Nationale Kinderzwerfboekdag 4 oktober

Volgende week 4 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. Een hele belangrijke dag voor veel kinderen in Nederland en zo ook voor Mikai (9) uit Hellevoetsluis. Hij roept namelijk iedereen uit om zelf ook een kinderboek uit zwerven te sturen.

Nationale Kinderzwerfboekdag

Veel kinderen in Nederland hebben geen boeken in huis waardoor ze niet kunnen lezen. Volgende week begint de Kinderboekenweek en daarom is de eerste dag uitgeroepen tot Nationale Kinderzwerfboekdag. Heb jij nog gelezen kinderboeken in je kast staan die uit zwerven kunnen? Doe dan vooral mee aan dit goede initiatief!

Kindambassadeur

Nationale kinderzwefboekdag

Nationale Kinderzwerfboekdag heeft een fanatieke kindambassadeur, Mikai (9) uit Hellevoetsluis. Mikai begon twee jaar geleden met zijn eigen KindzwerfboekStation. Hij timmerde zelf een krat in elkaar en nog steeds is hij actief in de weer. Samen met zijn moeder hebben ze al 9 complete schoolbibliotheken en duizenden boeken van particulieren en rommelmarkten uit zwerven gestuurd.

“Mikai leest intussen op niveau. Hierbij heeft Kinderzwerfboek een zeer grote rol gespeeld. Zonder dat hij het door had las hij titels en stukjes uit boeken en was hij dus eigenlijk aan het oefenen. Tegenwoordig staan er zelfs boeken op zijn verlanglijstje!”

Op naar een record

Mikai en Kinderzwerfboek hopen een recordaantal kinderboeken te laten zwerven op 4 oktober. Nederland telt 1800 KinderboekzwerfboekStations! Alleen hier bij ons in de wijk weet ik er al een paar te vinden dus daar kan eigenlijk wel meer bij toch?!

Als KinderboekzwerfboekStation ontvang je 2 keer per jaar 25 nieuwe kinderboeken dankzij donaties van kinderboekenuitgevers.

Op de dag van de Nationale Kinderzwerfboekdag zou het geweldig zijn als er nog meer mensen boeken inzamelacties willen organiseren en boeken uit zwerven sturen.

Op kinderzwerfboek.nl vind je het dichtsbijzijnde KinderzwerfboekStation en kun je zwerfstickers aanvragen.

Nationale kinderzwefboekdag

Ook scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouders en andere instanties kunnen zich natuurlijk opgeven.

Ik heb mij opgegeven en ga met de kinderen hopelijk 30 boeken uit zwerven sturen. Heb jij nog boekjes liggen die niet meer worden voorgelezen? Doe je mee?

Dit vind je misschien ook leuk:

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.