Peuterboeken over feest en dieren ( ook voor baby’s)

Doe jij ook mee aan de Nationale Voorleesdagen? Heb je gister mijn blog gelezen over de tips voor peuterboeken? Speciaal voor jouw in deze blog peuterboeken over feest en dieren. Die uiteraard ook voor baby’s geschikt zijn! 

Peuterboeken over feest en dieren

De afgelopen blogs over de Nationale Voorleesdagen gingen voornamelijk over boeken voor kleuters. Maar omdat ik zelf voornamelijk met peuters werk ( die overigens de prentenboeken ook leuk vinden)  leek het mij wel leuk om ook wat nieuwe peuterboeken over feest en dieren te laten zien aan jullie. De boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden! De tekst dreumes en peuterboeken vond ik zo lang klinken namelijk! 🙂

Nellie & Cezar Ik tel tot tien

peuterboeken over feest en dieren

 

Bij een tijger die jarig is hoort natuurlijk ook een boek over feest. Wat mooier dan een boek die dieren, tellen en feest met elkaar combineert!

Nellie is jarig en heeft een mooie taart met twee aardbeien gemaakt. Nellie krijgt wel 4 cadeautjes! Tijdens het feest wordt er gekleurd met 5 krijtjes en puzzels gemaakt van 6 stukjes. Natuurlijk ook een slinger opgehangen en 8 ballonnen opgeblazen. Met de blokken wordt er een hoge toren gebouwd en ze spelen ook nog een spelletje met 10 kegels.

peuterboeken over feest en dieren

Wat ik zelf wel heel goed vind is de kracht van herhaling in dit rustige peuterboek vol feest en dieren. Op de laatste twee pagina’s kunnen de kinderen namelijk zelf nog eens antwoord geven op de telvragen: Hoeveel hoofden zijn er met een hoedje, met hoeveel krijtjes kleurt Mona etcetera. Uiteraard met plaatjes erbij waarop ze alles nog even rustig kunnen tellen. Daarbij zijn de items die geteld moeten worden vetgedrukt.

Het prentenboek met afgeronde hoeken en stevige kartonpagina’s  is lekker groot waardoor het voor de oudste peuters leuk is om zelf vast te houden en aan de slag te gaan met tellen. Dit boek is uitstekend geschikt om uit voor te lezen maar ook om zelf de plaatjes te bekijken en te gaan tellen.

Uitgever: Lannoo |  Ingrid Godon Bette Westera | 16 pagina’s  | 9789401446815 | december 2017 | €13,99 bij Bol via mijn affiliatelink 

Dit leerzame peuterboek om te tellen tot tien is een unieke samenwerking tussen bekroonde talenten Ingrid Godon en Bette Westera.

Ingrid Godon is internationaal bekend als illustratrice. Haar boeken verschenen al in verschillende talen en ze mocht ook al heel wat prijzen in ontvangst nemen, waaronder een Boekenpauw.

Bette Westera schreef al heel wat kinderboeken, waaronder prentenboeken, gedichtenbundels en non-fictie. Ze is ook een veelgevraagd vertaler van prentenboeken, vaak op rijm. Haar werk werd al meermaals bekroond, onder andere met een Gouden Griffel.

Aapje en de dieren

peuterboeken over feest en dieren

In de blog over de workshop die ik bij Clavis volgde schreef ik al over de goede kinderlijn van Clavis. De boeken die zij uitgeven worden voorzien van een treintje met een x aantal wagonnetjes. De boekjes over Aapje hebben 1 wagonnetje en zijn daarmee geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

peuterboeken over feest en dieren

In Aapje en de dieren gaan we op pad en ontdekken we allemaal dieren. We leren dat een vogel kan vliegen, een eendje kan zwemmen, de haan niet alleen is er zijn ook kippen, met het konijn springen we hoog en met de poes kunnen knuffelen!

Uitgever: Clavis Bvba |  Leen van Durme  | 14 pagina’s  | 9789044830668  | juli 2017 | €9,95 bij Bol via mijn affiliatelink 

Aapje in bad!

peuterboeken over feest en dieren

Na zo’n dag buiten moet Aapje in bad! Waren zijn kleren eerst nog schoon, nu zijn ze vies.

peuterboeken over feest en dieren

De kleertjes gaan uit, de kraan gaat open, en de speeltjes gaan in bad! Nu Aapje ook natuurlijk. Wassen met veel zeep is veel schuim. Daarna afdrogen en de pyama aan.

peuterboeken over feest en dieren

De flapjes laten mooi het verhaal zien met de vervolgstappen van dit bad avontuur.

Uitgever: Clavis Bvba |  Leen van Durme  | 14 pagina’s  | 9789044830651  | juli 2017 | €9,95 bij Bol via mijn affiliatelink 

peuterboeken over feest en dieren

De boekjes van Aapje zijn van Karton en zijn klein van formaat zodat de dreumes handje ze zelf ook goed kunnen vasthouden. Op elke stevige pagina is een flapje om te ontdekken en de hoeken zijn afgerond. En in verband met de doelgroep korte zinnetjes per pagina! Met de wereld rondom het kind als thema.

Van Aapje zijn nog meer avonturen zoals Aapje slaapt, Aapje speelt en Aap is blij allemaal dieren op een rij.

Morgen of overmorgen nog een boek over apen.. maar dan stoute apen!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.