Poes & Snoezie – Stop de tijd!

Stel je eens voor dat je de tijd stil kon zetten… De hele wereld bevriezen. Wat zou jij dan doen? De vriendjes Poes en Snoezie laten in dit verhaal een wel heel bijzonder trucje zien. En daarna is het tijd voor… KATTENkwaad! Poes & Snoezie – Stop de tijd! een gastblog van Delicia.


Ik moet bij de bovenstaande eerste zin meteen even denken aan vroeger, aan Merlina, dat was in de jaren ’80 een spannende (en tegelijk grappige) TV-serie op de BRT. Zou iemand dat (nog) kennen? Het personage Napoleon – de uitvinder van het detectivebureau, een oude man in een witte stofjas – gebruikte zijn zogenaamde “parafix” (een paraplu) om mensen te bevriezen. En dat leverde vaak hilarische situaties op. Maargoed. In dit boek, Poes & Snoezie – Stop de tijd!, gaat het om KATTENkwaad. Door, jawel, katten!

Na het openslaan van het boek zien we meteen een grappig plaatje. Ik vind het altijd wel ‘iets hebben’ wanneer een schrijver na het lezen van de laatste bladzijde nog even terugkomt op zo’n prent. De schrijver van Stop de tijd! doet dit ook. Ik bekijk ze met mijn zoontje dan allebei nog een keer na elkaar. Vaak snap je deze plaatjes beter na het lezen van het boek en we bespreken dan nog even kort waar het boek overging. Heel kort, want in dit geval wil hij meteen het hele boek weer doorbladeren.

Kattenkwaad

stop de tijd!

Bij het woord kattenkwaad denk ik terug aan vroeger. Vriendjes en vriendinnetjes ophalen met de vraag: “Zullen we kattenkwaad gaan uithalen?”. Dat waren grapjes als belletje trekken of met zo’n gele PVC-buis op pad om besjes en/of pijltjes door openstaande ramen bij mensen naar binnen te schieten door heel hard te blazen in de buis. Maar dat soort dingen is niet (meer) van deze tijd.

Stop de Tijd! trucje

In Poes en Snoezie, Stop de tijd! weet Poes een trucje om de tijd stil te zetten. Plotseling stopt iedereen letterlijk waar die mee bezig is en Poes en Snoezie leven zich uit. Een lekker ijsje afpakken, de radio hard aanzetten, de klok een uur terugzetten en nog veel meer bedenken ze. Haha, ik zou zo mee willen doen en de verbaasde blikken van iedereen willen zien zodra Poes de tijd weer start.

Een leuk boek om te lezen dus. De plaatjes zijn getekend alsof je het echt zou kunnen zien gebeuren en de avonturen leuk bedacht. En het maakt me tegelijkertijd ook nieuwsgierig naar de toekomst van mijn zoontje. Wat zal hij verstaan onder kattenkwaad uithalen? Zal hij het eerlijk vertellen of zal ik er als moeder zelf achterkomen?

Nationale voorleesdagen

Ga je het thema katten doen met de nationale voorleesdagen dan is dit boek ideaal in te zetten naast Harry zoekt een huis!

Specificaties

Uitgeverij:    De vier windstreken

Auteur:          Belinda Jordens en Marloes Kemming

ISBN:             9789051166712

Prijs:              Poes en Snoezie stop de tijd! is voor €14,95 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2018

disclaimer
Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!