Op stap met Dirk Scheele – Peuterfestival

Dochterlief vindt op stap gaan het leukste wat er is. Toen ik in de agenda van Theater de Veste zag staan dat het peuterfestival op mijn vrije dag zou vallen in Delft en dat favoriet Dirk Scheele zou optreden twijfelde ik geen moment en bestelde kaarten voor Op stap met Dirk Scheele!

Noord- en Zuidpool

Op stap met Dirk

Op stap met Dirk Scheele maakte onderdeel uit van het peuterfestival. In Theater de Veste, in Delft, werd dit onder andere gecombineerd met de voorstelling van Gonnie & Vriendjes. Daar waren wij vorig jaar al naar toe geweest en dochterlief is dol op die vrolijke meneer met die gekke liedjes.

Op stap met Dirk Op stap met Dirk Op stap met Dirk

Toen wij aankwamen lag het café gedeelte helemaal vol met hele grote knuffels, ijsschotsen, ijsbergen, een bed met voorleesboeken en allemaal spelletjes om te doen voor de kinderen.

Op stap met Dirk Op stap met Dirk

Dochterlief vond de hele grote knuffels en de spelletjes niet leuk, maar had de grootste lol met alle knuffels bij elkaar te verzamelen en te sorteren.

Op stap met Dirk Op stap met Dirk Op stap met Dirk

Ja die grote witte zeehond dat was de favoriet. Het liefst had ze hem mee naar huis genomen, maar met enige tegenzin bracht ze hem gelukkig netjes terug naar de zaal. Ze begreep ook wel dat de andere kinderen daar ook nog mee wilden spelen. Op stap met Dirk Op stap met Dirk

 

Op stap met Dirk Scheele

Op stap met Dirk

Ja toen was het eindelijk dan tijd om de zaal in te gaan. Een zaal vol met peuters van 2-4 jaar. Een enkeling van de kinderen was wat jonger of ouder, maar het merendeel was overduidelijk peuter. Precies waar het peuterfestival voor bedoeld is.

De nodige opa’s oma’s en vaders en moeders waren natuurlijk ook aanwezig en er was zelfs een kinderdagverblijf met wat begeleiders bij. Super leuk dat ze dit doen!

Dirk Scheele waar ben je nou?

Toen de deuren van de zaal dichtgingen werd het rumoerig in de zaal. De kinderen werden duidelijk onrustig en tot mijn schik riep dochterlief keihard: Dirk Scheele waar ben je nou?? Hahaha ja geduld is soms nog wat lastig hoor op deze leeftijd.

Op stap met Dirk

Tijdens de voorstelling mochten wij helaas geen foto’s maken, behalve 1 moment toen de kinderen met gitaren het toneel op mochten gaan. Super schattig om te zien.

De voorstelling is een groot succes want alle kinderen hebben het volle uur aandachtig geluisterd naar de vrolijke voorstelling op Stap met Dirk Scheele. Dat is ook wel logisch want hij zorgt voor genoeg interactie! Zo mocht de eerste rij van het publiek kennis maken met een hondje en een opblaas krokodil, werden er 2 opblaas dolfijnen het publiek ingestuurd, mochten er kinderen met een gitaar het toneel op en rende Dirk Scheele een paar keer een rondje om de zitplaatsen heen.

Meet en greet

Op stap met Dirk

Na afloop kocht ik 2 cd’s, nou ja eigenlijk 6 dus, oeps 🙂 om gezellig met de kinderen te luisteren en te oefenen! Dochterlief liet er natuurlijk eentje signeren bij Dirk, maar durfde helaas niet op de foto. Had ik kunnen weten want dat durft ze tot nu toe bij geen een van haar idolen haha. (Nijntje, Teletubbies, Gonnie, Peppa, Anna & Elsa nee allemaal niet gelukt)

De theatershow op stap met Dirk Scheele is echt een aanrader voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Ga jij wel eens naar het theater met je peuter?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.