Queen Bee en Mon Cherry getest door Tanja

Queen Bee en Mon Cherry…. Gaat dit blog dan over Beyoncé en haar nieuwste album? Het antwoord is nee. Al kun je ‘Crazy in Love’ wel prima afspelen terwijl je Queen Bee of Mon Cherry met je vrienden drinkt. Dit keer blog ik over twee biertjes van Brouwerij Hoop Queen Bee en Mon Cherry.

Queen Bee en Mon Cherry

‘Hoop doet leven’ is het motto Brouwerij zit in Zaandijk en bestaat pas sinds 2016. Op de website zie ik dat je er een rondleiding kunt krijgen en er een winkel is. Dat is charmant maar komt wel vaker voor bij goede brouwerijen. Wat ik erg leuk vind is dat er een restaurant bij de brouwerij is. De menukaart laat zien dat het geen pubfood is, maar een echt restaurant waar je onder meer kunt kiezen voor bijvoorbeeld procureur of een vegan burger. Divers dus. En dat geldt ook voor de flesjes bier in de webshop zoals Queen Bee en Mon Cherry. Uiteraard is de smaak van het bier lastig af te leiden, maar de etiketten van het bier prikkelen tot aankoop. Als het niet is voor jezelf, dan wel als cadeautje. Voor ieder wat wils.

Queen Bee en Mon Cherry  Hoop bier

Queen Bee en Mon Cherry een hoopvolle boodschap

Queen Bee en Mon Cherry hebben een hoopvolle boodschap. Mon Cherry is, zoals de naam al doet vermoeden een Kersenbier. Doorgaans vind ik dat op zich wel lekker, maar wel een beetje zoet. Wat wel zoet is, of liever gezegd, bitterzoet, is de boodschap van dit kersenroze drankje. ‘Pride’ oftewel Trots op wie je bent als LHBTIQ+’er en daar voor uit kunnen komen blijft een onderwerp waar blijvend aandacht voor moet worden gevraagd. Dit speciaalbiertje is van de Hoop Brouwerij in Zaandijk steunt de Stichting De Zaanse Regenboog en zit in flesje met een fraai en feestelijk etiket waar de kleuren en regenbogen van afspatten.

Queen Bee en Mon Cherry

Queen Bee, het honingblonde bier

Dan het tweede biertje. Queen Bee is een honingblond biertje met een alcoholpercentage van 5.5 procent. Queen Bee, zo zeggen de brouwers van de Hoop Brouwerij is een verleidelijk biertje.  Gelijk de koninginnebij de mannetjes verleidt om de lucht in te gaan om uiteindelijk met één van hen te paren waarna deze sterft. Een dramatisch verhaal over verleiding en de koningin als femme fatale, maar zijn de Queen Bee en Mon Cherry biertjes dan ook echt lekker? Eerst maar eens koud leggen.

Borrelen met Queen Bee en Mon Cherry

Mijn lief en ik besluiten om een avondje ‘terras in eigen tuin’ te organiseren met Queen Bee en Mon Cherry. Dat gebeurt redelijk spontaan, dus de witte chocolade die je volgens de bijgevoegde informatiekaart bij Queen Bee kan eten heb ik niet. Dan maar wat hazelnootchocolade en pure chocolade. Omdat ik het lastig vindt om bij kersenbier iets van een snackje erbij te verzinnen besluit ik een divers borrelplankje te maken met aardbeien, geitenkaas, walnoten, een stukje brie, komkommer en tomaatjes. En omdat doritochips met dip het altijd goed doet bij bier, leg ik ook dat op mijn geïmproviseerde borrelplank.

borrelplank

Het testen van de hoop biertjes

Na alles te hebben voorbereid is het tijd om Queen Bee en Mon Cherry te testen. We beginnen met de Queen Bee, die een heerlijke dorstlesser blijkt. Dat verleidingsverhaal snappen mijn lief en ik ineens een stuk beter. Een tikje bitter met veel smaak en er zit iets zoets in. Lekker inderdaad met de aangeraden geitenkaas en met chocolade met hazelnoot erin. Ook een chipje of tomaatje passen er goed bij.

Daarna natuurlijk het ‘Pride’ kersenbier, Mon Cherry, waarvan Brouwerij Hoop zegt dat dit bier goed wordt verkocht. Na het bier te hebben geproefd snap ik wel waarom. Zoals ik al schreef, doorgaans vind ik kersenbier echt wel zoet. Mon Cherry is daar een uitzondering op. Het is een heerlijk, fris kersenbier dat niet het glazuur van je tanden laat barsten. Het is geen limonade, maar een fruitig, rozerood bier. Met een alcoholpercentage van 4.1 procent kan je het niet drinken als je het verkeer in gaat, maar hij komt niet met een moker binnen. Een aardbei, stukje kaas, walnootje of reepje wortel doen het goed bij Mon Cherry.

Beide biertjes doorstaan de test. Het klinkt een beetje zuinig als je nagaat dat we intens zitten te genieten van dit voorschot op onze vakantie. Queen Bee en Mon Cherry zijn heerlijke biertjes, ieder met een eigen karakter en als ik heel eerlijk ben ga ik eens kijken in de webshop van de Hoop Brouwerij om te zien om die andere biertjes net zo lekker zijn als het bier dat hier in de glazen zit.

Met de honingblode Queen Bee en kersenbier Mon Cherry heeft Brouwerij Hoop twee biertjes gebrouwen die niet anders dan een succes kunnen zijn.  

Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.