Peuterspel met eendjesdans

Dochterlief vind het steeds leuker om samen memory te spelen. Wel nog op ‘haar’ manier, maar welke manier dan ook is prima voor mij. Het begrip van twee dezelfde plaatjes bij elkaar spelen en op je beurt wachten zijn het belangrijkste in dit spel. Hoe meer kaarten erop tafel komen hoe lastiger het wordt. Ik kom uit een echte spelletjesfamilie en manlief heeft al heel wat uren Rummikub erop zitten. Hij komt niet uit een spelletjesfamilie en vondt Rummikub dan toch wel het leukste spel. Dochterlief ‘speelde’ af en toe wel eens mee, maar is ook toe aan echt speelgoed voor haar leeftijd.

Eendjesdans

Mijn echte aanrader om met de feestdagen aan te schaffen is het peuterspel Eendjesdans van Goliath. Dochterlief wil het elke avond wel spelen zo leuk vind ze het.

eendjesdanseendjesdanseendjesdans

Het principe van het spel is heel simpel. Er zijn vier vormen: Vierkant, driehoek, Cirkel en Ster. En er zijn 12 eendjes die al rond piepend aan het zwemmen zijn. Om beurten mag je een eendje pakken. Heeft het eendje jouw vorm dan mag je het houden, zo niet dan moet je het eendje terug in de vijver zetten. Wie als eerste zijn 3 eendjes heeft verzameld heeft gewonnen. Ondertussen wordt het spel ondersteund door vrolijke kwakende eendjes. Een vrolijk gezelschapsspel om te spelen met je peuter. Leuk om spelenderwijs de vormen goed van elkaar te onderscheiden en op je beurt te leren wachten. Dat laatste is voor dochterlief soms nog wel moeilijk, maar ze is pas 2,5 dus tijd zat!

eendjesdanseendjesdanseendjesdans

Dochterlief is zelfs al zo ver dat ze als ik per ongeluk haar vorm pak en deze terug zet in de vijver ze hem nauwkeurig in de gaten houdt om hem snel te kunnen pakken.

Dit spel is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2015 en is voor €18,49  onder andere te koop bij Bol.com Ik vind het een echte aanrader voor peuters!

Benieuwd welk ander speelgoed genomineerd is? Kijk dan eens op Speelgoed van het jaar. Voor elke leeftijdsgroep is er een categorie met speelgoed en je kunt een leuke prijs winnen!

Disclaimer

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.