Prentenboeken over dino’s!

Toen ik een klein meisje was waren dino’s al geweldige dieren om over te lezen en over te verzamelen. Ik weet nog wel dat mijn broertje enorm veel kaartjes had met informatie over alle soorten die er bestaan (zouden) hebben. Ook nu nog zijn dino’s voor kinderen onweerstaanbaar. Daarom weer twee prentenboeken over dino’s! 

Prentenboeken over dino’s

Met deze twee prentenboeken over dino’s ben je voor peuters en kleuters klaar voor de feestdagen. Joris puzzelt een dino is prachtig voor kleuters die graag willen weten hoe een dino in elkaar zit en ik hou van dino’s is prachtig voor peuters die nog van alles willen leren over de verschillende soorten dino’s.

Joris puzzelt een dino

Joris puzzelt een dino

In dit boek volgen we het jongetje Joris die in alles nummer 1 is. Elke wedstrijd waar hij aan mee doet wint hij. Hij is een superkampioen. Met school gaan ze naar het museum en Joris wil ook een dinokampioen worden. Hij weet alleen niet hoe hij van botten uit de grond een complete dino kan maken.

Joris puzzelt een dino

Hij hoopt dat te leren door een nachtje te logeren in het museum. Met een schrift, potlood en meetlat verstopt hij zich op de wc.

‘s Nachts gaat hij op pad. Hij heeft totaal niet door dat er dingen bewegen en ritselen. Hij is namelijk veel te druk met meten en rekenen. Als hij eindelijk weet hoe het zit komt de museumkat die een muis achterna gaat eraan. Die gooit alle dino’s om en zo ontstaat er een bottenberg.

Gelukkig is Joris ondertussen een dinokampioen. Hij werkt de hele nacht door. Zouden de dino’s op tijd klaar zijn en er goed uit zien?

Een mooi prentenboek voor kleuters die graag wat meer willen leren en soms misschien hier ietwat ‘apart’ mee om gaan 😉 Ik hoop van harte dat je niet zo’n ondernemend kind als Joris hebt die zich opsluit in het museum.

Mooie illustraties en griezelende beesten die goed aansluit met het thema van de kinderboekenweek.

Specificaties

Auteur:         Harmen van Straaten

Uitgeverij:    Leopold

ISBN:              9789025872373

Prijs:               Joris puzzelt een dino is voor €13,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       32 pagina’s

Datum:          Verschenen in april 2017

Ik hou van dino’s

Ik hou van dino's

DIt boek is van stevige kartonbladeren gemaakt. Met grote letters en soms met moeilijke woorden! Je peuter zal het geweldig vinden om samen dit boek door te lezen en heb jij geen zin meer om voor te lezen dan kan hij zelf ook prima vermaken met de prachtige illustraties die in dit boek staan.

prentenboeken over dino's

Op een leuke manier leren ze allemaal wetenswaardigheden over de verschillende dino’s.

Specificaties

Auteur:         Roger Priddy

Uitgeverij:    van Goor

ISBN:              9789000355853

Prijs:               Moet je zien! is voor €9,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       16 pagina’s

Datum:          Verschenen in juni 2017

 De gigantosaurus

Heb jij een peuter of kleuter die van dino’s houdt? Denk dan ook nog even aan de andere dino boeken zoals: Dino Detective  en Gigantosaurus.

 

 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.