Mush Mush en de Zwammetjes. Een feest van herkenning voor jouw kind

Voor kinderen is het heel fijn om zich tijdens het kijken van een serie te identificeren met één van de hoofdrolspelers. Mush Mush en de Zwammetjes is zo’n serie!

Mush mush en de zwammetjes

Een feest van herkenning

Heb jij je kinderen ook wel eens horen roepen dat “hij die is” tijdens het kijken naar een serie? Vast wel. Kinderen vinden het fijn om zich te identificeren met de karakters uit de serie. In Mush Mush en de Zwammetjes zijn er genoeg karakters waar ze zich in kunnen herkennen. Zo heb je:

Mush Mush is een echte leider. Hij is altijd klaar voor actie en is super enthousiast, maar alles behalve perfect. Mush- Mush is namelijk snel afgeleid en ontzettend impulsief. Er gaat nooit iets zoals van tevoren is gepland.

Lilit is de dromer van het stel. Ze is vrolijk en kan van alles genieten. Maar daarnaast is ze ook sterk en behoorlijk eerlijk.

Chep wil vooral weten hoe de wereld in elkaar zit en ontzettend nieuwsgierig. Feiten, cijfers, informatie, hij is er gek op. Hoe gekker en wilder, des te beter.

Dit leuke trio beleeft in het bos spannende avonturen en maken van alles mee. Doordat Mush Mush en de Zwammetjes maar 11 minuten duurt is het goed te behappen voor jonge kinderen.

Mush Mush en de zwammetjes beleven spannende avonturen

Dit vrolijke trio wil graag het bos beschermen en dit doen ze alle drie op hun eigen manier. In het bos beleven ze dan ook spannende avonturen. Terwijl ze dat doen ontdekken ze zichzelf en krijgen ze te maken met opgroeiperikelen. Iets dat herkenbaar is voor elk kind. Elke aflevering zit boordevol grapjes, spannende avonturen en herkenning. Alle drie hebben ze hu eigen talenten die soms niet helemaal als talent naar voren komen. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige hilariteit. Ga jij mee op avontuur met heerlijk trio?

Mush-Mush en de Zwammetjes is vanaf 19 april iedere dag om 17:00 uur te zien op Boomerang.

Tip: leuke Mush Mush traktaties

Zoete paddenstoelletjes

Deze traktatie maak je in een handomdraai en ziet er heerlijk smakelijk uit en is redelijk gezond

 • Neem 2 aardbeien, 4 mini marshmallows (of plakjes banaan als je voor een gezonde variant gaat), 2 cocktailprikkers en 1 boterham besmeerd met pindakaas of hazelnootpasta.
 • Snijd de boterham met het smeersel in een vierkant en snijd deze daarna diagonaal door de midden om 2 driehoeken te krijgen.
 • Prik aan 1 cocktailprikker 2 mini marshmallows
 • Snijd de bovenkant van de aardbei recht af.
 • Zet de aardbei met de platte kant bovenop de marshmallows en prik deze op de 2 driehoek boterhammen
 • Eet smakelijk!

Paddenstoeltjes van ei en tomaat Een gezonde traktatie voor de lunch!

 • Neem 3 eieren, 2 tomaten die groot genoeg zijn om op het ei te zetten, een klein beetje (yoghurt) mayonaise en een cocktailprikker.
 • Kook de eieren totdat het eigeel stevig aan de buitenkant is en nog steeds smeuïg in het midden.
 • Halveer de tomaten en schep de binnenkant van de tomaat eruit.
 • Zet de uitgeholde tomaat bovenop het ei en zet eventueel vast met een cocktailprikker
 • Maak wat stipjes op het tomaat gedeelte met (yoghurt) mayonaise
 • Smikkelen maar!

Win een Mush -Mush pakket!

mush - mush en de zwammetjes

Van Boomerang mag ik een superleuk Mush Mush pakket weggeven. Dit pakket bestaat uit een Mush Mush Notebooks, een boomerang pen en notititieboekje Hoe maak je kans?

Gefeliciteerd Oma Will

Over ongeveer 2 weken maken we winnaars bekend. Good luck.

Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

20 Responses

 1. Wat grappig allemaal.
  Ik doe heel graag mee voor mijn kleinzoon , hij kijkt graag naar series enz op Boomerang.
  Deze serie kijkt hij vast en zeker ook naar.
  Ik volg op bloglovinen doe graag mee voor dit leuke pakketje.
  Verder heb ik om privéredenen geen Social Media meer.

 2. Wauw, wat zijn ze grappig! Onze dochter kent ze (nog) niet. Leuke recepten! Ik ga de zoete paddenstoelletjes komend weekend eens uitproberen!

 3. Wij hebben wat paddenstoelen in de tuin staan, waar ze niet aan mogen komen. Ze denken dat de paddenstoelen tot leven komen als ze er niet zijn. Net als in Mush Mush en de Zwammetjes. Kunnen we samen een nieuw verhaaltje verzinnen en opschrijven in het boekje.

 4. Erg leuk voor mijn nieuwe buurmeisjes Sarah en Roos, die ik graag wil verrassen met dit leuke Mush Mush pakket.

 5. Ik zou dit te gekke pakket graag willen winnen voor mijn eigen kleine mushroom Jax. Hij vindt deze grappige paddenstoeltjes helemaal geweldig! Fingers crossed!

 6. Geweldig die Mush Mush traktaties, bedankt voor de tips! En om het feest compleet te maken, waag ik graag een kansje voor dit leuke pakket.

 7. Ik doe graag mee voor ons zoontje hij vindt Mush mush helemaal te gek en dit pakket daar zou hij zeker blij van worden 🙂

 8. Ik doe erg graag mee, voor mijn dochtertje, zou ze geweldig vinden 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.