Naar de Royal Christmas Fair in Den Haag

Wij gingen afgelopen weekend naar de Royal Christmas Fair in Den Haag. Wij namen mijn schoonouders gezellig mee. Dochterlief was 2 dagen koortsvrij en het was zacht weer dus de hoogste tijd om eindelijk de laatste kerstinkopen te doen. Alle winkels die wij nodig hadden waren in Den Haag en oupa en omi wilden graag wat kerstachtigs doen met dochterlief. Met zijn allen in de auto en rijden maar!

Het was heerlijke topdrukte in het centrum van Den Haag. Wat wil je ook de laatste zaterdag voor kerst en alle andere duizenden mensen die ook nog even snel hun kerstinkopen wilden inslaan. Het was gelukkig gezellig en iedereen was vrolijk.

Bijenkorf

Als eerste gingen wij naar de Bijenkorf om kadobonnen te halen en schoonvader heeft van Chanel een lievelingsluchtje waar hij graag altijd een klein flesje voor in de toilettas van heeft. Die wordt haast nergens meer verkocht, maar de Chanel stand in de Bijenkorf heeft deze gelukkig.

Ik moet zeggen de Bijenkorf is het laatste jaar enorm veranderd. Niet qua uitstraling met de grote roltrappen en de enorme kerstboom zoals elk jaar in het midden. Nee alle kleine sub- winkels die daar nu te vinden zijn, maakt het dat de Bijenkorf meer en meer exclusievere spullen verkoopt. Alle bekende dure make-up lijnen zijn hier te vinden en alle stoelen waren bezet door vrouwen die graag advies wilden voor een mooie feest make-up.

Mijn schoonmoeder was pas 1 keer eerder in de Bijenkorf geweest en keek haar ogen uit! Van Bongo, kregen wij een kans, later zelfs nog 1, om mee te doen om een luxe weekend weg te winnen. Helaas wonnen wij niet, maar kregen wij een mooi goud doosje met een luxe bonbon erin. ( die dochterlief direct wilde hebben haha)

Ook de Kerstman was te vinden beneden samen met een paar zangers en muzikanten en zijn twee vro(uwe)lijke elfen. Dochterlief durfde echter niet een handje te geven.

Hierna gingen wij via de V&D voor een kleine plaspauze en nog wat kadootjes in slaan naar de Hofvijver. Op de lange strook langs het water waar ook altijd de kermis te vinden is kun je nu tijdens de feestdagen naar de Royal Christmas Fair waar ik eerder al over blogde.

Royal Christmas Fair

Royal Christmas Fair

Royal Christmas Fair

Bij de entree stond de Kerstman ons al op te wachten. Die was snel vooruit gelopen natuurlijk vanaf de Bijenkorf hihi. Ook hier durfde dochterlief weer niet een handje te geven, maar ze wilde wel kijken hoe andere kindjes dat wel deden. Vervolgens vroeg ze steeds waar de pieten waren. Ja ze lijken ook zo op elkaar natuurlijk. Toen we thuis waren ‘s avonds wilde ze ook de hele tijd Pietje Paniek zien. schatje toch, dat gaat niet meer die zijn naar Spanje terug!

Voor kinderen

Royal Christmas Fair

Voor kinderen heeft 2Samen een knutselworkshop stand ingericht waar kinderen even lekker kunnen knutselen. Dochterlief is hier altijd voor in en zo versierden wij ijsstokjes naar een kerstboom.

Foodtrucks en Glühwein

Wat ik super leuk vond aan de Royal Christmas Fair is dat er heel veel verschillende soorten Foodtrucks stonden. Van Biologische friet, poffertjes, worsten, satékoningin en nog veel meer. Ook kun je op een paar punten lekker Glühwein drinken en krijg je een glas tegen 2 euro statiegeld.

Muziek en theater

Ook aan muzikale ondersteuning is gedacht. Steeds andere muziekgroepen nemen plaats op een speciaal ingericht stuk om hun talenten te laten horen. Maar ook kinderkoren en theatergroepen laten hun kunsten zien en horen. Laat je verrassen. En terwijl je langs alle standjes loopt hoor je uit de boxen allemaal vrolijke kerstmuziekjes horen op een niet storend hard volume.

Royal Christmas Fair

De kraampjes

Er waren echt heel veel soorten kramen te vinden. Van elandenleer, schapenvachten, nog weer een ander  soort wol ( weet ik even niet meer) tot aan beeldhouwwerken, kerststukjes, interieurwinkels, chocolades, kinderboeken, textielbedrijven en ga zo maar door. Heerlijk om overheen te lopen en lekker te snuffelen en inspiratie op te doen en om exclusieve producten aan te schaffen.

Tot en met 23 december kun je hier dagelijks van 12.00 – 21:00 terecht. Ideaal om te combineren met je laatste kerstinkopen! Wie weet vind je hier net dat speciale wat je voor iemand zoekt.

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.