Op stap met kinderen omgeving delft week 51 en 52

Op stap met kinderen omgeving Delft richt zich op uitstapjes in Den Haag, Delft, Rotterdam, Zoetermeer en alle gemeentes daar tussen! De rubriek komt elke woensdag ( behalve tweede kerstdag ) online zodat je kunt plannen voor het weekend.

Op stap met kinderen omgeving delft week 51 en 52

Vandaag voor in de rubriek Op stap met kinderen omgeving Delft : Te veel om op te noemen. Veel theater in elk geval!

Delft

Natuurlijk is er in de kerstvakantie van alles te doen in Delft met de kinderen.

Theater:

In het Rietveldtheater in Delft is er in de kerstvakantie wat leuks te doen:

27/12 Dans en grietje €6 euro, Delftpas €4,50

2/1 Ik kom je opeten 4+ €8,50 Delftpas €7,00

4/1 maak jouw verhaal 6-12 jaar €7,50 Delftpas €5,00

Bioscoop:

Ga naar deze leuke kinderfilms in de kerstvakantie: Ralph breakes the internet 6+, The Grinch 6+, Mary Poppins returns 6+, De fabeltjeskrant & de grote dierenbos-spelen, Buurman & Buurman winterpret, Nick Jr. Winterbios (alleen bij Pathé).

Kerstconcert Krulmuziek

Trakteer je kinderen op de muzikale droomwereld in kerstsferen met het kerstconcert van Krulmuziek speciaal voor het allerjongste publiek! Laat je betoveren, speel mee met kiekeboe om daarna te zingen en te swingen met rinkelende belletjes in kerstsfeer.
Voor baby’s maken we speciaal een plekje op een kleed vooraan, de andere kinderen zitten met hun ouders/ verzorgers in de zaal vanwaar ze meespelen, luisteren en zingen.
We eindigen met een Meet&Greet waarbij elk kind op een echte kleine viool of cello mag spelen.

Er is keuze uit drie concerten:
09.30 uur Kerstconcert (0-6 jaar)
11.00 uur Kerstconcert (0-6 jaar)
13.00 uur Baby kerstconcert (0-18 maanden)

Het kerstconcert duurt ongeveer 40 minuten, met aansluitend de Meet&Greet.
Het baby kerstconcert duurt 30 minuten en vindt plaats op een groot kleed. Lees hier de ervaring van gastblogger Delicia.

Reserveren: www.hoenu.nl

Toegang: € 8,50 per persoon (per is een reservering nodig voor elk kind én voor elke volwassene)

Science Center Delft

In de Kerstvakantie zijn er allerlei workshops te volgen met het thema: Lampjes, Lichtjes & LEDjes. Maak bijvoorbeeld de Err0, voorzien van een knipperend hartje of soldeer Mr.Robotto met schitterende oogjes.

Met deze toffe workshops geniet jij tijdens de donkere winterdagen van voldoende vrolijke Lampjes, Lichtjes & LEDjes. Klik hier voor de planning en details

Museum Prinsenhof

Tijdens de kerstvakantie (22 december 2018 t/m 6 januari 2019) ben je van harte welkom in Museum Prinsenhof Delft. Breng een bezoek aan onze tentoonstelling Willem van Oranje is hier! of sluit aan bij een rondleiding, verhalenverteller of workshop. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 / 9 jaar.

Vorige week gaf ik tips over oa schaatsen.

Buytendelft en Tanthof kinderboerderij

In de kerstvakantie is er werkelijk van alles te beleven op de kinderboerderij buytendelft. Klik hier voor het volledige programma! Ideaal te combineren met een frisse wandeling door het Delftse Hout!

En zondag 23 december kun je op Kinderboerderij Tanthof kijken naar de levende kerststal, inclusief baby! Je kunt een ritje rijden op een kameel en genieten van een lekker hapje. Entree €1,00 voor de organisatie.

16.00 tot 20.00

Den Haag

In Den Haag is er van alles te doen in de kerstvakantie. Op stap met kinderen wordt een groot feest in de hofstad achter de duinen!

Kinderpaspoort Museumkwartier

museum paspoort

Vanaf 19 december kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar met hun ouders gaan schatzoeken in het Haagse Museumkwartier. Met het gratis kinderpaspoort Museumkwartier bezoeken ze acht culturele instellingen om stickers en items te verzamelen. Als eindcadeau ontvangen ze een originele knuffelooievaar.

Het gratis kinderpaspoort Museumkwartier is een initiatief van acht Haagse instellingen: Escher in het Paleis, Mauritshuis, Museum Bredius, de Kloosterkerk, Pulchri, Diligentia, Haags Historisch Museum en de Koninklijke Schouwburg. Doel is ouders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar te stimuleren de culturele instellingen in het Museumkwartier te bezoeken. Thema van het Museumkwartier is Oude meesters & nieuwe helden. De kinderen zijn nieuwe helden die met het paspoort gaan schatzoeken in de instellingen.

De gids in het paspoort vol leuke, wetenswaardige verhaaltjes is de ooievaar Cornelis. Met het paspoort in de hand bezoeken kinderen de acht instellingen, op zoek naar speciale items. Na ieder bezoek krijgen ze een sticker in het paspoort en een presentje. Als ze alle acht stickers hebben verzameld, kunnen ze bij The Hague Info Store (voorheen VVV) als cadeau een knuffelooievaar ophalen. Het kinderpaspoort Museumkwartier is gratis op te halen bij THIS (Spui 68) en de acht culturele instellingen.

Zuiderstrandtheater

Woezel & Pip en de Tijdmachine (2+)

Kinderhelden Woezel & Pip komen naar het theater met alweer zo’n fantastisch theateravontuur voor de allerjongste bezoekers. Een verhaal dat bovendien nog niet eerder in boekvorm verscheen.

Zou jij ook willen weten hoe het is om groot te zijn? Woezel & Pip kunnen niet wachten. Als de Wijze Varen even niet kijkt, stappen ze met hun vriendjes Buurpoes en Charlie stiekem in zijn nieuwe tijdmachine. Op naar het land van nog niet gebeurd. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat…

Zaterdag 29 december 14:00 – 15:00 Klik hier voor meer informatie en kaarten bestellen.

Kerstcircus

Extreme stunts vliegen u om de oren! Van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 vindt Groot Kerstcircus Den Haag plaats op het Malieveld. De twintigste editie van het leukste familie circus wordt dit jaar groots aangepakt. Naast het traditionele aanbod zijn er nu ook spectaculaire stunts en maffe clowns met een hoog showbizz gehalte. Ongelofelijke acrobatiek en hilarische comedy wisselt elkaar af met een touch of glamour en veren!

Theater aan het spui:

De sneeuwkoningin. Het verhaal gaat over een meisje met haar broertje Kay. Op een nacht verschijnt de sneeuwkoningin die Kay verandert en laat verdwijnen. Vera moet een avontuurlijke reis maken om hem te vinden. Lukt het haar om de Sneeuwkoningin te verslaan voordat Kay zijn hart voorgoed wordt bevroren?

De Sneeuwkoningin wordt in de kerstvakantie gespeeld in Theater aan het Spui door 27 Rabarber spelers en gezongen door een koor van jonge zangers.

Voor iedereen vanaf 5 jaar.

26 december 2018 tm 4 januari 2019 om 13:00 uur en 16:00 uur.

Tot en met 18 jaar € 10,00
Volwassenen € 15,00
Met Rabarberpas € 7,50
Korting met Ooievaarspas (50%)

Theater Dakota

Babyconcert

Op vrijdag 21 december komen Marinke (cello) en Moniek (klarinet) weer een heel leuk concertje spelen voor je baby. Kom je ook meezingen, dansen en spelen? 0-24 maanden.

10. 00 uur. De prijs van een kaartje (€5, Ooievaarspas  €2,50) is exclusief een drankje.

Tarzan

Zondag 23 december kun je in Theater Dakota naar Tarzan 6+ Ila van der Pouw, meester-poppenspeelster komt met een tijdloze klassieker Tarzan. 
Na afloop (gratis): Dj Funky Fran, jungle style. Lekker dansen na afloop aan de voorstelling. Ook: Dierenmaskers maken en neem een oude sok mee om je eigen handpop te knutselen.

Om 14.00. €6 euro, €3,00 met ooievaarspas

Buurman in de winter

Donderdag 27 december is de voorstelling buurman in de winter 5+

14.00 €6,00 of €3,00 met ooievaarspas

Zuidlarenstraat 57 Den Haag

Omniversum

Het Omniversum heeft een onvergetelijke nieuwe film over een pandawelpje dat op avontuur gaat!

Het pandawelpje Qian Qian mag de wijde wereld in!

In deze prachtige, ontroerende en grappige film mag je meekijken hoe het pandawelpje in zijn vertrouwde reservaat wordt klaargemaakt voor het leven in de echte wildernis.

Beleef de avonturen van Qian Qian mee op het megagrote beeldscherm in de koepel in Omniversum!

Speurquiz en pandaknuffels

Voor kinderen is er in het theater een leuke en leerzame speurquiz over panda’s uitgezet. Vind de juiste oplossing en ontvang een gratis panda poster! Ook kun je in de winkel van Omniversum een pandaknuffel kopen. Voor elke knuffelpanda die een bezoeker koopt, doneert Omniversum een knuffelpanda aan een ziek kind dat de kerstdagen in het Haagse Juliana Kinderziekenhuis moet doorbrengen.

Kerstspeurtocht Zuiderpark

Op zondag 23 december is de spetterende Kerstspeurtocht in het Zuiderpark in Den Haag. Los samen met je groepje het kerstmysterie op. Misschien kom je onderweg nog wel wat kerstelfjes tegen!

Voor wie: Iedereen!
Waar: Zuiderpark Den Haag, ingang Vreeswijkstraat
Wanneer: 23 december, tussen 15.00 en 17.00 uur
Duur: Tussen de 30 en 45 minuten
Aanmelden: Via contactformulier op de website of via shine.evenementen@gmail.com
Kosten: €5 p.p inclusief warme drank (koffie, thee, chocomelk, limo voor de kids)

Vorige week gaf ik tips over oa Royal Christmas Fair, wintervuurwerk, roetsjbaan, ijssculpturen festival.

Prinsessen en andere verhalen

Wil jij naar een tuincentrum in de sfeer van prinsessen en andere verhalen ga dan naar tuincentrum Ockenburgh Mooie opstellingen van onder meer Belle en het Beest, Frozen, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Repelsteeltje, Roodkapje en meer!

Rijswijk

Wil je op stap met kinderen in Rijswijk ga dan naar de Boogaard.

Zondag 23 december staan er houten huisjes, met lekkere en leuke kerst-winterproducten, in het winkelcentrum in de Boogaard in Rijswijk.
Tussen 12.00 en 17.00 uur rijdt de arrenslee, getrokken door paarden, door het winkelcentrum. Stap in bij de Kerstman en rijdt een rondje door het winkelcentrum!

Op het podium op het Bomenplein hoor je tussen 13.00 en 17.00 uur mooie kerstmuziek. En je kunt Olaf de sneeuwpop ontmoeten!

Nootdorp en Pijnacker

Ook in Nootdorp en Pijnacker kun je op stap met kinderen!

Dirk Scheele – “Z’n leukste liedjes”

Lievelingsliedjes? Iedereen heeft er wel één. In deze solovoorstelling speelt Dirk Scheele er een heleboel. Elke voorstelling is weer anders, afhankelijk van het publiek. Alle genres komen voorbij, van rock & roll en blues, tot pop en wereldmuziek. Maar dan op z’n Dirks natuurlijk. Verzoeknummertjes? Kom maar op! Z’n leukste liedjes is een vrolijke voorstelling vol met meezingers voor het grote en kleine kinderpubliek. Misschien zingt Dirk ook nog wel zijn favoriete kerstnummers.
En ben je al naar de kerstshow in Intratuin Pijnacker geweest? Wil je iets verder rijden dan raad ik Zevenhuizen Intratuin aan!
En natuurlijk kun je ook naar de kerstshow bij de Driesprong of naar Intratuin Zoetermeer!

Heb jij nog leuke tips die hier echt bij horen laat ze weten! 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.