Op stap met kinderen omgeving delft week 50

Op stap met kinderen omgeving delft week 50

Op stap met kinderen omgeving Delft richt zich op uitstapjes in Den Haag, Delft, Rotterdam, Zoetermeer en alle gemeentes daar tussen! De rubriek komt elke woensdag ( hoop ik :p ) online zodat je kunt plannen voor het weekend.

Op stap met kinderen omgeving Delft

Vandaag voor in de rubriek Op stap met kinderen omgeving Delft : heel veel kerstmarkten!

Den Haag

Royal Christmas Fair

Bezoek de kerstmarkten in Den Haag. Van vrijdag 14 tot en met zondag 23 december vindt de vijfde editie van de Royal Christmas Fair plaats. Het Lange Voorhout, midden in het historisch centrum van Den Haag, wordt omgetoverd tot een haast sprookjesachtig tafereel. Honderd kersthuisjes met de mooiste producten, kerstkoren, vuurtjes, kerstacteurs, glühwijn, optredens en nog veel meer.

Highlights kinderprogramma

royal christmas fair

De Royal Christmas Fair is het perfecte uitje voor het hele gezin. Terwijl volwassenen langs de kerstkraampjes slenteren, bij een warm vuurtje van een hapje en drankje genieten en meezingen met kerstklassiekers bij de Christmas Sing Along of Gospel Night, is er voor de jongsten een eigen programma samengesteld. Een kleine greep:

Op de foto met de Kerstman

Niets is leuker dan een high five of op de foto met de kerstman. Tijdens de Royal Christmas Fair krijg je daarvoor alle kans. Ondanks zijn drukke schema maakt de kerstman speciaal voor de kinderen elke dag een paar uurtjes vrij om met hen op de foto te gaan.

Meet & Greet met prinsessen

Zaterdag 15 december kunnen kinderen een wondere sprookjeswereld beleven bij een Meet & Greet met de prinsessen Belle en Assepoester van Kinderfeestje hwcevents. Ook zij gaan dolgraag op de foto met alle aanwezige kinderen.

Kinderworkshops

Op zaterdag 22 en zondag 23 december kunnen kinderen, begeleid door Kinderopvang 2Samen, gezellig knutselen en speciale kerstcreaties maken. Zo hebben ze iets moois om mee naar huis te nemen voor de feestdagen.

Voor meer informatie kijk op de site.

Lange Voorhout, 2514 Den Haag

Rijswijk

Dickens kerstmarkt

Hou jij van de Dickens sfeer ga dan vrijdagavond naar de Dickens Shopping Night in Oud – Rijswijk. Het feest duurt van 15:00 – 21:00

Steltlopers, living statues, swingende kerstkoren, leuke workshops en Oudhollandse spelletjes en draaimolen voor de kids maken het sfeertje compleet en natuurlijk staat het centrum vol met prachtige kerstkramen. Kortom, je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en Dickens.

Christmas Express

Tussen 17.45 en 19.00 uur rijdt de feestelijk verlichte Christmas Express met drie wagons door het winkelcentrum van Oud Rijswijk met een 100-tal dansers, gekleed in prachtig fonkelende kostuums en swingende kerstmuziek. Deze betoverende parade is rond 18.45 uur bij de Oude Kerk waar de burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, om 19.00 uur de verlichting van de fraaie kerstboom voor de Kerk zal ontsteken.

Schaatsbaan

In de Herenstraat (t.h.v. Bakker Piet / Kruidvat) is een schaatsbaan aanwezig waar je gratis gebruik van kan maken. Er zijn schaatsen die je gratis kunt lenen en voor koek en zopie wordt ook gezorgd!
De schaatsbaan is geopend op vrijdag 14 december van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 15 en zondag 16 december van 10.00 tot 16.00 uur.

Het volledige programma kun je vinden op hun facebook.

Mallegat 18, 2282DA Rijswijk

Delft

Kerst op de boerderij

Zondag 16 december ben je welkom op stadsboerderij Buytendelft van 11:00 – 16:00.

Met een levende kerststal. En een super leuk programma:

11.00 -16.00 Kerstcupcakes versieren (2,50 incl limo)
11.00 -16.00 Kerstknutselen (3,00)
11.00 -16.00 Kerstverhalen

12.00 -15.00 Levende Kerststal

Shopping night Delft

Hohoho shopping night is coming to town! De winkels zijn open tot 23:00 uur. Leuke acties, entertainment, een borrel en verschillende diner arrangementen. Alles is mogelijk. Wees creatief en meld je aan!

Schaatsbaan Winters Delft

De schaatsbaan van Delft gaat vrijdagavond 7 december weer open! Tot en met 6 januari kun je hier terecht om te schaatsen of gezellig te borrelen op het terras van cafe X.

Kerst in de Hoven

? Zaterdag 15 december ?
De Kerstman komt naar De Hoven! Van 12:00 – 16:00 uur kan je kennis met hem komen maken. Zien we je dan?

Martinus Nijhofflaan Delft

Kerstmarkt Den Hoorn

In Den Hoorn is het vrijdagavond ook gezellig met de jaarlijkse kerstmarkt van 16:00 – 21:30

Een gezellige kerstmarkt voor jong en oud! In het centrum van Den Hoorn kun je, tussen de kramen en meerdere podia, genieten van een ultieme kerstsfeer. Met ruim 60 kramen, verschillende kinderactiviteiten, muzikale optredens, lichtjesoptocht, kampvuur en glühwein belooft het bijzonder gezellig te worden.

Voor meer informatie klik hier.

Dijkshoornseweg 4, Den Hoorn

De Lier

Vrijdag 14 december 16.00 uur in de Domkerk van De Lier speelt Kiekeboek, Rosalie v/d Lugt het prentenboek: ‘Opa Knoest verteld het Kerstverhaal’ in poppenspel. Natuurlijk horen daar ook kerstliedjes bij. Zo komt het verhaal echt tot leven! De kinderen bewegen en zingen mee.

Plaats: Donkerk Hoofdstraat 51, De Lier
Tijd: vanaf 16.00 uur
Duur: Ruim 30 minuten
Richtleeftijd: 3 tot en met 7 jaar

Nootdorp

Vanavond is het kaarsjesavond in Nootdorp. Van 18:00 – 20:00 op de dorpstraat.

Kerstmarkt Parade

Op 15 december is er een kerstmarkt in de Parade. Struin tussen 10:00 – 20:30 uur langs de 50 kraampjes en laat je verrassen door de vele acties, aanbiedingen en activiteiten die de winkels daarnaast ook nog eens organiseren.

? KIDS: Vele activiteiten waaronder schminken met glittertattoo’s, een voetbalspel & springkussen. Bij de Albert Heijn kunnen er kerstballen versierd worden.

Meer info vind je hier.

Pijnacker

Ook in Pijnacker ben je zaterdag 15 december welkom voor een kerstmarkt. Van 10:00 – 18:00

Romme Singel, Pijnacker Centrum.

Maassluis

Zondag 16 december is er een grote kerstmarkt in het stadshart van Maassluis met 100 kraampjes.

Zuidvliet, Maassluis

Leidschendam – Voorburg

Kerstmanhuis

Zaterdag 15 december ter hoogte van Noony’s opent om 12.00 uur een Kerstmanhuis en kunnen er vanaf 13.00 tot 16.00 uur Kerstballen versierd worden.

Koningin Julianaplein en Julianalaan

Kerstwerkplaats

In het voormalige pand van Voel Je Wel aan de Damlaan is het nu tijd voor de kerstman.

Vanmiddag 14:00 15:00 16:00 Snoephuisje versieren. €3,00

zaterdag en zondag 15/16 december tussen 12:00- 16:00 kerstballen versieren

woensdag 19 december dansworkshop notenkraker €3,00

Damlaan 38, Leidschendam

Kasteel Duivenvoorde

Op kasteel Duivenvoorde is het ook weer tijd voor de jaarlijkste kerstmarkt dit weekend. Wij waren vorig jaar op deze kerstmarkt en het was echt leuk!

Op het landgoed vindt een gezellige intieme kerstmarkt plaats met 17 verschillende kerstkramen en in het kasteel staan prachtige kerstbomen en fonkelende decoraties; een waar kerstsprookje voor jong en oud!

Leuk voor kinderen
Ook voor kinderen is er weer veel leuks te doen op Duivenvoorde. Zo wordt er speciaal voor de jongste bezoekers ieder uur een kerstverhaal voorgelezen in de Eetkamer. Daarnaast kunnen ze marshmallows roosteren boven een kampvuurtje en mogen ze, met kerstgroen van het landgoed, hun eigen kerststukje maken (gratis als je je eigen bakje meeneemt). Uiteraard zijn de rondleidingen ook voor kinderen erg leuk. En wie weet komen ze de kerstman nog wel tegen op het landgoed!

Voor alle info klik hier. 

Scheveningen

Roetsjbaan en ijsbeelden festival

ijsfestival

Als je dan toch al op Scheveningen bent dan kun je gelijk naar de Roetsjbaan en het ijsbeelden festival georganiseerd door Cooleventscheveningen. Met name het ijsbeelden festival is een aanrader!

Tip: Kleed je warm aan, want binnen is het -15 graden!

Wintervuurwerk Scheveningen

Zondag 16 december is er wintervuurwerk bij het Kurhaus. van 18:00 – 19:00 Ps. Dit evenement is ook op zondag 23 december!

Heb jij nog andere leuke tips? 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.