Duinrell met peuter – een superleuke dag met de Rotterdampas

Met de Rotterdampas gaan wij al een paar jaar naar Duinrell. 1 keer per jaar krijg je dan gratis toegang tot het park. Wij zochten een paar jaar geleden voor je uit of het fijn is om naar Duinrell met peuter te gaan!

Duinrell met peuter

De voorjaarsvakantie komt er weer aan, tijd om weer na te denken over bezoeken aan pretparken. De vakantie is altijd gezellig een dagje naar attractiepark Duinrell met peuter te gaan. Wij gingen in 2015 met onze peuterdochter en oma. We boften enorm want het was heerlijk weer en we zaten net de vrijdag voor de vakantie begon dus het was ook rustig in het park.

naar duinrell

Horeca

Om kosten te besparen neem ik graag zoveel mogelijk vanaf huis mee, zeker omdat in attractieparken vaak alleen maar junkfood te krijgen is en mijn portemonnee schrikt van de prijzen. Dochterlief kan inmiddels al hele flinke stukken zelf wandelen en de buggy gebruiken we dan ook hoofdzakelijk als sjouwmiddel en voor als dochterlief nog even wilt slapen. Ik draag graag op wieltjes zeker met een zware koeltas met pakjes appelsap, flesjes water, fruit en broodjes. Bijkomend voordeel is dat ik zo ook weet dat ik gewoon suikervrij en lactosevrij kan eten door mijn eigen eten mee te nemen.

De horeca op het attractiepark van Duinrell is trouwens prima als je niet exclusief wilt eten. Er is een La Place restaurant waar wat gezonds gehaald kan worden alleen het nadeel is dat het eetgedeelte buiten tussen La Place en de speeltuin beheerst wordt door kaauwen/kraaien en meeuwen waardoor je heel erg op je eten moet letten of bij pech weggejaagd wordt door de hongerige beesten. Wij waren dan ook blij dat we onze eigen picknick bij ons hadden en dat dit ook gewoon is toegestaan zodat we in alle rust even konden eten op een rustig plekje in het park.

Attracties in Duinrell met je peuter

Duinrell zet heel duidelijk op de plattegrond neer of de attractie geschikt is voor de kleinste kinderen of dat het een gezinsattractie is of voor echte waaghalzen. Dochterlief had al heel veel plezier om alle kikkers te zoeken die in het park staan als prullenbak. “Daar nog een!” hoorden we steeds.

We besloten om als eerste een rondje in het Kikkerrad te gaan. Ze vond het geweldig. Trots zwaaide ze als een prinses naar de andere mandjes en wees de kerken in de verte aan. Een echte aanrader om je bezoek aan Duinrell met je peuter mee te starten want zo kun je al een beetje wijzen wat er allemaal te zien en te doen is.

naar duinrell

Hierna ontdekte ze zelf de trampolines. Springen dus! Lekker samen met papa op het springkussen. “WhoeiWhoei” Ik was naderhand erg blij dat we de springkussens direct in de ochtend hebben gedaan. Toen we in de middag namelijk weer wilden gaan mochten we niet samen op de trampoline. Op mijn uitleg dat ze het in haar eentje nog een beetje eng vond werd de schouder opgehaald en gewezen op de simpelheid van de regels. Helaas een attractie minder dus voor kleine peuters die al wel veel durven, maar nog niet alles alleen. Of net als wij direct in de ochtend proberen!

trampoline

Attracties voor peuters

Absolute toppers voor onze peuter in Duinrell waren het Caroussel waar ze wel 15 minuten achter elkaar op een groot paard heeft gezeten, de minitrein met trollengrot ( 2 rondjes) en de Niagara Superroetsj ( 7 keer samen met papa).

caroussel

De Kwakus Kwebbel Show en Play Kwek show vond ze ook erg leuk om te zien. Gelukkig was het rustig en had ze alle tijd om mee te stemmen tijdens de Play Kwek show. En het liedje poedelen poedelen poedelen lekker in het water, ging niet meer uit haar hoofd! Maanden lang zong ze het nog.. of zou dat komen omdat we de cd kochten en in de auto af en toe aanzettten 😉

Als afsluiter hadden we de speeltuin bewaard waar ze zich ook nog ruim een half uur prima in heeft vermaakt. Hierna merkten we toch wel dat ze te moe werd. Al met al toch goed volgehouden zonder middagdut. We waren letterlijk net het park uit en toen viel ze in slaap. Naar Duinrell met je peuter is vooral voor het kind een vermoeiend dagje met al die indrukken!

hobbelpaard

Met een kleuter hebben wij de dag overigens totaal anders beleefd. De kikkerachtbaan werd wel 10 keer genomen! En de monorail was super leuk om te doen! Wel zwaar als moeder met kleine benen haha
Ook kon onze kleuter eindelijk in de zweefmolen wat ook nog eens 2 rondjes opleverden!

Na afloop waren we zo hongerig dat we bij het restaurant eindigden bij de vakantiehuisjes in het centrum. Een groot La Place restaurant. Na het eten gingen de kinderen naar beneden waar er nog een speelhal/ bowlingbanen en mini disco was! Daarna waren ze echt echt echt moe 🙂

En nu dochterlief haar ABC heeft gehaald, staat het Tikibad hoog op haar verlanglijstje 😉

 Score

We hebben een erg leuk dagje Duinrell met je peuter gehad, maar mede het feit dat het rustig was en we dus niet lang hoefden te wachten bij de attracties zorgden voor een groot succes bij onze dochter. Een peuter heeft nou eenmaal nog niet veel geduld en 1 of 2 rondes wachten bij de attracties was meer dan genoeg. We gaan zeker weer terug buiten het hoogseizoen!

We geven Duinrell met je peuter een 8.

Kijk ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.