Nationale voorleesdagen: We hebben er een geitje bij!

Het is weer bijna tijd voor de nationale voorleesdagen die voor de 13de keer worden gehouden. Wij hebben er een geitje bij! is verkozen tot prentenboek van het jaar 2016. Uiteraard kon ik die niet laten liggen in de winkel. De kinderen en ik zijn dol op boekjes lezen en hoe groter de boeken en hoe groter de plaatjes hoe geboeider ik ze hou tijdens het luisteren.

We hebben er een geitje bij!

we hebben er een geitje bij

In We hebben er een geitje bij! is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Het prentenboek, uitgegeven door Gottmer, bevat prachtige illustraties en zowel de kaft als de pagina’s zijn op matpapier gedrukt. Op elke pagina kun je meerdere dieren bewonderen terwijl Mik langs de koe, paard, kip, konijn, en het varken met haar big komt om naar het nieuwe geitje te komen. De boer neemt Mik en de dieren mee naar de stal waar het nieuwe geitje ligt te slapen.

Op elke pagina kun je de kinderen vragen welke dieren ze zien. Zo zijn er een slak, ooievaar, kikkers, kip, vlinder, muis, uil en eekhoorn te zien. In twee regels tekst op rijm vertellen de boerderijdieren dat er een nieuw geitje bij is en hoe blij ze er mee zijn.

de nationale voorleesdagen

Voor kinderen tussen de 2-4 jaar erg leuk om te luisteren en actief de dieren aan te laten wijzen. Bij thema lente en boerderijdieren een ideaal prentenboek. Zo is er niet alleen een geitje bij, maar ook een biggetje en kuikentjes kun je al in dit vrolijke prentenboek vinden.

De Nationale Voorleesdagen

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het prentenboek “We hebben er een geitje bij!” uit in een mini-editie voor € 4,95. Zelf heb ik het grote exemplaar gehaald bij Bol.com voor €13,95 Er is ook een speciale editie met een vingerpoppetje voor €15,95. Keuze genoeg dus om dit leuke boekje te kopen!

Op woensdag 27 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2016 met Het Nationaal Voorleesontbijt. Zelf doe ik altijd al voorlezen tijdens het fruitmoment en door de dag heen komen de kinderen ook regelmatig naar mij toe met boekjes waar ze zelf bij mogen komen.

In de Nationale Voorleesdagen 2016, die worden gehouden van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari 2016, staan tien boeken centraal.

De Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2016:

  • De krijtjes staken – Drew Daywalt en Oliver Jeffers (De Fontein)
  • De krokodil die niet van water hield– Gemma Merino (Lemniscaat)
  • De leeuw en het vogeltje – Marianne Dubuc (Querido)
  • Feestmaal voor de koning – Marlies Verhelst en Linde Faas (Lemniscaat)
  • Gewonnen – Ruth Wielockx (Clavis)
  • Gonnie & vriendjes in ganzenpas – Olivier Dunrea (Gottmer)
  • Het ei van Egel – Nozomi Takahashi (De Eenhoorn)
  • Sneeuwwitje breit een monster – Annemarie van Haeringen (Leopold)
  • Vergeet mij nietje – Milja Praagman (De Eenhoorn)
  • We hebben er een geitje bij! – Marjet Huiberts en Iris Deppe (Gottmer)

Zo ontvingen wij het boek Gewonnen en het is direct dochterlief haar favoriete prentenboek van dit moment geworden. Daarover vertel ik dinsdag meer!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.