Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen is een boek met op zichzelf staande verhalen en bijzondere gebeurtenissen over katten door de eeuwen heen. Ben je nieuwsgierig naar wat katten de afgelopen eeuwen allemaal hebben meegemaakt en wil je weten hoe een kat nu eigenlijk in elkaar zit, lees dan zeker dit boek.

Verhalen en mythen

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen vind ik een bijzonder boek met hierin veel verschillende verhalen maar ook weetjes over katten. Zo zie je vooraan in het boek Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen een tijdslijn met daarop wanneer de eerste huiskat wordt begraven naast zijn baasje. Zie je dat in 2001 de geboorte is van het eerste gekloonde huisdier en zie je dat in 1939 katten een steentje bijdragen aan het begin van de tweede Wereldoorlog. Verder staan er leuke weetjes in rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen, zoals hoe weet je of een kat van je houdt, hebben katten een zesde zintuig, tien manieren om katten in nood te helpen, en nog veel meer.

Wat ik een leuk verhaal vind is over Nora CATcertopoes, dit gaat over een kat, geboren in 2004, die zichzelf heeft leren pianospelen en is er een 4 minuten durende compositie voor haar gemaakt. Sinds iemand het filmpje -Pratice Makes Purr-fect online heeft gezet, is ze een beroemdheid en staat zij in het Guinness World Records- boek als eerste pianoconcert dat ooit voor een kat is gecomponeerd.Het boek Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen heeft veel verschillende en leuke illustraties met veel kleuren en heeft gezellig ingedeelde bladzijdes.

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen

Achterin het boek vind je weer een tijdlijn maar nu met verschillende soorten katten zoals de scheepskat uit 1797, balletster uit 1960 en de presidentiële kat uit 1990. Ook handig is de verklarende woordenlijst achterin het boek want niet alle woorden kende ik. Wat ik leuk vond was de quiz in het boek. Die kan je ook voor je spreekbeurt goed gebruiken. En kan je nog geen genoeg krijgen van katten, is er een boekenlijst te vinden met vele katten verhalen en een lijst met diverse websites met katten in de hoofdrol.

Kattenliefhebbers moet dit lezen!

Ik vind het boek Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen een informatief boek voor alle kattenliefhebbers. Het is ook heel goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een spreekbeurt omdat in het boek Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen verhalen voorkomen die een goede aanvulling zijn op de verschillende dingen die katten kunnen. De verhalen zijn afwisselend, grappig, interessant en informatief.

De tekst is goed leesbaar en de bladzijde zijn ruim ingedeeld. Hierdoor is het ook voor kinderen vanaf 6 jaar al goed te lezen.

Ik ben zelf geen echte kattenliefhebber maar toch vond ik het boek leuk om te lezen. Voor kattenliefhebbers een aanrader!

Specificatie Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen:

Rebelse katten heldenverhalen en kattenmythen

Uitgever Van Goor | Auteur: Kimberlie Hamilton | 9789000366798 | mei 2019 | 160 pagina’s | meer informatie op bol

Winactie!

Ik heb 2 boeken ontvangen dus geef er graag een weg aan de grootste kattenliefhebber! Ben jij die?

 • Volg MamaScrapelle op Instagram en/of Volg MamaScrapelle op Facebook
 • Like de foto van de winactie (delen wordt gewaardeerd)
 • laat een reactie achter waarom jij de grootste kattenliefhebber bent of voor iemand anders.
disclaimer
Rosalie
Latest posts by Rosalie (see all)
Delen is enorm lief

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 9 jaar en zit in groep 7. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

5 Responses

 1. Dit lijkt mij een erg leuk boek voor mezelf en ook voor onze zoon.
  Wij hebben een eigenwijze kat en zijn allemaal dol op hem

 2. Zelf ben ik meer een hondenmens maar doe Heel graag mer voor mij vriendin Crazy Cat Lady Roos! Zij heeft 2 prachtige katten maar ook allerlei spullen met katten tot een zelfbeschilderde theepot aan toe. Van mijn heeft ze zelfs katten theelepeltjes gehad. Dit boek zou ik geweldig leuk vinden om aan haar te geven voor deze verzameling!

 3. Ik ben een enorme kattenliefhebster en loot graag mee!
  Katten zijn zo heerlijk eigenzinnig en onvoorspelbaar, ze weten je telkens weer te verrassen en je raakt nooit op ze uitgekeken.

 4. Ik ben dol op katten. Ik kan me ook geen leven zonder een of meerdere katten voorstellen. Ze zijn lief, schattig, knuffelbaar maar ook ontzettend ondeugend.

 5. Wij zijn dol op katten. We hebben er zelfs 3 en we overwegen een nestje, die wel allemaal al een huisje kunnen verwachten. Dit boek zou zo leuk zijn om elke dag even door te bladeren met dochters van 6 en 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.