Ralph breaks the internet

Ralph Breaks The Internet is een film voor stoere prinsessen en gevoelige jongens die graag gered willen worden. Gastblogger Elles ging afgelopen zaterdag naar de première in Pathé Amsterdam. Wat een coole film!

Ralph Breaks The Internet

ralph breaks the internet

Een echte familiefilm. Ook voor prinsesjes interessant.  Zeer gezond om eens te zien dat het ook anders kan dan de stereotypen die we vaak voorgeschoteld krijgen. In Ralph Breaks The Internet zijn de vrouwen slim en stoer en de mannen gevoelig en een beetje dommig.

ralph breaks the internet

Ralph en Vanellope

Ralph breaks the internet

Ralph Breaks The Internet is een Amerikaanse animatiefilm van Disney. De film is het vervolg op Wreck-it Ralph uit 2012. Door toedoen van Ralph crasht de game Sugar Rush. De game is buiten gebruik en het is volgens de eigenaar van de speelhal (meneer Litwak) te duur om Sugar Rush nog te laten maken. Vanellope stelt vast dat ze niet ‘game-loos’ verder kan, dan is ze niemand.  Ralph wil haar graag helpen. De eigenaar van de speelhal heeft recent een nieuw apparaat aangesloten,   Ralph en Vanellope gaan op onderzoek uit en op dat moment…. sluit meneer Litwak het nieuwe apparaat aan. Het blijkt WiFi te zijn. Hierdoor reizen Ralph en Vanellope door internet.  Ze komen erachter dat dit de kans is om Sugar Rush te herstellen. Dit leidt tot allerlei grappige, maar ook spannende ontwikkelingen.

Grappig en onvoorspelbaar

ralph breaks the internet

Deze film is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders. Ralph Breaks The Internet is grappig en onvoorspelbaar, af en toe wel enge stukken, wanneer ze in het spel ‘Slaughter race’ zijn aanbeland bijvoorbeeld.  In deze film neemt Disney zichzelf behoorlijk op de hak, wat erg grappig is. Verschillende Disney figuren en verwijzingen naar Disney- films komen langs, zoals Start Wars, King Kong , de tune van ‘let it go’. Een belangrijke, verrassende rol is weg gelegd voor alle Disney-prinsessen. Ze zijn heel stoer, laten zich door Vanellope een nieuwe outfit aanmeten en ontdekken ‘chillen’.  Ze redden Ralph want ‘er is een man die graag gered wil worden’.

Online wereld

ralph breaks the internet

De online wereld is knap weer gegeven in Ralph Breaks The Internet.  Stel je eens voor hoe het eruit ziet als jij achter je lap-top zit of i-pad en je bent aan het bieden op e-bay. Als je er geen voorstelling van kon maken, dan lukt je dat na het zien van deze film zeker! En het mannetje van google (meneer weetalles) heeft ook een belangrijk rol. Hilarisch als je nog maar één woord zegt en hij  ziet het meteen als zoekopdracht.

Wat wij er van vonden

Mijn dochter van 5 vond het een leuke film, wel een paar keer beetje eng. Ze vond Ralph wel een beetje zielig en had met hem te doen.  Mijn zoon van 11 vond het een coole, grappige film en soms eng.  De stemmen zijn goed gecast, met name Frank Lammers (Ralph), Sharon Doorson (Yesss), Vanellope (Georgina Verbaan) en Anouk Maas (Shank). Voor ouders is de Amerikaanse versie waarschijnlijk leuker omdat daar de stemmen van Buzz lightyear en de prinsessen in zijn gesproken door de originele acteurs van de oorspronkelijke film.

Het verhaal is wel een beetje standaard:  uiteindelijk gaat het om te kiezen voor waar je hart ligt en vriendschap overwint alles, maar het is wel een coole, grappige familiefilm.

De première

ralph breaks the internet  ralph breaks the internet

Tijdens de première van Ralph Breaks The Internet, ontbrak het de bezoekers aan niets: snoep, popcorn, drinken, fruit, noem maar op.  Het was mogelijk een foto-shoot te maken. De foto’s kon je na het kijken van de film weer meenemen.  Er was moeite gedaan het gevoel te geven alsof je zelf in de film zat met meisjes en jongens met bilboards ‘je hebt gewonnen!’ bij aankomst. Daarnaast ‘cookies’ en ‘loading’ van drinken.

ralph breaks the internetralph breaks the internet

Voordat Ralph Breaks The Internet begon was er een ‘warming-up’ met een quiz met vragen over de film en online wereld. Deze quiz was speciaal voor de aanwezige kinderen.  Er waren gadgets te winnen. Cast en productie-team waren ook aanwezig.

 

Ralph Breaks The Internet (vanaf 6 jaar, duur 1 uur en 56 min.) – vanaf 12 december in de bioscoop.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

2 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.