Pixiboekjes

Pixiboekjes vroeger waren ze het helemaal. Zelf had ik er nog nooit van gehoord. Ik groeide op met Nijntje en Walt Disney boeken en de Sesamstraat serie. Ik mocht twee nieuwe series Pixiboekjes reviewen van Uitgeverij de Vier Windstreken en mag een serie van 8 boekjes over Lente & Pasen weggeven! 

Pixiboekjes

pixiboekjes

Omdat ik zelf niet deze Pixiboekjes kan herinneren van vroeger deed ik eerst even wat research naar deze schattige kleine voorleesboekjes.

Pixiboekjes zijn kleine dunne vierkante prentenboeken. Ze hebben een zachte omslag en zitten bij elkaar door middel van 2 nietjes. De boekjes zijn 10 x 10 cm hebben 24 pagina’s en zijn in kleur!

pixiboekjes

Het eerste Pixiboekje (A Pixi Book) verscheen in 1948 in de VS. In 1953 kwamen uit in Denemarken en een jaar later in Duitsland. In de jaren vijftig verschenen de eerste zes series met in totaal 48 Pixiboekjes. In de jaren zeventig verschenen er nieuwe series. In Nederland verschenen de boekjes bij uitgeverij Omnium B.V.. De Pixiboekjes werden tot 1996 uitgegeven.

Sinds september 2016 geeft kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken de Pixiboekjes uit. Daarbij werden de Pixi’s van vroeger niet vergeten.

Pixi-serie 01 Klassiek bestaat uit acht heerlijk nostalgische dierenverhalen. Herken je ze? Dat kan heel goed! De boekjes zijn namelijk in 1971 als een van de eerste Pixi’s in Nederland verschenen. Lekker ouderwets, maar nu dus in een ongekreukt jasje.

Op Wikipedia vind je een mooi overzicht van eerder uitgegeven Pixiboekjes. Op Pixiboeken.nl vind je een overzicht van alle Pixi’s.

Serie 04 Lente & Pasen

Hulp vppr de paashaas 2

In deze serie 8 boekjes in het thema Lente & Pasen.

Ik ontving voor de review 4 boekjes waarvan ik er twee zal samenvatten.

Een fietstocht met mama

pixiboekjes

Roos gaat met haar moeder alleen op vakantie. Ze gaan op de fiets naar de zee. Er moeten heel veel kampeerspullen mee op de fiets. Ze fietsen langs windmolens en mooie bloemenvelden. Onderweg stoppen ze voor een broodje en later voor een lekker ijsje. Mama maakt zich zorgen dat ze wat is vergeten. Ze fietsen weer door en Roos fietst lekker hard, maar waar is mama nu? Die staat stil ze heeft een lekke band. Ze moeten op zoek naar de plakspullen als ze de doos vinden zitten er alleen geen plakspullen in maar legostenen. Die wilde Roos graag meenemen op vakantie. Gelukkig stopt er een wielrenner die wel zijn plakspullen mee heeft en Roos mag hem helpen de band te plakken. In de avondzon eten ze hun spaghetti op voor de tent. Gelukkig is mama niet meer boos en morgen kopen ze gewoon nieuwe plakspullen.

Pixi helpt de paashaas

pixiboekjes

Pixi heeft net de grote voorjaarsschoonmaak klaar als Berend de beer binnen stapt met zijn vuile poten. Buiten zit Haas Langbeen te trillen hij heeft hulp nodig. Pixi gaat er gelijk naar toe. De paashazenfamilie heeft kleintjes gehad en nu is hem gevraagd de paashaas te zijn dit jaar. Maar hij weet niet wat de paashaas moet doen eigenlijk. Zijn vriendjes gaan hem helpen en ze gaan naar de paashazen toe om te vragen wat er precies moet gebeuren. Het is er erg druk, maar de paashaas geeft gelukkig wel antwoord. De eieren moeten gehaald worden, ze moeten worden geverfd en dan moeten ze worden verstopt en moet je ongezien verdwijnen. Met de hulp van Pixi, wasbeer en beer weten ze deze klusjes te klaren. De kippen stonden al te wachten met de eieren. Met behulp van gekleurde groenten in water kleuren ze de eieren en samen zoeken ze de beste plekjes om te verstoppen.

pixiboekjespixiboekjespixiboekjes

Achterop de boekjes staan leuke raadsels en  DIY tips om te knutselen.

De boekjes hebben erg leuke tekeningen. Sommige boekjes hebben veel tekst, anderen zoals het verhaal van de regenworm, weinig tekst.

pixiboekjes

Het is denk ik maar goed dat ik deze series vroeger niet kende, want ik denk dat ik ze ook allemaal gespaard zou hebben!

Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten! €0,99 cent per boekje!

Op de site van de Vier Windstreken kun je de series kopen. Bij de boekhandel kun je de Pixi’s los kopen.

Winactie Pixiboekjes

Van de uitgeverij mag ik de serie Lente & Pasen weggeven aan een van mijn volgers.

  • Gesloten

mediakit

 

 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

13 Responses

  1. Helaas ik ken ze niet uit mijn jeugd. Wel zou ik ze heel graag met de kleintjes in mijn omgeving lezen. Superleuke set. Dus ik doe graag mee met de winactie ?

  2. Ja super leuk, ik had vroeger ook een heel stapeltje, maar waar ze gebleven zijn…… ik loot heel graag mee voor zoonlief van vier. Kunnen ze mooi mee in de tas op vakantie. Neemt makkelijk mee en als we moeten wachten hebben we lekker even een rustmomentje met de boekjes

  3. Ook ik ken ze niet van vroeger. Maar ze lijken me wel erg leuk voor de kids. Ik doe dan ook graag mee om toch maar eens kennis te maken met deze boekjes.

  4. Ik herinner mij de boekjes nog wel van vroeger, maar heb geen oude meer. Ik heb nu al wel wat nieuwe boekjes voor mijn eigen kinderen … ze zijn er dol op. Wij zouden heel blij zijn met de lente/Pasen serie.

  5. Die zien er echt onwijs leuk uit. ik kan me eigenlijk niet herrineren dat ik deze boekjes in mijn kindertijd heb gelezen of gezien. Maar lijkt me onwijs leuk om ze te kunnen voorlezen en ze te ontdekken.

  6. Heel erg leuk ik heb ze vroeger niet gehad, maar ik doe wel graag mee voor mijn neefje.
    Ik volg je op twitter (_liekeee), instagram (liekevv24), pinterest (lieke24) en facebook (lieke van veen)

  7. Ik ken de pixi boekjes wel van vroeger, maar ik heb ze helaas niet meer. Alhoewel mijn ouders veel boekjes hebben bewaard, kon ik deze helaas niet meer terugvinden. Ik doe graag mee voor mijn kids en beloof ze dan niet weg te doen later 😉 Ik volg via pinterest, instagram en facebook. liefs melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.