Peuter dol op houten kralen

Vroeger maakte ik met een vriendin de prachtigste ( in onze ogen dan) kettingen en armbanden. Bijna wekelijks waren wij in de kralenwinkel te vinden om onze voorraad aan te vullen. Nog steeds moet ik ergens een paar van die kettingen en armbanden hebben liggen die ik in die periode heb gemaakt. In elk geval staat er op zolder een doos vol met kralen en bedels om later aan dochterlief te kunnen geven.

Kralenketting

Van de zomer had ik voor dochterlief een bak met grote kralen bij de Kruidvat gekocht. Hier was ze dan een kwartier zoet mee en daarna vond ze het wel welletjes voor de rest van de week. Dus die ging weer even achter slot en grendel om gisteren weer eens aangeboden te hebben. Op koningsdag had ik ook nog andere grote kralen gevonden met insecten erop en toen werd het kettingen maken opeens een stuk interessanter.

moeder dochter

Kleine kralen

Toen we eind van de middag met oma even naar de Action gingen en ze zag dat ik een grote doos vol met kleine houten kralen in het mandje had gestopt wilde ze direct naar huis nog meer mooie kettingen maken.

Zelfs de bevriende loodgieter die er op dat moment was omdat we helaas lekkage hadden, werd versierd met een mooie kralenketting en een GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG erachteraan gegild. Op de een of andere manier staan kadootjes geven aan andere mensen gelijk aan jarig zijn haha.

Gisteravond laat had ik alle kettingen, inclusief die van de loodgieter die hij snel in de gang had achter gelaten zonder dat dochterlief dat zag, uit elkaar gehaald en op zij gezet.

moeder dochter

Enthousiasteling

Na een rustige start op mijn vrije dag kwamen we rond 9 uur fris en fruitig beneden en ging ik snel nog even boven de was ophangen. Eenmaal weer beneden zat mevrouw op de bank met de kralen weer nieuwe kettingen te maken. Zo is ze ruim drie kwartier zoet geweest en ik kon het natuurlijk niet laten om ook even een mooie ketting te maken.

moeder dochter

Zijn we niet prachtig?

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.