Paastradities – een traditie met Matzes voor Pasen
Het is weer voor tijd voor Matzes met Pasen. Sommige mensen eten ze tegenwoordig het hele jaar door, bij mij is het echt een traditie die bij Pasen en de periode erna hoort. Wel vind ik het altijd jammer als ze op zijn. Net zoals met kruidnoten met Sinterklaas zou ik het zelf niet het hele jaar door willen eten. Een blog over paastradities.
Matzes met Pasen

Voor mij horen Matzes met Pasen gegeten te worden als een van de paastradities die ik in ere houdt. De winkels kleuren al weer oranje en gele zakken vol met Matzes. Hollandia Matzes bakt deze Matzes al sinds 1933 in de binnenstad van Enschede! ( dat wist ik niet)
paastradities
Nog een leuk weetje is dat traditioneel zo’n 1,5 miljoen huishoudens Matzes met Pasen eten voor het ontbijt, lunch of brunch. Eet je geen suiker vanwege dieet redenen dan gaat menigeen overstag met een Matzes met roomboter en bruine basterdsuiker. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 54% van de consumenten de Matzes op deze manier eten. Na de paasperiode wordt de bruine basterdsuiker omgewisseld voor een Matzes met kaas.
Al een tijdje zijn er naast de grote Matzes met Pasen ook de zeshoekige doosjes met 3 soorten Matzes. Naturel, volkoren en Spelt. Matzes passen daarnaast in veel gezonde en (h)eerlijke voedingspatronen. Ze zijn immers gemaakt van het fijnste tarwebloem en helder drinkwater. Zonder zout, suiker en E- nummers en ze zijn ook nog eens 2 jaar houdbaar!
Hoe eet jij de Matzes het liefst?
Jullie weten dat ik niet tegen melk en suiker kan. Dus hoe eet ik de Matzes dan het liefst? Matzes met honing zijn of Matzes met kaas en komkommer. Dat is voor mij echt smullen. De variant met een plakje sterappel met kaneel wil ik ook nog uitproberen.
De kinderen hier eten ze het liefst met fruithagelslag of poedersuiker.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jij de Matzes met Pasen lekker vindt?
Andere paastradities
- kwarteleieren eten
- kippeneieren versieren
- chocolade eieren verstoppen
- heel veel chocolade eten
- paasbrunch
- paasdiner met eieren als hoofdingrediënt
Lees ook deze blogs
- Kinderliedjesboek in een groen groen knollenland, boer wat zeg je van mijn kippen, donzen gele kuikentjes
- Paaseieren sorteren van groot naar klein
- Knutselen voor Pasen
- De leukste creatieve paas- en lenteboeken
- Knutselen voor de Pasen met glitters
- Thema Lente en Pasen – een overzichtspagina met boeken en knutsels
- Paaseieren verstoppen met Sophie de Giraf
- paasspullen bij de action
- paaseieren versieren
- paasknutsels met kinderen
- raamtekening maken
- Groene asperges op de BBQ
- Asperge recepten
- deze Pasen halen we de wereld in huis
- Salade Primavera
- Hollandse asperges
- Paasmenu
- Lemoncurd pie
Wat voor paastradities heb jij?
