Prentenboek John Lennon Imagine Het bekende liedje

Een prentenboek van John Lennon Imagine over vrede en zelfs gebruikt bij de opening van de Olympische Spelen. Lees mee in een bijzonder verhaal over een vredesduif.

Prentenboek John Lennon Imagine

John Lennon Imagine

In dit bijzondere prentenboek met de alom bekende woorden van John Lennon: Imagine! volgen wij een duif met een missie. Compleet met een schoudertas met het peace teken erop vliegt de duif naar alle vogels.

Het maakt niet uit hoe de vogels eruit zien, ze worden allemaal verwelkomt door de duif. Hij brengt ze takejs met groene blaadjes en vliegt overal naar toe.

Als hij uitgeput op een tak zit komen alle vreemde vogels hem opzoeken en geven de vredesduif een dikke knuffel.

Helemaal achterin vinden wij nog de songtekst en de Nederlandse vertaling door Ted van Lieshout.

Olympische spelen

Tijdens de openingsceremonie in Korea, nadat Moon de Spelen officieel voor geopend had verklaard, zong een oudere Zuid-Koreaanse rockster John Lennon’s evergreen Imagine. Honderden kaarsendragers vormden in het stadion samen een vredesduif.

Een prachtig moment even doorspoelen naar 1.04 minuten en dan kun je het terugzien ( in het snel)

 

John Lennon Imagine

Terug naar het boek van John Lennon Imagine! Yoko Ono Lennon schreef speciaal voor dit boek een bijzonder warm voorwoord. Naast de mooie prenten valt dit boek op doordat links in het groot de engelse woorden staan en rechts in het klein de nederlandse vertaling.

John Lennon Imagine

Geschikt voor kinderen?

De illustraties zijn rustig met heldere kleuren en zwart omlijnde afbeeldingen. Voor kinderen een van de belangrijkste dingen om naar een boek te kijken.

Ook al is de songtekst zelf misschien wat lastig voor kinderen om te begrijpen je kunt het boek wel mooi gebruiken om over verschillen en gelijkheid te praten. Over ruzie en over vrede.

De eerste keer ( keren) kun je het boek bijvoorbeeld ook lezen zonder voor te lezen. Vraag de kinderen wat ze zien! Ze zullen je misschien wel doen verbazen hoe kinderen op jonge leeftijd al leren lezen door naar de plaatjes te kijken. Emoties in uitdrukkingen te zoeken en bepaalde dingen gewoon heel simpel recht voor zijn raap benoemen. Daar zijn kinderen immers Olympisch kampioen in!

Specificaties

Uitgeverij:    Leopold

Auteur:          John Lennon

Illustrator:    Jean Jullien

Vertaling:     Ted van Lieshout

ISBN:             9789025873011

Prijs:               Imagine is voor €14.99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       32 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2017

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.