Feestdagentip: prentenboeken over dieren

Met het oog op pakjesavond en kerst wilde ik deze 3 prentenboeken over dieren graag met jullie delen. Ze zijn namelijk stuk voor stuk uniek en zo gaaf dat je hier zeker een hit mee scoort! 

Prentenboeken over dieren

De kindjes hier hebben 3 soorten favoriete boeken: Voertuigen, Dino’s en dieren.  En de volgende 3 boeken zijn erg favoriet bij ze ( al liggen ze nog niet in hun eigen bibliotheekmand maar in mijn kast. Ze vragen er geregeld om.

Tegenstellingen

prentenboeken over dieren

Een stevig kartonboekje met afgeronde hoeken voor de allerkleinsten over tegenstellingen. In dit super schattige kartonboek met retro-illustraties komen tegenstellingen voor als hoog-laag, droog-nat, snel-langzaam, licht-zwaar en jong-oud. De plaatjes zijn duidelijk en rustig gemaakt en het allerleukste is het voelelement erin. Sommige dingen zijn opgeplakt en andere dingen zijn uitgesneden.

prentenboeken over dieren

Zo kun je de wat oudere kinderen hun ogen dicht laten doen en bijvoorbeeld het aantal auto’s of boten laten tellen. Of laten voelen waar de kleine beer is en de grote beer. Welke vis is klein en welke vis is groot? En voor de allerkleinsten is het benoemen wat je ziet al leuk om te doen. Dit is een boek wat lang meegaat!

Juist door het spelelement er aan te koppelen is het hier een favoriet prentenboek over dieren en tegenstellingen.

Specificaties

Auteur:         Van Holkema & Warendorf

Uitgeverij:    Van Holkema & Warendorf

ISBN:              9789000356850

Prijs:               Tegenstellingen is voor €8,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       10 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2017

Ik zie Ik zie wat jij niet ziet

prentenboeken over dieren

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is….. Een prentenboek vol met dieren! Een tel – en zoekboek over dieren over de hele wereld.

Op elke zoekplaat zijn er 2 keer 10 dezelfde dieren te vinden. Ook heeft zich op elke plaat 1 muisje verstopt. 1 dier is duidelijk verdwaald en 2 dieren hebben iets bijzonders..  Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is….

prentenboeken over dieren

Octopussen en Clownvissen. Een verdwaalde zeehond. Een muisje rechtsboven die zwemt. Een octopus met een duikbril en een Clownvis die geschminkt is.

prentenboeken over dieren

10 wormen en 10 mollen. Het muisje heeft zich rechtsbovenin verstopt onder een blaadje. De pandabeer is verdwaald, een worm heeft regenboogstrepen en een mol heeft muizenoren.

Het boek heeft zoals je kunt zien prachtige platen en we komen in allerlei landschappen. Zoals onder water, in de jungle, in een herfstig bos, op de boerderij, in Australe, op de Noordpool en in het park.

Wat vinden wij ervan?

Een boek die de kinderen prima zelf kunnen lezen als ze eenmaal weten wat de bedoeling is. Een boek om over verschillen na te denken, te tellen en heel goed te zoeken! Want dat muisje is best klein en soms is het even lastig.

De pagina’s zijn stevig glanzend papier en de tekeningen zijn in heldere frisse kleuren. Naast de dieren zijn er nog veel meer dingen te zien en nog veel meer dingen te tellen. Voor de kindjes die al heel ver kunnen tellen, die kunnen aan de slag met de vele blaadjes in dit boek.

Specificaties

Auteur:         Marieke – Oele

Uitgeverij:    Van Goor

ISBN:              9789000358496

Prijs:               Ik zie ik zie wat jij niet ziet is voor €11.99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       32 pagina’s

Datum:          Verschenen in oktober 2017

Mijn bonte beestenboek

Een groot kartonboek over beesten. Heel veel beesten! Van hommel tot giraf. Ken jij ze allemaal?

We leren over dieren die zwemmen en die vliegen, over dieren die hard klinken en heel zacht, over dieren die van kou houden en van warmte, grote en kleine dieren, bontgekleurde dieren en dieren van 1 kleur, jonge dieren en oude dieren en over zwart, wit en zwart-witte dieren.

prentenboeken over dieren

Met dit bonte beestenboek heb je bijna geen andere prentenboeken over dieren meer nodig. Maar ja dat zou wel erg leeg staan in je kast! En prentenboeken over dieren zijn zo leuk en leerzaam en gezellig om samen uit te lezen.

Dit stevige kartonboek op a4 formaat kunnen de kinderen in elk geval goed vasthouden en zelf bekijken. Laten ze je verbazen over hoeveel dieren ze al kunnen benoemen? En weet jij wel hoe alle dieren heten? Er zitten namelijk ook best wel wat minder bekende dieren in zoals het vogelbekdier, de forel, het everzwijn, de husky, de antilope, de kolibrie, de kameleon, de kaketoe, het vliegend hert en het stinkdier.

En misschien kun je al die verschillende dieren ook nog wel tellen!

Specificaties

Auteur:         Andreas Német – Hans – Christian Schmidt

Uitgeverij:    De Vier Windstreken

ISBN:              9789051166156

Prijs:               Mijn bonte beestenboek is voor €12,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       16 pagina’s

Datum:          Verschenen in mei 2017

Benieuwd of een van deze prentenboeken over dieren op het  Sinterklaas verlanglijstje van je kinderen staat!  Laat je het me weten?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

6 Responses

  1. Onze jongste heeft ‘Mijn bonte beestenboek’ vorige week om zijn schoen gekregen. Hij vindt het boek prachtig!

  2. Wat een mooie boeken! Hier zijn onze meiden ook helemaal weg van boekjes lezen en dan vooral met dieren. Mijn Bonte Beestenboek zou hier dan ook goed in de smaak vallen!

  3. Mooie boeken ? Ik ben nog op zoek naar een mooi verjaardagskado voor mijn kleine nichtje en ik zit er inmiddels sterk over na te denken om een mooi boek aan te gaan schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.