Pff wat een dag

Van die dagen dat je ‘s ochtends als je wakker wordt al een vreemd gevoel in je buik hebt.. Dat je je het liefst nog een keer wilt omdraaien.. Of beter nog gewoon ziek wilt melden op je werk om van alle dingen die moeten te kunnen ontsnappen.. Ken je dat?

De wekker gaat

Gisteravond was ik al op tijd naar bed gegaan. Ik was moe en wist dat ik vanmorgen om 7.15 weer paraat moest staan voor een van mijn gastkindjes. Om vervolgens vannacht een uur wakker te hebben gelegen. Een dikke zucht vanmorgen dus toen de wekker ging. Bijna wilde ik mijn ogen weer dicht doen, maar dat is te gevaarlijk dus ik ging snel op de rand van het bed zitten. Even een paar minuten rustig wakker worden ik zat net in een heftige droom. Daarbij had ik kramp in mijn buik wat ik wel vaker krijg van heftige dromen dus had echt even die 2 minuten nodig. Daarna snel opfrissen en aankleden en proberen zo zachtjes mogelijk te doen om dochterlief niet wakker te maken.

Helaas toen ik het traphekje zachtjes open deed hoorde ik een kreuntje gevolgd door een: “mama ik wil ook naar beneden”. Dus snel wat kleren voor haar gepakt en hup met zijn tweetjes naar beneden.

Ontbijt

Dochter snel op het potje, tv aan, flesje warme melk maken en dochter lekker onder een plaidje op de bank gezet om ook even rustig wakker te worden. Zij heeft de ochtendroutine/ humeur van haar vader en is pas een paar keer na het wakker worden direct aan het spelen gegaan. Meestal kruipt ze echter nog een kwartier/half uur naast ons in bed of kijkt even tv beneden. Doen we dat niet dan weten we zeker dat we een sacherijnig kind hebben. Sja wat in het DNA zit verbloem je niet. Ik vind het niet zo erg want ik ben in de ochtend altijd druk met vaatwasser uitruimen, wc schoonmaken, speelgoed klaarzetten en tafel dekken voor het ontbijt. 3 keer in de week ontbijt een van de gastkindjes mee en zitten we dus gezellig aan tafel te ontbijten met zijn allen. Vaak ook op de andere ochtenden.

dieren zware dag

Werkdag

Vandaag begon mijn werkdag dus om 7.15 en stopte om 17.55 toen het laatste kindje weer opgehaald was. In de ochtend had ik 4 kindjes onder mijn hoede en in de middag 3. Op zich dus een lekkere rustige dag en de kinderen vermaakten zich prima met al de diertjes die ik had klaar gezet en de creatieve knutsel activiteiten die ik vaak met ze doe. Vandaag stonden stempelen met handen en voeten op het programma en we hebben ook nog wat gekleurd en gekleid. Daarnaast was het heerlijk weer! Op woensdag komt de interieurverzorgster altijd 2 uurtjes helpen in de huishouding, de schoonmaakster dus haha, en in die tijd heb ik met de 3 meiden heerlijk buiten gespeeld. Het was echt prachtig weer zeker na al die regen van de afgelopen tijd.

buiten spelen

Dochter niet goed te pas

Appeltje eitje zou je denken niet? Helaas is het werken als gastouder soms heel erg zwaar. Niet omdat je 5 kinderen onder de 3/4 jaar onder je hoede hebt. Niet omdat je 5 tot 15 poepluiers te verschonen hebt met hier en daar een spuitluier ( sorry als je net zit te eten). Niet omdat je 5 kinderen in jassen en schoenen moet heisen om lekker even naar buiten te kunnen en ook weer de jassen en schoenen moet helpen uitdoen en opruimen. Niet omdat je al die kinderen de hele dag aan het vermaken/ corrigeren/ opvoeden bent. Nee het is pas echt zwaar als je eigen kind niet lekker in zijn/haar vel zit. En het lijkt wel hoe groter dochterlief is hoe zwaarder het wordt. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ze zich veel beter kan uiten in taal en volume en gedrag. Sinds donderdag weigert ze al middagdutjes te doen en hierdoor is ze eind van de dag moe en valt ze net voor het eten even een half uurtje in slaap. Geen probleem even een powernap en wat eerder naar bed. Maar vandaag was ze al in de ochtend moe, hangerig en huilerig. Al twee dagen wil ze de hele dag door : “Wat anders eten” maar geef ik haar dan een cream cracker/ craquotte, rijstwafel, boterham of fruit dan eet ze een paar happen en wil dan niet meer. Wat is er dan aan de hand met haar?

zware dag

Diagnose nog onbekend

Vandaag ontdekte ik kleine rode bultjes op haar benen. Een paar niet veel. Geen koorts en het leek alsof ze geen last van de bultjes had. Voor de zekerheid toch even gebeld met de huisarts en daar kan ze vrijdag pas terecht. Vanavond met douchen waren het al meer bultjes alleen op benen. “Google is my friend” zeg ik altijd, maar in dit geval word ik er niet wijs uit. Waterpokken heeft ze al gehad en er is geen bult op buik of rug te zien.

Onzekerheid over wat er met je kleine peuter aan de hand is. Dat maakt het ouderschap pas echt zwaar. Ook al is het waarschijnlijk wat onschuldigs.

 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.