Pech Onderweg Over barre tochten en Rampzalige reisjes

Tosca Menten samen met Jozua Douglas, dat moet een grappig boek zijn. Samen vormen zij namelijk het duo De Gouden Grijns. Pech Onderweg is een boek met korte verhalen die allemaal te maken hebben met pech tijdens vakantie, uitjes, avonturen enz. Ook heeft het boek tegeltjeswijsheden met niet echt voor de hand liggende teksten. Het boek is grappig, avontuurlijk en soms erg spannend. Alles wat je niet wil meemaken komt aan de beurt in dit boek. Wil je lachen om bizarre gebeurtenissen maar ook soms je handen voor je ogen houden omdat je het niet meer kan aanzien, lees dan dit leuke verhalen boek.

Korte verhalen

Pech Onderweg begint direct met een tegeltjes wijsheid.

pech onderweg

En je weet al, dit wordt een niet al te serieus boek. De verhalen hebben namen waarbij je direct al je vraagtekens hebt zoals bijvoorbeeld De Vliegende zwabber of De krokodillenfluisteraar. Er zitten best wat spannende verhalen in Pech Onderweg, maar alle verhalen hebben ook humor. Doordat Pech Onderweg uit korte verhalen bestaat is het boek  ook geschikt om voor te lezen. Let op voor het slapen gaan dat je niet een te spannend verhaal leest anders ga je er misschien van dromen. Naast alle verhalen zitten er ook wat waargebeurde verhalen in. Verhalen die al eeuwen worden verteld omdat ze zo bijzonder zijn. Ook staan er reistips in en tips wat je moet doen als je zonder parachute uit een vliegtuig valt. Oké, nu begrijp je een beetje hoe het boek in elkaar zit, toch??

Spannende verhalen in Pech Onderweg

Pech onderweg is een leuk boek met grappige verhalen. Sommige verhalen vond ik wat spannend. Ik lees altijd voor het slapen gaan, maar met sommige verhalen was dat niet altijd een goed idee. Het verhaal over het spookhuis vond ik zelf erg spannend. Dat komt ook omdat ik spookhuizen gewoon al eng vind, laat staan als er dan ook nog van alles mis gaat. Het waargebeurde verhaal van De Gelukkigste Pechvogel vind ik dan wel weer leuk om te lezen. Het gaat over een man die tijdens diverse reisjes pech heeft, maar er zelf altijd goed vanaf komt, uiteindelijk wint hij de loterij maar daar wordt hij dan weer niet gelukkig van.

Je kan ook een filmpje bekijken over dit verhaal d.m.v. een QR code die in Pech onderweg staat. Kijk dat is nou eens leuk. Je leest het verhaal en kan dan ook nog eens bekijken wat je gelezen hebt. Het boek is voor kinderen tussen 8 -12 jaar. Goed boek met veel bijzonderheden en wat mij ook op valt is dat de prijs nu erg aantrekkelijk is. Leuk Kinderboekenweek boek.

Specificaties Pech Onderweg

pech onderweg

Uitgever: De Fontein| Auteur: Jozua Douglas & Tosca Menten | 978902614909 | juli 2019  | 176 pagina’s | meer informatie vind je hier

Winactie Pech Onderweg

De winactie is helaas afgelopen. Houdt MamaScrapelle in de gaten via social media Facebook Instagram en Pinterest om niks te missen van toekomstige winacties ( er komen er nog een hoop aan)

Rosalie