Naar de bibliotheek

Zoals elke donderdag was het weer mama dochter dag. Tijd om weer eens naar de bibliotheek te gaan. Het was heerlijk weer dus lekker op de fiets. Al sinds ze baby is ga ik regelmatig met haar naar de bibliotheek. Educatief en leuk! Zelf ben ik dol op boeken en ook dochterlief vind het geweldig als ze voorgelezen wordt en leest nu ook al regelmatig haar knuffels en poppen voor.

Bij ons in Delft centrum is de kinderafdeling op de eerste etage. Dochterlief wist precies hoe ze naar de lift moest lopen ( dat vind ze veeeeel leuker dan de trap), op welk knopje ze moest drukken en uit de lift waar ze heen moest gaan! Snel de jas uit en spelen maar!

Prentenkabinet

Dok Delft heeft op de 1ste etage een ruim opgezette speelplek voor kinderen. Een rubberen vloer met grote kussens en poppen, een Wii voor de grotere kids, een box om je kindje even neer te leggen, een leuk speelhuisje, verkleedkist, autohoek, keukenhoek en natuurlijk het prentenkabinet. (waar ik dan weer een foto van vergeten ben te maken.. sorry)

Bibliotheek dok delft Bibliotheek dok delft Bibliotheek dok delft Bibliotheek dok delft

Dochterlief ging gelijk met van alles aan de sleep en zelf dook ik snel het prentenkabinet in. Hier staan alle voorleesboeken voor jonge kinderen. Heel handig op de zijkanten staan bij veel boeken het thema van het boek vermeld. Omdat het nu herfst is ging ik vooral op zoek naar boeken over de herfst. Ondertussen speelde dochter lief met een ander meisje, die gelijk tot vriendin werd gekozen. Zo makkelijk hoe op die leeftijd vriendschappen ontstaan!

Bibliotheek dok delft

Nadat ik 6 boeken had gevonden en dochterlief nog steeds zoet aan het spelen was, besloot ik om even wat te drinken en wat lekkers te kopen. Er staan lange banken waar ouders rustig kunnen zitten, kinderen kunnen kleuren en waar af en toe creatieve workshops worden gehouden.

Bibliotheek dok delft Bibliotheek dok delft

De tijd vloog voorbij dus tijd om weer naar huis te gaan. Natuurlijk wilde ze niet mee, maar ik beloofde haar dat wij de volgende keer langer zouden gaan. Dan neemt mama wat te doen mee en blijven wij langer. Dat was gelukkig goed.

De gekozen boekjes:

Bibliotheek dok delft

Nijntje is een van de grote favorieten hier met voorlezen. Ik koos voor het Spook Nijntje. Mede om Halloween wat eind oktober natuurlijk is, maar waar ik eigenlijk geen aandacht aan besteed met de kinderen omdat ik ze daar nog te jong voor vind. Maar ook omdat ik een gastkindje heb wat het prachtig vindt om onder een dekentje te gaan zitten zoals op de kaft.

Van Kathleen Amant, een van mijn favorieten, nam ik Op je potje, konijn mee. Dochterlief doet het steeds beter op het potje en presteerde vanmorgen zelfs trots nummer 2! “Mama ik heb vieze billen hoor!” We lezen nu vaak Bobbi op het potje, maar het kan geen kwaad om ook een ander verhaalt hierover te lezen natuurlijk!

Bibliotheek dok delft

Voor de herfst nam ik mee: Een spetterend jaar van Jung-Hee Spetter waarin de4 seizoenen worden behandeld, Herfst van Maria Rius, eigenlijk voor wat oudere kinderen, maar ik de plaatjes zo leuk, Pippa en Pelle van Daniele Drescher over 2 kaboutertjes en Het regent! van M. Christina Butler over een egeltje die avonturen beleeft in de regen.

Zelf lezen

Dochterlief vindt het prachtig om zelf te lezen en doet dat dan het liefst hardop!

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.