Prentenboek naar school voorbereiding school

Toen dochterlief bijna 4 was mocht ze al 5 ochtenden wennen op school. Omdat ze nooit naar een kinderdagverblijf of andere gastouder is geweest vroeg ik mij verschillende uitgeverijen een “prentenboek naar school’ aan voor een review. Zo konden we goed zien of ze wel een beetje wist hoe het er op school aan toe ging.

Prentenboeken naar school

Maar natuurlijk wist ze dat al wel een beetje. Want haar lievelingsfilm is Meester Kees en Casper & Emma kijkt ze ook regelmatig. Toch vond ze alle boeken erg leuk en kon ik haar ook een beetje vertellen hoe het op haar school er aan toe zou gaan.

Saar gaat naar school

Saar gaat naar school

In dit boek van Saar volgen we Saar die naar school gaat. Mama brengt Saar naar school, mama neemt afscheid aan de poort en Saar loopt zelf door naar haar vriendjes. Er is een nieuwe jongen bij Saar op school. Als de bel gaat gaan ze naar binnen. Saar hangt haar jas bij de bloem, dat is haar plaatje, de nieuwe jongen heeft nog geen plaatje.

prentenboeken naar school

Juf Sanne vertelt dat het een bijzondere dag is, want er is een nieuwe jongen. Kas heet hij. Saar vindt het een mooie naam. Ze gaan samen spelen in de bouwhoek, de andere kindjes spelen in de huishoek. Kas moet plassen en Saar gaat met hem mee. Dan is het tijd voor wat lekkers. Fruit en een beker drinken. Ze zingen ook een liedje.

prentenboeken naar school

Dan is het tijd om lekker buiten te spelen. Er zijn karren en fietsen een glijbaan en een zandbak. De juf laat ze bladeren zien en ze mogen allemaal blaadjes uitzoeken om wat moois mee te knutselen. Dan is het tijd om op te ruimen. Kas veegt de vloer en Saar ruimt de verfspullen op. En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Saar en Kas zijn nu vriendjes.

Aanrader

Dit boek is een echte aanrader voor de grote Saar fans zoals ik en mijn dochter. Heel leuk ook dat we nu weten hoe Saar en Kas elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Pauline schrijft op een zeer leuke manier en haar tekeningen zijn overduidelijk van eigen hand.

Het boek gaat niet zo zeer over een eerste schooldag van Saar, maar over de eerste schooldag van Kas. En dat je als ouder kindje ook vriendjes kan worden met een nieuw kindje. Dus ook leuk voor kindjes die al naar school gaan!

Specificaties

Auteur:          Pauline Oud

Uitgeverij:    Clavis

ISBN:              9789044815740

Prijs:               Saar gaat naar school is voor €14,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      26 pagina’s

Datum:          Verschenen in juli 2011

Hoera naar school

Hoera naar school

Dit prentenboek is van origine Engels en is vertaald door Rindert Kromhout.

De zon schijnt en de vlinders fladderen, het is een bijzondere dag voor Dorus. De grote beer is in de wandelbus gestapt en gaat naar school. Hij vindt het heel spannend. De juffrouw, een eland heet mevrouw Moe-Hoe. De kinderen mogen hun jas en tas ophangen en in de klas zitten. (De klas is feitelijk een stel kussens op de grond naast een boom.)

prentenboeken naar school

Omdat niet iedereen bij de kapstok kan helpt Dorus. Als de juffrouw hem een compliment geeft voelt hij een kriebel in zijn buik. De juffrouw vraagt wat de kindjes het allerliefst willen doen. Dorus wil heel graag laten zien wat hij het liefst deed en hij geeft mevrouw Moe-Hoe een dikke knuffel. Dat is zo’n goed idee dat ze een goedemorgenknuffeltje geven aan elkaar. Dorus is zo blij dat hij ook een hulpknuffel laat zien en laat zien wat een knuffelalarm is.

Nu is het tijd voor een werkje en ze gaan verven. er wordt niet alleen geverfd met een kwast maar ook met de billen. Na al dat kliederen is het tijd om te wassen. Plonsje en Dorus maken elkaar schoon met de waterflessen. De hele klas is kleddernat. Tijd voor een boterham! Nu gaan ze spelen met de blokken, de toren wordt zo hoog dat alles gaat wiebelen en wankelen. Gelukkig greep Dorus om zich heen en vangt hij iedereen op. Tijd om naar huis te gaan. Ze stappen weer in de wandelbus. Naar school gaan is fantastisch!

prentenboeken naar school

Wat ik erg leuk vind is dat achter in het boek er allemaal verschillende activiteiten staan genoemd. Heb jij een kind thuis die erg weinig los laat over wat hij/zij op school heeft gedaan ( wat overigens ook een beetje erbij hoort hoor) dan is het erg leuk om aan de hand van deze plaatjes te vragen hoe de dag is verlopen.

wandelbus

Dochterlief heeft daarnaast ook een bushalte bij haar op het schoolplein dus de wandelbus was snel uitgelegd.

Aanrader!

Het boek is erg leuk geschreven met leuke tegenstrijdigheden. Zo is de grote beer met het kleinste klasgenootje vriendjes geworden. Zijn er wel 4 schaapjes en een paar andere klasgenootjes. De school is in de buitenlucht en niet in een gebouw en alles gaat er duidelijk anders aan toe dan op een gewone school. Heerlijk boek!

Specificaties

Auteur:          David Melling

Uitgeverij:    van Goor

ISBN:              9789000343911

Prijs:               Hoera naar school is voor €13,99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:           Verschenen in februari 2015

Fred wil ook naar school

Fred wil ook naar school

Dit prentenboek doet mij qua tekeningen een beetje lijken op het sprookjesbos met Roodkapje en de boze wolf.

Het hert Fred wordt wakker en wil net een sappig blad eten als hij wat geks hoort. Er zit een kabouter te huilen. Maar nee het is een meisje! Hij vindt het grappig dat er water uit haar hoofd komt. Dat is huilen zegt het meisje en ze zegt ook dat ze verdwaald is. Daar heeft Fred nog nooit van gehoord. Het meisje vind het maar gek dat Fred zo weinig weet. Maar Fred heeft nog nooit op school gezeten. Hij helpt het meisje met het vinden van de bus en de juf en de andere kinderen.

prentenboeken naar school

Het meisje is blij dat Fred toch wel wat weet, maar op school leer je Alles van Alles. Als ze bij de bus zijn laat Fred haar echter niet gaan. Hij wil ook Alles van Alles weten en naar school. Hij trekt de jas van het meisje aan en zo gaan ze in de rij voor de bus staan. De juf heeft niks door, maar de kindjes in de bus wel. Ze zeggen niks.

In de klas is er een plekje vrij voor Fred om te zitten. De juf denkt dat hij Bertje is die ziek was. Fred krijgt een rekensom en moet 1 appel en 1 appel bij elkaar optellen. Fred denkt lekker veel natuurlijk en wil die appels wel hebben. En leert op deze manier dat alles is dat een en een twee is. Kijk zo weet hij genoeg!

prentenboeken naar school

Hij trekt zijn kleren uit en de kinderen hebben de grootste pret en de juf gilt en staat op tafel. Snel rent Fred terug naar het bos en roept vriend uil erbij, als die niet enthousiast wordt van 1 en 1 = 2 holt hij naar vriend konijn. Samen zijn ze blij dat ze nu weten wat alles van alles is. Ze rennen naar de appelgaard en gaat genieten van een grote stapel appels. Fred hoeft niet meer naar school. Hij weet alles al!

Aanrader

Een erg grappig boek waar je als volwassenen flink van moet lachen en zelfs dochterlief lachte mij. Want zij begrijpt dondergoed dat je op school nog veel meer gaat leren dan 1 en 1 is 2.

De tekeningen zijn mooi gemaakt. Fred het hert loopt op 2 poten wat natuurlijk wel een beetje gek is. Ook het konijn staat op 2 poten. Het meisje heeft blonde haren en een rode jas met een rode capuchon waardoor ze net op roodkapje lijkt. Ook dochterlief vond Fred eerst de boze wolf tot ik haar op het hertengewei wees en zijn korte staartje.

Specificaties

Auteur:         Pépé Smit

Uitgeverij:   De Harmonie

ISBN:             9789463360098

Prijs:              Fred wil ook naar school is voor €14,90 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:     32 pagina’s

Datum:         Verschenen in maart 2017

mediakit

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.