Een pietendiploma voor peuters en kleuter

Heeft jouw kind al een pietendiploma? Hier hebben de kindjes vorige week flink hun best gedaan en 10 opdrachten voltooid waarna ze door mij, de hoofdpiet, tot piet zijn bevorderd!

Een pietendiploma voor peuters en kleuter

Ja zo een Een pietendiploma voor peuters en kleuter krijg je niet zomaar. Hier moet je namelijk heel veel voor doen! De kinderen deden 10 opdrachten en zeker de grootste peuters en een kleuter konden alle onderdelen probleemloos doen. De kleinere peuters en dreumesen hadden bij sommige onderdelen wat meer moeite, maar hun best hebben ze allemaal gedaan!

De opdrachten!:

  1. Pakjes in de stoomboot mikken.
  2. Koprollen
  3. Door de schoorsteen kruipen
  4. Over de nok van het dak lopen
  5.  Op het dak klimmen
  6. Van het dak springen
  7. Pakjes inpakken
  8. Pakjes stapelen
  9. Dansen als een piet
  10. Eigen pietenmuts maken

En natuurlijk willen jullie ook wat foto’s hiervan zien toch!?!

Pakjes in de stoomboot mikken.

Een pietendiploma voor peuters en kleuter

Ik had al verschillende pakjes ingepakt ( nep cadeautjes uiteraard) en deze mochten in de boot worden gegooid. De kinderen bedachten zelf een extra element en dat is in de schoorsteen van de boot gooien. Wat de kleuter onder luid geloei 3 keer deed zelfs!

Koprollen voor het pietendiploma

Een pietendiploma voor peuters en kleuter

Ja koprollen gaat prima op zo’n leuk vloerkleed! Wel even aan ouders vragen of kinderen al een koprol kunnen maken. Want die tere nekjes moet je zuinig mee omgaan! Let dus goed op of ze netjes hun kin op de borst doen en niet op hun hoofd rollen om nekletsel te voorkomen! Beter nog ga je er bij zitten op de grond en begeleidt je de kinderen met je handen bij deze activiteit. Durf je het niet aan, geeft ze dan een andere leuke uitdaging!

Door de schoorsteen kruipen

Een pietendiploma voor peuters en kleuter

Ja die schoorsteen was natuurlijk gewoon de kruiptunnel van de Ikea! Dikke pret helemaal toen ze de tweede ronde met een pakje er door moesten gaan. Kleine pakjes gingen nog wel, maar grote pakjes waren toch best wel lastig hoor!

In onderstaande speelset kun je heel veel onderdelen doen van het pietendiploma!

Over de nok van het dak lopen

Het wobbelboard was de nok van het dak. Voorzichtig er op klimmen en bovenaan balanceren op 1 been want sommige nokken van daken zijn heel smal en dan kun je maar met 1 voet tegelijk erop staan! Dat was een leuke evenwicht oefening voor het pietendiploma.

Op het dak klimmen

Een pietendiploma voor peuters en kleuter

Voor deze ene keer mochten ze op de salontafel lopen! Dat was natuurlijk wel heel erg leuk!

Van het dak springen voor het pietendiploma

Van de salontafel afspringen was de eerste keer handje vast en de tweede keer gingen ze bijna allemaal zonder een handje vast eraf. Het leken wel echte pieten! En wat een lol dat ze hadden. Heb jij geen salontafel waar ze op kunnen staan, dan kan de bank natuurlijk ook voor een keer. Wees duidelijk dat het alleen voor dit speciale moment van het pietendiploma is.

Pakjes inpakken

cadeautjes inpakken door peuter

Ze mochten zelf knippen, een kartonnen doosje inpakken en plakband afscheuren. Dat waren best nog wel een hoop kleine moeilijke handelingen voor sommige peuters! Maar oefening baart kunst. Pakjes inpakken voor een pietendiploma is super leuk! Ik gebruikte hiervoor lege hagelslagdozen, dozen van vitaminepillen en andere kleine doosjes.

Pakjes stapelen voor het pietendiploma

pakjes stapelen

De pakjes van groot naar klein stapelen lukte alleen dochterlief als kleuter, maar er werden prachtige torens gemaakt zelfs door de kleinsten en het was dikke pret om daarna de toren om te mogen gooien! Leuk om tussendoor groot en klein, smal en dik te behandelen! Ik probeer er altijd naast een motorische activiteit ook nog een educatieve activiteit van te maken.

Dansen als een piet

In verband met de privacy van de gastkindjes hier geen foto van, maar stel je gewoon 5 kindjes verkleed als piet voor die geweldig uit hun dak gaan op de club van Sinterklaas muziek! En vooral schudden met die billen!! hahaha

Eigen pietenmuts maken

pietenmuts maken

Als laatste mochten ze hun eigen pieten muts maken voor hun pietendiploma.

Geslaagd voor het pietendiploma voor peuters en kleuters!

pietendiploma

Hoera en toen waren ze geslaagd voor hun pietendiploma!!

Nog steeds worden bijna alle oefeningen nog herhaald spontaan door de kindjes zelf. Behalve de salontafel en inpakken dan.

Dikke pret en ideaal voor een regenachtige dag!

Sinterklaas en pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's bestellen

Lees ook deze blogs:

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.