Pokémon Trainer – een interactieve aanrader voor echte fans

Pokémon, wie kent het niet? Er bestaat zoveel speelgoed met deze grappige, stoere en spannende figuren. Toch is het gelukt om twee nieuwe items te maken die echt aanvullend zijn op het huidige aanbod. Mees (5 jaar), Jinte (7 jaar) en ik mochten Pokémon Trainer uitproberen. We kregen van BOT-I zelfs twee items. Pokémon Trainer Guess en Pokémon Trainer Mission.

Pokémon trainer

Pokémon Trainer Guess

Pokémon Trainer Guess doos

We begonnen het speelavontuur met Pokémon Trainer Guess, Sinnoh editie. Jinte weet vrij veel van Pokémon, Mees is nog wat jong om volledig op de hoogte te zijn, maar zo’n lichtgevende pratende bal is natuurlijk fascinerend. Als we de robuuste Pokébal uit de verpakking halen zien we ook de uitgebreide Pokémon Trainer veldgids. De bal werkt meteen, een groot voordeel vind ik dat. Geen gedoe met het vinden van goede batterijen.

De kinderen drukken op de knop en er verschijnt een spannend rood licht en een duidelijke stem. Heel fijn, want er wordt heel goed uitgelegd hoe het spel werkt. Mees kiest een Pokémon uit het boekje, even is er teleurstelling dat de favoriet Pikachu er niet tussen staat, en dan kan het beginnen. De Pokébal vraagt naar kenmerken van de gekozen Pokémon en de kinderen moeten de vragen beantwoorden. Dit gaat heel goed. Je ziet soms dat dit soort speelgoed de stem niet goed opvangt of er juist iets anders in hoort, dit is bij niet het geval geweest.

Na een aantal vragen “Heeft je Pokémon een staart?”, “Is je Pokémon een vuurtype?”, “Is je Pokémon voornamelijk grijs als staal?”, etc. horen we ineens dat de Pokébal het weet. De Pokémon wordt goed geraden en deze wordt door Pokémon Trainer Guess toegevoegd aan de digitale verzameling. Mees kan nu de Pokémon aankruisen in zijn boekje.

Vanaf zes jaar

De leeftijdsaanduiding voor dit item is 6+. Het klopt dat Mees er nog wat jong voor is. Hij kan nog niet lezen, waardoor het aanduiden van de types of de evoluties nog onbegrijpelijk is. Ook weet hij te weinig van Pokémon, zodat hij de vijandelijke types niet kan benoemen. Gelukkig is er altijd de optie “Dat weet ik niet” die gezegd kan worden, maar we merken wel dat de Pokébal dan foutjes gaat maken bij het raden.

Voor echte fans is de Pokémon Trainer Guess echt een aanrader. De bal is accuraat, heeft een duidelijke stem, is robuust en laat kinderen echt nadenken over de Pokémon. Een soort ‘wie is het’, maar dan digitaal en over je favoriete figuurtjes. Ideaal is dat je je digitale verzameling kan resetten, dus het spel blijft lang leuk.

Pokémon Trainer Mission

Pokémon Trainer Mission

Onze grote favoriet hier in huis is Pokémon Trainer Mission. Tijdens dit spel gaan de kinderen op missie door het huis. We openen de doos en zien een Pokémon detector en een trainerkaart. Die kaart ziet er heel aantrekkelijk uit. Aan de ene zijde staan alle 40 missies getekend, aan de andere zijde verschillende Pokémon. In de detector moeten wel batterijen toegevoegd worden voordat je kunt spelen, gelukkig hebben we ze in huis.

Zodra Mees de detector om zijn arm heeft en hij op de knop heeft gedrukt spreekt er een duidelijke stem. Er wordt een goed te volgen uitleg gegeven en hij kan op missie! De detector van Pokémon Trainer laat je op zoek gaan naar een Pokémon. Dit moet je doen door fysiek te bewegen. Armen omhoog, omlaag, springen over takken, bukken voor de bladeren. Naar links en naar rechts. Deze begrippen zijn soms nog wat lastig voor jonge kinderen, dus het is ideaal dat de detector ook lichtsignalen geeft.

Lekker actief

Gezichtsuitdrukkingen tijdens het spelen

Pokémon Trainer Mission is lekker actief speelgoed dus. Aan de bovenstaande uitdrukkingen kun je zien hoe enthousiast Mees er van wordt. Hij zit helemaal in het verhaal. Wat een blijdschap als het hem lukt om een Pokémonmissie te voltooien! Stiekem vindt onze oudste dochter Nine (9) dit ook nog erg leuk en ik heb het zelf ook al uitgeprobeerd. Wat een lol.

Pokémon Trainer Mission is winnaar in de Speelgoed van het Jaar 2022 verkiezing, gekozen door de vakjury. Ze zijn winnaar in de categorie actiefiguren. Je kunt nog stemmen op je favoriet, er wordt namelijk ook een publiekswinnaar gekozen.

Door het actieve karakter vind ik dit speelgoed echt een aanrader. Het is zowel buiten als binnen te spelen en gemakkelijk mee te nemen. De detector ligt goed in de hand, ook bij jongere kinderen. De leeftijdsaanduiding is 5+, dat klopt wat ons betreft zeker. Maar weet dus ook dat het voor oudere kinderen ook nog echt heel grappig is om te doen.

Nog meer Pokémon?

Binnen Mamascrapelle hebben we al veel Pokémonitems kunnen uitproberen. Kijk dus ook eens hier:

Footer4 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.