Personal trainer voor mama’s

Heel vaak gebruik ik het woord: Later als ik groot ben dan… Dit heeft vaak te maken met geld.. ooit hoop ik nog eens wat meer geld op mijn bankrekening te hebben staan en dan… een van de dingen die ik daarbij roep is dan wil ik een personal trainer!

Het lijkt mij geweldig om iemand bij je te hebben die je steunt met heerlijk gezonde shakes, allerlei oefeningen voor je verzint en die samen met jou uitvoert, allemaal om binnen no time een gezond en strak lijf te hebben.. Wishful thinking natuurlijk en allemaal in het leven geroepen door de beroemde mensen die vaak een personal trainer hebben. Ze moeten wel want de hele wereld valt er over als ze ook maar een kilootje zwaarder zijn geworden. Ohw jee dat kan niet!

Ooit heb ik zelfs bij mijn vorige werkgever een trial periode mogen doen bij bodymentors. Lionel Eersteling begeleidde mij persoonlijk en ik vond het geweldig! In een paar maanden tijd viel ik wel 10 kilo af onder zijn streng doch rechtvaardige begeleiding. Uren stond ik in de sportschool te zwoegen tot ik trillend op mijn benen en misselijk niks meer kon en dan die spierpijn de volgende dag/en. Geweldig!

Helaas ben ik gezegend met Surinaamse billen (grapje toen ik trouwjurken ging passen van de verkoopster.. wat een prachtige Surinaamse billen heeft u mevrouw! ) die hebben manlief en ik erin gehouden hihi. En het bijbehorende buikje en de jojo kilo’s. Ik vind gezond eten heerlijk, en heb al heel vaak allerlei dieten gedaan. Doordat ik lactose en sacharose intolerant ben is op de een of andere manier mijn stofwisseling ver…… en blijf ik eeuwig jojo’en.

Sporten en afvallen

Sinds dat ik zwanger was van dochterlief ben ik niet meer wezen sporten. Van januari tot maart dit jaar heb ik een zwaar dieet gedaan waar ik 15 kilo bij was afgevallen, maar in de zomervakantie is daar zo weer 10 kilo bij aangekomen. Koolhydraten zijn een echte boosdoener bij mij, ik weet het. Iedereen mag een zonde hebben toch?..

Sinds een paar maanden probeer ik weer meer te bewegen. Ik pak vaak de fiets, wandel nog steeds heel veel met de kinderen, heerlijk! En heb het salsadansen weer opgepakt. Dit is echter nog niet genoeg.

Boost personal trainer

Al tijden zat ik te dubben hoe ik toch aan meer sporten kom. Doordeweeks ben ik vaak half 9 klaar met werken en dochterlief naar bed brengen. Dan wil ik graag nog even een uurtje ontspannen voor het weer bedtijd is voor mezelf. Tussendoor wandel ik wel veel met de kinderen en een vierling of tweelingwagen duwen kost ook wel energie. Daarnaast zit ik veel met ze op de grond, loop 20 keer per dag de trap op en neer en til de kinderen regelmatig op voor verschonen en aan tafel. Genoeg lichamelijk werk dus, absoluut geen kantoorbaan, maar ook weer niet echt sporten.

Ik was dan ook blij verrast toen ik een aanbod kreeg van Kim van Boost Personal training. Zij gaat mij online in de gaten houden en ondersteunen. Best spannend! De komende 4 weken ga ik hard aan de slag om van deze mamablogger een paar kilo af te krijgen en nog wat meer conditie te krijgen.

core krach

Hele trainingslijsten en video’s ter ondersteuning heb ik opgestuurd gekregen. Het mooie is dat ik de oefeningen gewoon thuis kan doen. Als de kinderen slapen of lief aan het spelen zijn, sta ik in de keuken quads te doen. Wachten bij de magnetron tot een flesje klaar is? In die 30 seconden hup even een paar keer springen.

Er zitten ook kleine circuitjes bij en het is natuurlijk handiger als ik minimaal 30 minuten de tijd heb achter elkaar om oefeningen te doen, maar eerst maar de oefeningen weer in mijn hoofd krijgen!

De komende tijd zal ik jullie op de hoogte houden hoe het gaat. Welke oefeningen goed gaan en welke vind ik moeilijk vol te houden. Welke oefeningen doe ik waar de kinderen bij zijn en welke lukken niet als de kinderen toe kijken.

Het moeilijkste zal zijn minder snaaien, maar ik weet dat ik het kan dus ik ga ervoor! Het gekke is dat ik vaak richting de herfst/ winter ga lijnen bedenk ik mij nu.

Stoptober is voor mij niet stoppen met roken, maar stoppen met ongezond leven!

Ben jij een mama die ook minder is gaan stoppen door tijdgebrek en energie?

Dit vind je misschien ook leuk:

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

  1. Wat een bekend verhaal. Ook ik worstel jaar in jaar uit met jojo’en. Voor mijn zwangerschap goed afgevallen, bijna 20 kg. Na mijn bevalling ca. 5 kg aangekomen, maar toen was het hek van de dam. Ik mocht en kon weer alles eten, geweldig. Sven wordt in november 3 en ik zit weer op mijn oude gewicht van voor mijn. Zwangerschap en het dieet. Ik heb weinig tijd om te sporten, maak lange werkdagen en wil ook relaxen, maar ook afvallen. Diëten vind ik op het moment erg lastig, probeer het wel maar heb geen stok achter de deur. En idd ook ik krijg altijd na de zomer het dieet idee weer in mijn hoofd.

    Ben erg benieuwd hoe jullie het gaan ervaren en of het ook wat voor mij is. Wacht je volgende blog af.

  2. Hoi Ellen, ik wilde even achterlaten dat ik het een leuk artikel vind. Voor mij als PT is het leuk om alles eens van de andere kant te horen!

    Keep up the good work!

    Groetjes,
    Felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.