Paastradities – een traditie met Matzes voor Pasen

Het is weer voor tijd voor Matzes met Pasen. Sommige mensen eten ze tegenwoordig het hele jaar door, bij mij is het echt een traditie die bij Pasen en de periode erna hoort. Wel vind ik het altijd jammer als ze op zijn. Net zoals met kruidnoten met Sinterklaas zou ik het zelf niet het hele jaar door willen eten. Een blog over paastradities.

Matzes met Pasen

paastradities

Voor mij horen Matzes met Pasen gegeten te worden als een van de paastradities die ik in ere houdt. De winkels kleuren al weer oranje en gele zakken vol met Matzes. Hollandia Matzes bakt deze Matzes al sinds 1933 in de binnenstad van Enschede! ( dat wist ik niet)

paastradities

Nog een leuk weetje is dat traditioneel zo’n 1,5 miljoen huishoudens Matzes met Pasen eten voor het ontbijt, lunch of brunch. Eet je geen suiker vanwege dieet redenen dan gaat menigeen overstag met een Matzes met roomboter en bruine basterdsuiker. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 54% van de consumenten de Matzes op deze manier eten. Na de paasperiode wordt de bruine basterdsuiker omgewisseld voor een Matzes met kaas.

Al een tijdje zijn er naast de grote Matzes met Pasen ook de zeshoekige doosjes met 3 soorten Matzes. Naturel, volkoren en Spelt. Matzes passen daarnaast in veel gezonde en (h)eerlijke voedingspatronen. Ze zijn immers gemaakt van het fijnste tarwebloem en helder drinkwater. Zonder zout, suiker en E- nummers en ze zijn ook nog eens 2 jaar houdbaar!

Hoe eet jij de Matzes het liefst?

Jullie weten dat ik niet tegen melk en suiker kan. Dus hoe eet ik de Matzes dan het liefst? Matzes met honing zijn of Matzes met kaas en komkommer. Dat is voor mij echt smullen. De variant met een plakje sterappel met kaneel wil ik ook nog uitproberen.

De kinderen hier eten ze het liefst met fruithagelslag of poedersuiker.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jij de Matzes met Pasen lekker vindt?

Andere paastradities

  • kwarteleieren eten
  • kippeneieren versieren
  • chocolade eieren verstoppen
  • heel veel chocolade eten
  • paasbrunch
  • paasdiner met eieren als hoofdingrediënt

Lees ook deze blogs

Wat voor paastradities heb jij?

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.