Peuter verkeerde been uit bed

Wie denkt dat alleen volwassenen met het verkeerde been uit bed kunnen stappen heeft het goed mis.

Ook onze 2 jarige peuter heeft het vanmorgen gepresteerd.

Het begon al toen ze wakker werd: “ nee mama Line slapen!” Dus heb ik haar laten liggen en ben zelf lekker gaan douchen en aankleden. Hierna kwam ik haar dan toch echt halen om naar beneden te gaan. Daar was ze niet blij mee op zijn zachts gezegd.

Haar melk dronk ze lekker op, haar geliefde boterham met appelstroop wilde ze absoluut niet hebben. Een heel drama aan tafel waarin ze ook nog allemaal stoute andere dingen ging doen.

Ze had haar melk op en ik wil geen strijd maken om het eten dus brood weggehaald en haar op de grond gezet met de boodschap ga dan maar spelen.

Haar pyjama had ze nog steeds aan. Want nee die mocht ook absoluut niet uit!

Dat ging 10 minuten goed en toen was het weer drammen/ huilen/ theater om niks. Afwisselend leuk spelen en drammen volgde. Ook haar fruit, wat ze normaal gesproken de hele dag wel wil eten, moest ze niks van hebben. Om 10 uur wilde ze zelf naar boven klimmen om naar bed te gaan. “Prima lieverd ga maar lekker naar bed!”

Zogezegd zo gedaan om haar na 20 minuten weer uit bed te kunnen halen want ze wilde toch niet slapen. Haar pyjama moest aan blijven. Prima lieverd dan doen we na je middagdutje je kleren aan.

Bij de lunch at ze een halve boterham. Nu begon ik toch wat verontrust te raken, maar ze voelde niet warm aan. Wat zou er nou toch zijn dan? Er ging wel een beker water in en daar was ik al lang blij mee.

Om half 12 lekker op bed gelegd. Na een half uur zelf uit bed klimmen, op bed staan, draaien onder de dekens en mama die af en toe door de babyfoon zei dat ze moest gaan slapen was het eindelijk stil.

3 uur later was ze weer de gezelligheid zelve.

Alleen de eetlust bleef wat weg. Een halve krentenbol en een halve appel kreeg ik erin. Een koekje, 3 hapjes avondeten en 5 stukjes kroepoek. Dat laatste wilde ze wel meer van, maar dan moest ze eerst weer wat avondeten eten en dat wilde onze kleine dame niet. Het toetje ging er gelukkig wel in!

Na het avondeten lekker met papa een uurtje rondfietsen om daarna lekker naar bed te gaan en hopelijk morgen weer fris en fruitig de dag aan te kunnen.

Het moraal van dit verhaal?

Laat je peuter ook gewoon eens een pyjama-dag, baaldag, ik-heb-nergens-zin-in-dag hebben zonder hier een oordeel aan te geven. En nee ga ook die strijd niet aan voor het eten. Ze hebben echt genoeg reserves en halen dat op een andere dag wel weer in!

Zelf hebben we ook genoeg baaldagen. Dat we nergens zin in hebben, geen zin in eten, het liefst heel de dag in bed willen liggen, lekker in je huispak rondlopen en filmpjes kijken op de bank.

Nu heb ik dat laatste tot een minimum kunnen beperken van 3 keer een kwartiertje gelukkig.

Zeg tegen je kind dat je het vervelend voor ze vind dat ze zich zo voelen. Geef ze een extra knuffel en wat extra 1 op 1 tijd. Doe een verrassend spelletje of iets wat ze aan het lachen maakt, maar geef ze ook de ruimte en rust om te kunnen ontspannen en te laten voelen hoe ze zich voelen.

Ga een beetje mee met hun eetwensen, maar maak het niet te bont. Niet alleen maar snoep en koekjes immers suiker maakt ook weer moe en sommige kinderen worden hyper van suiker. Geef ze liever wat kroepoek of een craquotte hun favoriete fruit of een knijpfruitje. Willen ze niet avondeten gun ze wel hun toetje. Willen ze liever een boterham met hagelslag dan kaas geef dan een keer toe.

Beter iets erin dan dat ze extra sacherijnig worden van de trek.

Het komt wel weer goed schatje!

 

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.