Naar de boer

Het is overduidelijk Lente en dat betekent dat veel boerderijen hun bedrijf weer open stellen voor bezoek. Wij gingen naar de boer tijdens de koeiendans. De eerste dag dat de koeien weer lekker op vers gras kunnen lopen. En er zijn nog veel meer mogelijkheden om naar de boer te gaan.

Naar de boer

Mijn schoonfamilie is een echte ‘boeren’ familie. Mijn schoonouders zijn jaren veehouders geweest en de generaties daarvoor ook. Het is dus niet gek dat dochterlief dit best wel in haar genen heeft zitten en graag naar de boerderij en naar de kinderboerderij gaat. Ze vindt het er prachtig.

Een paar weken geleden gingen wij naar de Koeiendans bij Hoeve Biesland. Zelf had ik ook nog nooit springende en dansende koeien gezien dus ik was erg benieuwd.

Naar de boer Naar de boer

Toen wij aankwamen leek het nog rustig, maar een klein half uurtje later was het er echt bomvol! Naar schatting waren er ruim 2000 mensen aanwezig! Naar de boer Naar de boer

Hoeve Biesland maakt gebruik van een voerrobot van Lely. Leuk om die in actie te zien!

Koeiendans

En toen was het eindelijk tijd voor de koeiendans. De bezoekers hadden allemaal een plekje gevonden en de dames liepen eerst heel voorzichtig maar zodra ze dit punt gepasseerd hadden werd er gesprongen en gerend. Prachtig om te zien!

Naar de boer Naar de boer

Daarna konden wij nog even een kijkje nemen bij het jongvee. Naar de boer Naar de boer

Kinderboerderij Buytendelft

Omdat het zo heerlijk weer was gingen wij in de middag weer lekker naar de boer. Dit keer naar de kinderboerderij Buytendelft in het Delftse Hout. Daar waren weer heel veel jonge dieren geboren.

Naar de boer Naar de boer Naar de boer Naar de boer Naar de boer Naar de boer

De vele jonge geitjes waren toch echt wel de favoriet van dochterlief. Ze wil zelf ook graag een geitje hebben. Helaas hebben wij geen gras in de tuin dus gaat dat niet door. Naar de boer Naar de boer

Er waren ook kleine biggetjes en kuikentjes.

Wil jij ook met je kind naar de boer? Dat kan natuurlijk. Je bent lekker in de buitenlucht en het is ook nog eens een leerzaam uitstapje.

Tweede paasdag is er de AH buitendag en binnenkort komen ook weer de Campina boerderijdagen eraan.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.