Pretpark Port Aventura Spanje – een uitje in Salou

Vorig jaar een week voor de herfstvakantie gingen wij met zijn drietjes met het vliegtuig naar Salou! Wij bezochten daar 2 dagen het Pretpark Port Aventura in Halloween sfeer! En dat was geweldig en we genoten ook nog eens van zomerse temperaturen. Van Sesamstraat tot de Adams Family, meerdere shows en duizenden pompoenen! En het was meer dan gaaf! 

Pretpark Port Aventura Spanje

Pretpark Port Aventura is onderdeel van PortAventura World. Het park behoort tot de top tien van best bezochte attractieparken van Europa. Port Aventura is in 1995 gebouwd en beslaat maar liefst 115 HA.  Naast het grote attractiepark zijn er nog twee parken.

Pretpark Port Aventura Spanje - uitje in Salou. Portaventura World met Ferrari park en een waterpark. Kindvriendelijk uitstapje Sesamstraat

Ferrari Land Park bestaat alleen in Abu Dabhi ( Ferrari World) en Salou. In de belangrijkste attractie,  Red Force, ga je 112 meter hoog. Voel de snelheid als je van 0 tot 180 km/h in 5 seconds gaat met een kracht van 1.3 g.

Caribe Aquatic Park is een supergroot waterpark met de gaafste glijbanen en zwembaden. Toen wij er waren was deze dicht, maar wij hadden wel 2 dagen nodig voor het Port Aventura Park en dochterlief is toch nog te klein voor het waterpark dus voor ons was dit geen probleem.

Je kunt allerlei soorten combinatietickets kopen om de parken te bezoeken en wij kozen voor 2 dagen Pretpark Port Aventura.

Pretpark Port Aventura in Halloween Sfeer

Wat dochterlief, en wij ook, echt heel erg gaaf vonden was dat het Pretpark Port Aventura in Halloween sfeer was! Duizenden pompoenen en evenzoveel spinnen waren er door het hele park heen gelegd. De sesamstraat show aangepast in Halloween thema en er liepen door bepaalde gebieden ook allemaal verklede personages in Halloween sfeer. We keken onze ogen uit. In Nederland hadden we zoiets nog nooit meegemaakt.

De tweede dag dat we gingen wilde ze ook echt geschminckt worden en dat werd deze prachtige eenhoorn creatie.

En omdat er heel veel kindjes verkleed rondliepen en dat ze echt iets anders heeft dan in Nederland te koop is kochten we deze heksen creatie. Trots dat ze was 😀

Ontdek de werelddelen in Portaventura Park

pompoenenstraat salou halloween

In het Pretpark Port Aventura ontdek je op een leuke manier verschillende werelddelen. Polynesië, China, Middellandse zee , Mexico, Wilde westen en Sesamstraat! Je kunt ook een hotel boeken inclusief toegangstickets!

Polynesie

skelettenpan salou

In Polynesie zijn de attracties meer voor oudere kinderen bedoelt. Maar je kunt er wel een vogelshow bekijken. ( In het Spaans)

En varen in de bootjes vond dochterlief ook erg leuk om te doen om in het Pretpark Port Aventura.

China

In China was er een grote speeltuin met centraal een grote draak waar je in kon klauteren en uit kon glijden via verschillende glijbanen. Grote en kleine en daarmee goed rekening gehouden met allemaal verschillende leeftijden.

Pretpark Port Aventura Spanje - uitje in Salou. Portaventura World met Ferrari park en een waterpark. Kindvriendelijk uitstapje Sesamstraat

We gingen een aantal keer in de Chupa Chup lolly zweefmolen in Portaventura Park. Dat is altijd zo’n lekker gevoel in je buik he 🙂

Ook bezochten wij er een hele gave show, waar ik geen foto’s van heb gemaakt. Maar wat zeer de moeite waard was. Elk jaar veranderd de show dus laat je maar gewoon verrassen!

Mediterrania in Pretpark Port Aventura Spanje

paardrijden in salou met kinderen

Hier stapten wij op de trein naar een ander gedeelte van het Pretpark Port Aventura. Verder hebben wij hier niet zoveel gedaan. De attracties zijn hier meer voor oudere kinderen.

Mexico

Pretpark Port Aventura Spanje - uitje in Salou. Portaventura World met Ferrari park en een waterpark. Kindvriendelijk uitstapje Sesamstraat

Het spiegelhuis van de Maya’s is een aanrader en erg leuk om te doen. Op de een of andere manier had dochterlief binnen no time de weg gevonden. We lieten haar namelijk vooruit lopen. Hoe ze dat zo snel deed is mij nog een raadsel, want het is echt best lastig door die glow in de dark lichten.

El Diablo is een houten treinbaan waar dochterlief wel in mocht en dat liet ze zich wel bevallen. Papa mocht maar liefst 3 keer achter elkaar met haar mee op de trein. Wat een feest in Pretpark Port Aventura!

hele grote pompoen salou

Eerst durfde ze niet in deze pompoen te kruipen, maar toen ze een ander kindje het ook zag doen ging ze toch!

SésamoAventura

Het allergaafste gedeelte van het Pretpark Port Aventura is natuurlijk Sesamstraat voor jonge kinderen! De entree is al leuk en dochterlief kon niet wachten op mijn foto’s maken. Mama schiet nou op!!

vliegende attractie salou

Als eerste had ze de vliegtuigjes, Mariposas Saltarinas, gespot en daar ging ze twee keer in. Het voordeel was duidelijk dat wij een week voor de herfstvakantie er zaten want heel erg druk was het niet!

auto rijden in salou met kinderen

Daarna mochten papa en mama plaats nemen in de auto, La Granja de Elmo,  en reed zij ons een museum rond met een gele pino, elmo, bert & ernie en meer sesamstraat figuren.

Daarna gingen we lekker naar de zweefmolen in Pretpark Port Aventura, waar ouders verboden zijn! Dat vond ze prachtig hoor dat wij er niet in mochten haha

zweefmolen salou

Ook zagen wij er een show geheel in Halloween sfeer met de Sesamstraat figuren.

Sesamstraat show attractiepark salou

Far West in Pretpark Port Aventura Spanje

Naast Sesamstraat ook een favoriet gedeelte voor dochterlief. Ze houdt wel van een beetje griezelen en nep haha.

Pretpark Port Aventura Spanje - uitje in Salou. Portaventura World met Ferrari park en een waterpark. Kindvriendelijk uitstapje Sesamstraat in Halloween sfeer

Ze was totaal niet onder de indruk en had heel goed door dat iedereen vermomd en geschminckt was.

Pretpark Port Aventura Spanje - uitje in Salou. Portaventura World met Ferrari park en een waterpark. Kindvriendelijk uitstapje Sesamstraat in Halloween sfeer

Een scheve trap, een krot van een huis. Eng? Nee hoor zullen we even kijken wat hier is?

De Adams Family, Edward Scissorhands, Zombies en nog meer enge figuren lopen rond in Far West. En ze spelen allemaal hun rol super goed!

wildwest show attractiepark salou

We keken naar een show, weer in het Spaans misschien maar goed ook, over een dame die achterna wordt gezeten door vampieren en rovers.

En we vonden zelfs nog attracties zoals het carrousel en de buffalo rodeo in het Pretpark Port Aventura.

Mensen nat spuiten dat vond onze dochter ook wel erg leuk om te doen.

Gelukkig zijn er droogcabines!

droogcabines in salou

In het park zijn ze bij de attracties trouwens heel erg streng! Ben je letterlijk 1 milimeter te klein dan mag je de attractie al niet in. Proberen heeft geen enkel zin en ook niet dat ze in Nederland wel gewoon in dezelfde soort attractie mag. Daar trappen die spanjaarden mooi niet in.

wildwaterbaan in Salou

En na zo’n lange dag in het Pretpark Port Aventura ben je zo moe dat je blij bent dat je niet meer naar huis hoeft te rijden, maar lekker naast papa in slaap kan vallen in de bus.

Ben jij wel eens naar Pretpark Port Aventura geweest? Wil je goedkoop naar Spanje? Lees dan deze tips

Pretpark Port Aventura Spanje - uitje in Salou. Portaventura World met Ferrari park en een waterpark. Kindvriendelijk uitstapje Sesamstraat

Wij vinden het een echte aanrader!

Lees hier meer tips Costa Dorada met kinderen

Bekijk ook deze blogs voor Halloween:

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.