Slaap maar fijn, bouwterrein. Prentenboek TopTien Nationale Voorleesdagen 2018

Slaap maar fijn, bouwterrein.  Is een van de vele boeken in de Prentenboek TopTien van de Nationale Voorleesdagen 2018. Dit boek is zeer geschikt als voorleesboek voor het slapengaan voor alle stoere kinderen die graag nog even doorwerken voor het slapen gaan.

Prentenboek TopTien

Ook dit jaar zijn er weer 10 prentenboeken uitgekozen voor de titel Prentenboek 2018. Helaas kunnen ze niet allemaal winnen, er zijn simpelweg gewoon veel te veel prentenboeken. Een strenge jury heeft uiteindelijk een Prentenboek TopTien samengesteld. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Slaap maar fijn, bouwterrein

Prentenboek TopTien

Heb jij thuis een stoere peuter/kleuter die graag nog even van alles wil doen zodra hij/zij in de slaapkamer is. Nog even dit, nog even dat. En maar doorgaan. Veel kinderen hebben moeite met toegeven aan hun nodige nachtrust. Het lontje lijkt maar niet op te gaan en sommige ouders trappen erin en gaan mee in het rekken van de bedtijd van kinderen. Terwijl het voor kinderen heel belangrijk is om uren voor 12 uur/middernacht/ te halen en het liefst 12 uur per nacht slapen. Tussen 7 en 8 uur naar bed gaan is dus een mooie tijd. Ook voor stoere bouwvoertuigen op een bouwterrein.

De laatste klus afmaken

Prentenboek TopTien

Net als veel kinderen hebben al deze grote sterke trucks ook nog een belangrijke laatste klus te doen voor ze kunnen gaan slapen.

Kraantje tilt nog één balk op zijn plek, cementmolen giet nog snel zijn laatste lading uit, kiepwagen gooit zijn laatste lading uit, Bulldozer maakt een laatste stukje grond egaal en graafmachine graaft nog een laatste gat.

Zo alle motors staan uit, een gaapgeluid, tijd voor mooie dromen!

Wat vinden wij ervan?

Een heel leuk prentenboek die inderdaad ruimte biedt voor interactie met peuters/kleuters en zeer toepasbaar is in hun spel. Ik zie zo een paar jongens dit met hun auto’s doen waar ze nog snel even mee spelen voor het slapen gaan.

Een leuke speelse manier om kinderen te laten ontspannen van een drukke dag. Bespreek bijvoorbeeld met je kind wat zijn/haar laatste klus zal zijn voor het slapen gaan. Wat wil je kind nog even afmaken voor het lekker kan gaan slapen? Mooi om daar even samen bij stil  te staan. Ik denk dat je kind zomaar veel sneller op bed zal liggen!

Prentenboek TopTien

Specificaties

Auteur:         Sherri Duskey Rinker en Tom Lichtenheld

Uitgeverij:    Moon

ISBN:              9789048831036

Prijs:               Slaap maar fijn bouwterrein voor €7,50 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       40 pagina’s

Datum:          Verschenen in mei 2016

   

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.