Podiumkids Thuis: een online platform met verschillende familievoorstellingen

Baal jij er ook zo van dat je niet met je kind naar het theater kunt gaan? Daar heeft Podiumkids dé oplossing voor! Speciaal voor deze kerstvakantie is er een online platform opgezet. Daarmee kun je op ‘Podiumkids Thuis’ on demand familievoorstellingen bekijken. Podiumkids Thuis is een initiatief van Podiumkids (een collectief van 26 gezelschappen). Zij maken diverse voorstellingen voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar.

online theater voor kinderen

Podiumkids thuis voor de buis

Oké, ideaal is het niet en de sfeer van het theater moet natuurlijk wel gemist worden. Denk ik zelf. Maar voor sommige gezinnen is het dankzij het collectief misschien juist wel dé kans om eens kennis te maken met theater-,  muziek- en/of dansvoorstellingen. Zonder meteen die drempel over te moeten naar het theater. Een mooie opstap voor hen dus, om na de lockdown eens écht naar het theater te komen. Want ik zal je eerlijk vertellen, zelf was ik ook nooit zo’n theaterbezoeker… Totdat ik moeder werd en ik van andere moeders hoorde hoe hun kinderen genoten van verschillende voorstellingen. En ik vind het nu zelf ook hartstikke leuk!

Podiumkids Thuis

Welke voorstellingen kun je bekijken in Podium Thuis?

Vanaf 18 december kun je deze voorstellingen zien:

Niet wiet, wel nel (6+) van Hoge Fronten bij Podiumkids Thuis

Niet wiet, wel nel gaat over de liefde. En over dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. En dat ook grote mensen dat ingewikkeld vinden.

Jazz duzz (6+) en Eet je bord leeg (4+) van De Toneelmakerij

‘Jazz duzz’ is een theatraal jazzconcert in Podium Thuis over buiten de lijntjes kleuren en 1+1 = 3. Met onder andere poëzie en anarchie. Bovendien ook zelf verzonnen woorden en melodieën zonder eind.

Eet je bord leeg gaat over een gelukkig gezin. Behalve ’s avonds als de klok zes slaat. Want dan verandert de eettafel in een slagveld! Met als munitie de door Momski opgediende maaltijd.

Zo plat als de wereld (5-105) en Falling Dreams (8+) van Het Filiaal

Drie heren belanden in Zo plat als de wereld bij Podiumkids Thuis in een onuitputtelijke reeks onverklaarbare toestanden. Hilarische situaties, liedjes, poëzie en energieke live muziek elkaar wisselen elkaar in een hoog tempo af.

Falling Dreams gaat over het moment van het gevoel dat je valt, net voordat je echt inslaapt. En voor je het weet beland je in het dromende denkhoofd van een tiener.

Buurman in de Bieb (5+) en Buurman op vakantie (4+) van Plan-d

In Buurman in de Bieb zitten twee buurmannen samen in de bibliotheek. De een is fanatiek aan het gamen, de ander leest een boek. Plots valt de stroom uit en zoeken ze samen naar een oplossing. En in een mum van tijd verandert de bibliotheek in een vrolijke chaos.

In Buurman op vakantie zijn twee buurmannen in een oude Kever onderweg naar hun vakantiebestemming. Maar dan pruttelt er iets onder de motorkap. En waar komt die rook vandaan? Problemen zijn er om op te lossen. En zo verandert de Kever langzaamaan in een fabelachtige zweefmolen.

De man die alles weet (4+) en Oorlog (6+) van Theater Artemis

Deze man die alles weet verovert de harten van vele kleuters, ouders, pers en juryleden (Zilveren Krekel in 2014). De man die alles weet beweert dat hij alles weet. Maar achter ieder antwoord schuilt een nieuwe vraag. René van ‘t Hof probeert in deze keynote speech voor kleuters te balanceren op het dunne koord van het allesomvattende weten. Want samen met zijn assistenten Tjebbe Roelofs en Keimpe de Jong poogt deze ‘deskundoloog’ de kleuters te vertellen over het ‘alles’.

Oorlog. Iets met een ballon die leegloopt en een neus die bloedt. Helikoptertjes die uit een boom vallen en een gietertje dat huilt. Maar ook een publiek dat schiet en drie soldaten op rolschaatsen die achterstevoren praten.

Drie (4+) van BonteHond & Maas theater en dans

Een vierjarige drieling loopt weg van huis. En op reis naar oom Kees in Groningen beleven ze het ene avontuur na het andere. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band en over anders zijn.

Gezocht: Konijn (3+) en Juffenballet (6+) van Maas theater en dans bij Podiumkids Thuis

In Gezocht: Konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat is ontsnapt is uit de gevangenis. Dan volgt een achtervolging waarbij het konijn (een vingerpop) steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. De stad blijkt overgenomen te zijn door konijnen en er groeien zelfs bij de baas van de politie konijnenoren!

Juffenballet is een mengsel van Gooi de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder. Een bokkig avonturenverhaal bij Podiumkids Thuis waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na de schoolbel hun haren losgooien.

De volledige review van Juffenballet lees je hier

Joris & de Drakentemmers (8+) van Het Laagland

Alle jongens en meiden én hun familie krijgen een extra dosis van moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen mee. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt als een achtbaan van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor toekomstige Drakentemmers.

Vreemde eend (4+) van Sally Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Maar dan komt er een nieuweling naast hen wonen. En de straat wordt op zijn kop gezet. Wie is hier de vreemde eend?

Beet (6+) en Hotel Perdu (6+) van Het Houten Huis

Beet! is een beeldend verhaal waarin een schaatser een belangrijke schaatswedstrijd verliest en op het ijs valt. Een ijsbeer neemt hem mee naar een wereld onder het ijs. Het zit vol absurde humor en sprankelende live muziek. Geschikt voor iedereen die wel eens dreigt te bezwijken onder de druk van het presteren.

Hotel Perdu staat aan het einde van een weg. En het is een komen en gaan van bizarre personages. Hotel Perdu is ook een troostrijke plek voor iedereen die iets uit te zoeken heeft. Verdwaalde gasten kunnen zich melden bij de receptionist die elke taal spreekt en hij verstaat ook elk verdriet.

Zoek (8+), Mariken (6+), Mismuis (8+) en Hou van die hond (8+) van Kwatta

Zoek is Kwatta’s allereerste hoorspel. Of beter gezegd is dit dus luistertheater. Het is een sfeervol modern sprookje over verlies. Een sprookje vol rondslingerende wijsheden en bijzondere figuren.

Mariken is een wonderlijk muziektheatervoorstelling gebaseerd op het prijswinnende en verfilmde boek Mariken (auteur Peter van Gestel). De moederloze Mariken is ouder dan het aantal vingers aan haar rechterhand. Maar jonger dan het aantal vingers van haar twee handen samen. Ze ontdekt hoe klein grote mensen kunnen zijn. En hoe groot kleine mensen. Ook dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt. Want het enige wat telt is, wie je van binnen bent.

Mismuis is een avontuur over een dappere muis die als muis dan misschien wel mislukt is, maar als Mismuis gelukkig heel geslaagd blijkt te zijn! Een voorstelling vol poppen, animatie en muziek.

Hou van die hond is een stoere en poëtische en beeldende voorstelling over een jongen, Jack. Hij heeft een hoofd vol beelden, maar een mond vol tanden. Hou van die hond is ook het ontroerende, poëtische en inspirerende dagboek in Podiumkids Thuis van een jongen die leert dat woorden wonderbaarlijk kunnen zijn.

De wereld & Ko (8+) van STIP Theaterproducties

De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt en de Grote Ko-show begint. Daarna volgt een wervelend rollenspel tussen vader en zoon, dat vol zit met grappige types en scherpe vragen. En Ko wil wel eens weten wat er echt met mama is gebeurd toen ze een baby kreeg. Papa durft het niet te vertellen. Waarop Ko zijn eigen werkelijkheid bij elkaar fantaseert.

De gebroeders Leeuwenhart (8+) van HNTjong bij Podiumkids Thuis

Jonathan zorgt voor zijn zieke broer Kruimel. Die heeft niet lang meer te leven. En om de pijn hiervan te vergeten, dromen ze samen over een fantasiewereld. Daarin beleven ze avonturen, maken kampvuren en rijden op hun eigen paard als De Gebroeders Leeuwenhart. Een gevaarlijk avontuur vol opoffering, verraad en verlies.

Podiumkids Thuis

Weet jij al welke voorstellingen je gaat bekijken in Podiumkids Thuis?

De komende maanden zal het aanbod van Podiumkids Thuis aangevuld en regelmatig ververst worden. Het bekijken van een voorstelling kost €2,99.

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.