reis naar de ruimte gingen.

reis door de ruimte

Heelal

reis door de ruimte reis door de ruimte reis door de ruimte

We kregen over alle planeten een goede uitleg. Ik dacht eerst dat we met studenten van de Universiteit te maken hadden, maar het bleken echt medewerkers van het evenementenbureau te zijn die een training hadden gekregen van ESA (European Space Agency).

reis door de ruimte

Ook bekeken we verschillende raketten, space shuttles en ruimtevoertuigen. Wist je trouwens dat er nog steeds een voertuig op de maan staat? Ik wist dat niet!

reis door de ruimte reis door de ruimte

André Kuipers en Wubbo Ockels kwamen natuurlijk ook aan bod! Hier staat heel veel informatie bij die je kunt lezen.

Naar de maan

Aan de hand van foto’s werd er gekeken wat de kinderen allemaal wisten over onder andere het ISS ( International Space Station) het ruimtestation! Daarna kwam, zo zei dochter, het gaafste onderdeel!

reis door de ruimte

Ze kregen helmen op en gingen naar de maan! In een hele donkere ruimte konden de kinderen springen alsof ze op de maan liepen en moesten ze duiken voor rondvliegende asteroïdes.

reis door de ruimte

Als ouders mag je niet mee naar binnen, maar dat geeft niet want buiten hangte een grote tv waarop je precies kunt zien wat de kinderen daar binnen aan het doen zijn. Super grappig!

Diploma en terug naar huis

De kinderen krijgen ook nog een diploma en dan is het tijd voor de reis terug naar huis.

reis door de ruimte

Wil je nu als volwassene ook een ruimtepak aan. Helaas dat gaat niet, maar je kan wel met je hoofd in een astronautenpak 😉 Ook leuk toch!

Dank je wel De Hoven Passage voor de gezellige en leerzame middag met Kids on the Moon!

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.