Olivia is een spion

Heb jij thuis een kleine luistervink of spion in huis? Zo’n kleine onderzoeker die alles graag in de gaten houdt? Dan is dit boek van Olivia is een spion een leuk prentenboek! 

Olivia is een spion

Olivia is een spion

Olivia hoort haar moeder praten met haar tante en heeft door dat het over haar gaat. Zo had Olivia een bosbessensmoothie gemaakt en de hele keuken was vies. De witte overhemden van haar vader had ze gewassen samen met haar rode sokken waardoor de overhemden allemaal roze waren geworden. Ze wil graag onderzoeken wat haar moeder nog meer over haar zegt. Olivia is een spion en een goede ook!

Olivia is een spion

Zo onopvallend mogelijk spioneert ze haar moeder door helemaal op te gaan in haar omgeving. Ze hoort haar vader zeggen dat ze Olivia best mee kan namen naar een instelling. De meester op school zegt dat een instelling een gevangenis kan zijn.

Olivia is een spion

De volgende ochtend hoort ze dat ze met mama die avond naar een speciale plek gaat. Olivia is er van overtuigd dat ze naar de gevangenis gaat. Maar is dit ook zo? Olivia is een spion, maar niet zo’n hele goede gelukkig.

Wat vonden wij er van?

Helaas vonden de kinderen het niet zo’n leuk boek. Misschien waren ze wat te jong nog hiervoor alhoewel de twee oudste kleuters het ook niet leuk vonden helaas. Het onzichtbare speurwerk vonden ze wel leuk, maar verder kwamen er geen enthousiaste reacties.

Zelf vond ik het wel een leuk boek, maar met name geschikt om nieuwsgierige kinderen te leren dat luistervinken niet altijd handig is. Omdat ze het misschien niet goed horen en zo verkeerde dingen gaan bedenken wat niet handig is.

Specificaties

Auteur:         Ian Falconer

Uitgeverij:    Rubinstein

ISBN:              9789047622819

Prijs:               Zijn we weer vriendjes  is voor €13,99 te  koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       36 pagina’s

Datum:          Verschenen in mei 2017

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.