Nieuw in Delft en omstreken Bloei!

Soms krijg je zulke leuke persberichten waar je gewoon helemaal enthousiast van wordt van het idee alleen al. Zo ook toen ik het persbericht ontving van een nieuwe website voor alle mensen die met jonge kinderen in Delft en omstreken te maken hebben. Ik stelde wat vragen aan Annemarie de oprichtster van Bloei!

Bloei

Bloei alleen de naam al is mooi gekozen. Bloei is hét online platform voor (aanstaande) ouders uit Delft met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar oud. Bloei zorgt ervoor dat je niks hoeft te missen! Ik stelde wat vragen aan de oprichtster van dit nieuwe online platform.

Wie ben je en waar kom je vandaan ?

bloei
Foto: Jantine van den Hoven van indebuurt Delft

Mijn naam is Annemarie Laan-Oorthuizen. Ik woon sinds 2010 in Delft, daarvoor woonde ik in Leiden waar ik ook mijn man heb leren kennen. Mijn beide kinderen zijn wel echte Delvenaren, geboren en getogen in Delft. Ik heb een jaar Communicatiewetenschappen aan de VU gestudeerd en ben daarna overgestapt naar de studie orthopedagogiek aan de Universiteit van Leiden. Dit heb ik afgerond met een Research Master Educational Sciences.

Wat heb je gedaan in het verleden waardoor je nu bent aangekomen op dit punt in je leven.

Ik was vrij snel na mijn verhuizing naar Delft zwanger van mijn dochter. Toen zij geboren werd ben ik gestopt met werken aan de Universiteit Leiden. Ik kende echter Delft nog niet goed en ook kende ik hier weinig mensen. Ik ben er samen met mijn dochter veel op uit gegaan om de stad te leren kennen en ben ik vrijwilliger geworden bij de Wereldwinkel Delft en mijn eigen onderneming gestart. Toen mijn dochter bijna een jaar was heb ik het Mama Café Delft opgericht, ik miste namelijk een plek in Delft waar je laagdrempelig heen kan gaan samen met je jonge kind(eren) en andere ouders kon ontmoeten. Dit bleek een behoefte te zijn bij veel meer moeders, want dit initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een officiële Stichting met een team aan vrijwilligers.

Mama Café Delft

bloei

Als moeder van 2 kinderen en als oprichter van het Mama Café Delft ondervond ik dat er een centraal online platform mist in Delft waar je kennis en praktische informatie kunt vinden rondom wat er te doen is in Delft voor (aanstaande) ouders met kinderen in Delft. Er zit eigenlijk een gat in de informatievoorziening voor (aanstaande) ouders in Delft. Zo ontdek je bijvoorbeeld pas bepaalde cursussen terwijl je kind er dan al te oud voor is, of loop je waardevolle informatie en dienstverlening van professionals mis die je juist zo graag had willen weten in een bepaalde fase van het ouderschap. Via gesprekken met andere Delftse ouders bleek dat ook zij tegen dit probleem aan lopen en dat er een behoefte is aan een informatief platform.

Bloei werd geboren

Er leven bij veel ouders dezelfde soort vragen. “Wie weet waar er dansles wordt gegeven in Delft?”, “Waar vind ik een kindvriendelijk café om heen te gaan met mijn kinderen”, “Wie kent er een lactatiekundige in Delft?”, “Waar kan ik een kinderfeestje vieren?”. Het zou mooi zijn als ouders niet constant het wiel opnieuw hoeven uit te vinden maar dit gebundeld kunnen vinden op Bloei.info. Ik begrijp heel goed dat je als ouder niet overal aan mee kan en wil doen, daar wil ik ook zeker niet voor pleiten en dat is ook niet de bedoeling van Bloei. Met Bloei wil ik wel ouders zo goed mogelijk informeren over mogelijkheden in Delft zodat je zelf je geïnformeerde keuzes kunt maken voor jezelf en je kinderen rondom waar je naartoe op stap wil, welke cursussen je wil volgen, en bij welke professional je hulp vraagt. Daarnaast wil ik ouders inspireren lekker op stap te gaan met de kinderen en hierbij ook andere ouders en kinderen te ontmoeten. Ik weet hoe waardevol dat is.

Hoe lang ben je bezig geweest met bloei opzetten zijn er grote obstakels geweest?

Het idee voor Bloei is ontstaan in het najaar van 2015. Toen heb ik een internet domein aangeschaft en een e-mailadres. En van daaruit ben ik gaan brainstormen over de website. Ik had in eerste instantie bedacht dat ik deze website zelf wel zou kunnen maken en bouwen. Dus ik ben me gaan verdiepen in WordPress en ik heb twee online WordPress cursussen gevolgd. Ik kwam er echter na een tijdje achter dat het bouwen van de website die ik voor me zag toch wel een flinke uitdaging was voor iemand die pas net zich hierin heeft verdiept. Toen ben ik gaan nadenken over financiering om een webdesigner te kunnen vragen om mij hierbij te helpen. Ik heb een subsidie aanvraag geschreven en via een stimuleringssubsidie van de Gemeente Delft heb ik een bedrag ontvangen om de start van Bloei te bekostigen. Dit is echt een stimulering geweest om Bloei daadwerkelijk van de grond te krijgen!
bloei

Van wie krijg je hulp? Of ga je alle restaurants, sportclubs, opvangmogelijkheden, speellocaties zelf af?

Veel lokale locaties, activiteiten en diensten ken ik omdat ik zelf moeder ben en veel met mijn kinderen onderneem. Ook via mijn werk voor het Mama Café Delft en mijn communicatiewerkzaamheden via mijn eigen onderneming werk ik veel samen met lokale ondernemers die zich richten op zwangerschap en opvoeding. Maar ik ken nog lang niet alles in regio Delft, dus ik ga nog veel meer ontdekken en het betekent ook eigenlijk dat Bloei nooit af zal zijn. Het doel is om Bloei zo volledig mogelijk te laten zijn, maar straks als Bloei online gaat zullen er nog veel meer locaties, activiteiten, diensten en blogs worden toegevoegd. Bloei zal nog verder groeien en bloeien. Dat blijft een organisch proces. De lancering is eigenlijk nog maar de start. Het bundelen van alle informatie op Bloei zal tevens een constant doorlopend proces blijven waarbij er steeds nieuwe initiatieven in Delft bijkomen, weer verdwijnen en veranderen of verhuizen.

Bij het maken en beheren van mijn website werk ik samen met Alice van den Dool van Studio Zomereik. Zij weet echt zo veel van het maken van websites, daar is ze super handig mee. Daarnaast helpt ze me ook bij het maken van keuzes rondom navigatie, kleuren, design, layout. Ze bouwt niet alleen de website voor me, maar ze denkt ook enorm mee! Ik ben heel blij dat ik haar heb leren kennen en dat zij met mij Bloei.info laat bloeien! Daarnaast werk ik samen met lokale ondernemers, zo heb ik in de week van de lancering drie winacties met mooie prijzen kunnen opzetten om de komst van Bloei feestelijk te vieren!

Wat is je allermooiste droom wat je wil verwezenlijken met bloei?

Ik zou het erg gaaf vinden om een markt of beurs te organiseren met ondernemers vermeld op Bloei. Daarnaast zou het ook erg leuk zijn om een papieren boekje te maken van Bloei voor ouders, of zelfs een app! Er zijn nog genoeg mooie plannen te maken in elk geval!

Hulp nodig!

bloei

Om de website nog waardevoller te maken dan een bundeling van informatie heb ik ook de hulp nodig van andere ouders in regio Delft, hun mening en ervaringen zijn namelijk zo waardevol voor andere ouders. Ik hoop dan ook dat ouders hun ervaringen en tips straks willen delen op Bloei om andere ouders in Delft hierover te informeren. Onder ouders die reacties achter zullen laten op Bloei verloten we als blijk van waardering dan ook wekelijks een Kadootje van Bloei, een tasje met mooie spulletjes van lokale ondernemers vermeld op Bloei.

Dus kom jij uit de buurt van Delft? Vergeet dan vooral niet om een kijkje te nemen op de website van bloei!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.