Noodles met groentes, een eenvoudig gezond en vegetarisch recept

Dit recept kent vele variaties in mijn huis, maar zoals hier omschreven is wel de tegenwoordige favoriet. Je kan het recept heel makkelijk vegan maken. Wij eten er een omeletje bij en kroepoek, beide niet vegan. Het recept zelf is dit wel, alleen even je ketjap checken. Het is weer simpel, budget, gezond, snel, naar eigen smaak te kruiden en een grote pan vol. Noodles met groentes en nog veel meer lekkers erin en erbij!

Noodles met groentes

Recept Noodles met groentes

 • 1 rode paprika
 • 1 wortel
 • Een prei
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • Stukje verse gember (even groot als een teentje knoflook)
 • Platte peterselie
 • Selderij
 • Vegan shoarma
 • Ketjap
 • Sojasaus
 • Hindoestaanse masala of kerriepoeder
 • Nasi kruiden
 • Noodles
 • Peper en zout
 • Water

Ik begin met het fijnsnijden van de ui, knoflook en gember. Daarna snij ik de prei in ringetjes, de wortel in blokjes en de paprika in korte smalle reepjes. Dat is alles aan snijwerk, weinig hè?! De kruiden knip ik fijn. In een pan fruit ik eerst de fijngesneden ui in wat olie. Daarna voeg ik de fijngesneden knoflook en gember toe. Dit bak ik mee voor een paar minuten. Dan voeg ik een eetlepel Hindoestaande masala toe en een grote eetlepel nasi kruiden. Dit alles lekker even laten bruisen en goed blijven roeren zodat het niet aanbrandt. Na ongeveer 6 minuten voeg ik de wortel, prei, paprika en shoarma toe. Dit roer ik weer door en even laten bakken voor ongeveer 10 minuutjes op medium vuur. Roer zo nu en dan door. We zijn goed op weg met het maken van de noodles met groentes.

Voeg nu een kopje water, een scheut sojasaus, scheut ketjap, peper, zout, de fijngeknipte kruiden, peper en zout toe. Roer goed, deksel op de pan en vuur laag. Lekker even laten pruttelen totdat de wortel en paprika zacht genoeg zijn naar je smaak. Ondertussen kook ik water, en laat ik de noodles hierin wellen voor een paar minuten meteen bord erop. Als de groentes goed zijn doe ik daar de uitgelekte noodles bij. Doorscheppen en proeven. Voeg eventueel nog wat ketjap, sojasaus, peper, zout of kruiden toe naar jouw smaak. Klaar zijn je Noodles met groentes, lekker met kroepoek, emping, omeletje augurk, gebakken uitjes, nog wat verse geknipte kruiden en sambal. Eet smakelijk!

Noodles met groentes

Tips

 • De nasi kruiden die ik gebruik staan op de foto hieronder. Dan kan je de ingrediënten zien op de foto. Geen zin om zelf te kruiden? Een bakje nasi goreng boemboe werkt ook. Let wel op dat hier suikers, zouten en meer dingen aan toegevoegd worden. Jouw keuze!
 • Ik heb nu volkoren noodles gebruikt in Noodles met groentes, die je kan laten wellen. Echt zo simpel, snel en ideaal. Gewoon bij de supermarkt te koop. Volkoren keuzes zijn altijd de beste en gezond. Qua smaak is het geeneens heel anders. Ook ben je veel sneller verzadigd. Maar eiernoodles werken ook prima. Wederom jouw keuze.
 • Je kan ook nog een scheutje sojasaus toevoegen over je bord heen. Ik kook meestal iets minder zoutig voor mijn kinderen. En dan breng ik het op mijn bord op smaak met sambal en sojasaus
 • Met de vegan shoarma heb ik nog een heerlijk recept
 • De verse kruiden zijn ook zo gezond en lekker. Voeg eventueel nog wat verse koriander toe.

Linkjes Noodles met groentes

Noodles met groentes
Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.