De mooiste vis van de zee 25 jaar + Winactie!

De mooiste vis van de zee bestaat 25 jaar! Tijd voor een feestje dus oftewel een leuk thema met de gastkinderen. Ik maakte er het thema de mooiste van de zee en vriendjes van zodat Dory en Nemo ook mee konden doen aan het feestje. En ik mag een boek weggeven van de mooiste vis van de zee! Hoe leuk is dat?! In deze blog 3 boek reviews. 

De mooiste vis van de zee

mooiste vis van de zee

25 jaar alweer! Iedereen kent de mooiste vis van de zee. Ken jij het verhaal niet? Speciaal voor jou in het kort:

Regenboog is de mooiste vis van de zee. Met zijn schitterende schubben ziet hij er prachtig uit. De andere vissen hebben deze schubben niet en ze vragen aan Regenboog of ze er ook 1 mogen. Dit mag niet en ze willen niet meer spelen met Regenboog. Hij zwemt naar Octopus de Inktvis en vraagt om hulp. Deze zegt dat hij zijn schubben moet delen met de andere vissen. In eerste instantie wil Regenboog dit niet, maar uiteindelijk geeft hij zijn kleinste schub aan een klein visje. Het kleine visje is zo blij dat Regenboog toch besluit zijn schitterende schubben te delen. Zijn prachtige regenboogkleuren komen te voorschijn en de andere vissen willen weer met hem spelen. Want Regenboog is niet alleen de allermooiste vis van de zee, hij is ook de liefste vriend die je kunt hebben!

Natuurlijk maakt Regenboog ook allemaal avonturen mee waar Marcus Pfister je graag over verteld!

De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen

mooiste vis van de zee

In dit prachtige kartonboekje neemt Marcus je stiekem mee terug in de tijd toen de mooiste vis van de zee zelf nog een klein visje was. Het kleine regenboogvisje is namelijk bang om te gaan slapen. Wat als hij een nare droom krijgt, of een sterke stroming hem mee neemt ? Mama weet hem gerust te stellen en zo valt hij uiteindelijk lekker in slaap.

mooiste vis van de zee

Dit boek is al weer het zevende deel van de avonturen van Regenboog en door de stevige kartonpagina’s ook ideaal om door de kleine handjes vastgepakt te worden.

Soms op twee en soms op 1 pagina een prachtige tekening met de schitterende schubben van mama en Regenboog. Prachtig om voor te lezen voor je eigen kroost gaat slapen en om nog even lekker elkaar een stevige knuffel te geven.

Specificaties

Auteur:          Marcus Pfister

Uitgeverij:    de Vier Windstreken

ISBN:             9789051165883

Prijs:             De mooiste vis gaat lekker slapen is voor €9,95 o.a. te koop bij Bol via                                               mijn affiliatelink

Pagina’s:      16 pagina’s

Datum:          Verschenen in april 2017

De mooiste vis van de zee leert verliezen

mooiste vis van de zee

Regenboog speelt samen met zijn vriendjes verstoppertje. Hij is hem en telt 2 keer tot 10 voordat hij gaat zoeken. Maar hij kan niemand vinden! Stuk voor stuk buten zijn vriendjes zich vrij. Dat vindt hij niet leuk natuurlijk. Kleine Vinnie mag het nu proberen, hij vindt Regenboog alleen super snel en dat vindt de mooiste vis van de zee niet leuk! Boos zwemt hij weg. Zijn nieuwe vriendin Roodvin helpt hem in te zien dat het maar een spelletje is en dat verliezen er nu eenmaal bij hoort.

mooiste vis van de zee

Weer een prachtig boek met mooie normen en waarden om aan de kinderen mee te geven. Voor het begrijpen van het verliezen is de leeftijd zo’n 4 jaar, maar voor het verhaal en de plaatjes keken de kinderen van 2 jaar ook al vol spanning mee!

Specificaties

Auteur:          Marcus Pfister

Uitgeverij:    de Vier Windstreken

ISBN:            9789051165890

Prijs:              Mooiste vis leert verliezen  is voor €15,95 o.a. te koop bij Bol via                                                          mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in april 2016

Verhalenbundel de mooiste vis van de zee

mooiste vis van de zee

Heb jij een mooiste vis van de zee fan in huis? Dit mag jij ook zijn natuurlijk dan mag deze verhalenbundel niet ontbreken! 5 schitterende verhalen staan in dit grote prentenboek:

mooiste vis van de zee

  • De mooiste vis van de zee helpt een ander
  • De mooiste vis van de zee sluit vrede
  • De mooiste vis van de zee is gelukkig niet bang meer
  • De mooiste vis van de zee komt veilig thuis
  • De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub

Stuk voor stuk zijn het prachtige verhalen over vriendschap. Denk aan lief, helpen, samen en natuurlijk avontuur!

Specificaties

Auteur:          Marcus Pfister

Uitgeverij:    de Vier Windstreken

ISBN:             9789051163766

Prijs:             Verhalenbundel de mooiste vis is voor €19,95 o.a. te koop bij Bol via                                                 mijn affiliatelink

Pagina’s:      144 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2014

Winnen

De mooiste vis van de zee, gaat lekker slapen,  wil ik graag naar een van mijn volgers opsturen!

mooiste vis van de zee

Wat je hiervoor mag doen:

  • Laat hieronder of op Facebook een reactie achter dat je mee wilt doen.
  • Liken / Delen / Taggen van vrienden vind ik heel lief en vergroot je winkans. ( niet verplicht)
  • Een geldig emailadres en/of het ontvangen van PB berichten is wel handig

De actie loopt 2 weken. 1 oktober ontvangt de winnaar een bericht via de mail of Facebook. Heb je geen bericht ontvangen heb je dus helaas niet gewonnen.

Heb jij al een exemplaar van De mooiste vis van de zee in de kast staan? Welk deel is favoriet? 

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!