De mooiste vis van de zee 25 jaar + Winactie!

De mooiste vis van de zee bestaat 25 jaar! Tijd voor een feestje dus oftewel een leuk thema met de gastkinderen. Ik maakte er het thema de mooiste van de zee en vriendjes van zodat Dory en Nemo ook mee konden doen aan het feestje. En ik mag een boek weggeven van de mooiste vis van de zee! Hoe leuk is dat?! In deze blog 3 boek reviews. 

De mooiste vis van de zee

mooiste vis van de zee

25 jaar alweer! Iedereen kent de mooiste vis van de zee. Ken jij het verhaal niet? Speciaal voor jou in het kort:

Regenboog is de mooiste vis van de zee. Met zijn schitterende schubben ziet hij er prachtig uit. De andere vissen hebben deze schubben niet en ze vragen aan Regenboog of ze er ook 1 mogen. Dit mag niet en ze willen niet meer spelen met Regenboog. Hij zwemt naar Octopus de Inktvis en vraagt om hulp. Deze zegt dat hij zijn schubben moet delen met de andere vissen. In eerste instantie wil Regenboog dit niet, maar uiteindelijk geeft hij zijn kleinste schub aan een klein visje. Het kleine visje is zo blij dat Regenboog toch besluit zijn schitterende schubben te delen. Zijn prachtige regenboogkleuren komen te voorschijn en de andere vissen willen weer met hem spelen. Want Regenboog is niet alleen de allermooiste vis van de zee, hij is ook de liefste vriend die je kunt hebben!

Natuurlijk maakt Regenboog ook allemaal avonturen mee waar Marcus Pfister je graag over verteld!

De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen

mooiste vis van de zee

In dit prachtige kartonboekje neemt Marcus je stiekem mee terug in de tijd toen de mooiste vis van de zee zelf nog een klein visje was. Het kleine regenboogvisje is namelijk bang om te gaan slapen. Wat als hij een nare droom krijgt, of een sterke stroming hem mee neemt ? Mama weet hem gerust te stellen en zo valt hij uiteindelijk lekker in slaap.

mooiste vis van de zee

Dit boek is al weer het zevende deel van de avonturen van Regenboog en door de stevige kartonpagina’s ook ideaal om door de kleine handjes vastgepakt te worden.

Soms op twee en soms op 1 pagina een prachtige tekening met de schitterende schubben van mama en Regenboog. Prachtig om voor te lezen voor je eigen kroost gaat slapen en om nog even lekker elkaar een stevige knuffel te geven.

Specificaties

Auteur:          Marcus Pfister

Uitgeverij:    de Vier Windstreken

ISBN:             9789051165883

Prijs:             De mooiste vis gaat lekker slapen is voor €9,95 o.a. te koop bij Bol via                                               mijn affiliatelink

Pagina’s:      16 pagina’s

Datum:          Verschenen in april 2017

De mooiste vis van de zee leert verliezen

mooiste vis van de zee

Regenboog speelt samen met zijn vriendjes verstoppertje. Hij is hem en telt 2 keer tot 10 voordat hij gaat zoeken. Maar hij kan niemand vinden! Stuk voor stuk buten zijn vriendjes zich vrij. Dat vindt hij niet leuk natuurlijk. Kleine Vinnie mag het nu proberen, hij vindt Regenboog alleen super snel en dat vindt de mooiste vis van de zee niet leuk! Boos zwemt hij weg. Zijn nieuwe vriendin Roodvin helpt hem in te zien dat het maar een spelletje is en dat verliezen er nu eenmaal bij hoort.

mooiste vis van de zee

Weer een prachtig boek met mooie normen en waarden om aan de kinderen mee te geven. Voor het begrijpen van het verliezen is de leeftijd zo’n 4 jaar, maar voor het verhaal en de plaatjes keken de kinderen van 2 jaar ook al vol spanning mee!

Specificaties

Auteur:          Marcus Pfister

Uitgeverij:    de Vier Windstreken

ISBN:            9789051165890

Prijs:              Mooiste vis leert verliezen  is voor €15,95 o.a. te koop bij Bol via                                                          mijn affiliatelink

Pagina’s:      32 pagina’s

Datum:          Verschenen in april 2016

Verhalenbundel de mooiste vis van de zee

mooiste vis van de zee

Heb jij een mooiste vis van de zee fan in huis? Dit mag jij ook zijn natuurlijk dan mag deze verhalenbundel niet ontbreken! 5 schitterende verhalen staan in dit grote prentenboek:

mooiste vis van de zee

 • De mooiste vis van de zee helpt een ander
 • De mooiste vis van de zee sluit vrede
 • De mooiste vis van de zee is gelukkig niet bang meer
 • De mooiste vis van de zee komt veilig thuis
 • De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub

Stuk voor stuk zijn het prachtige verhalen over vriendschap. Denk aan lief, helpen, samen en natuurlijk avontuur!

Specificaties

Auteur:          Marcus Pfister

Uitgeverij:    de Vier Windstreken

ISBN:             9789051163766

Prijs:             Verhalenbundel de mooiste vis is voor €19,95 o.a. te koop bij Bol via                                                 mijn affiliatelink

Pagina’s:      144 pagina’s

Datum:          Verschenen in september 2014

Winnen

De mooiste vis van de zee, gaat lekker slapen,  wil ik graag naar een van mijn volgers opsturen!

mooiste vis van de zee

Wat je hiervoor mag doen:

 • Laat hieronder of op Facebook een reactie achter dat je mee wilt doen.
 • Liken / Delen / Taggen van vrienden vind ik heel lief en vergroot je winkans. ( niet verplicht)
 • Een geldig emailadres en/of het ontvangen van PB berichten is wel handig

De actie loopt 2 weken. 1 oktober ontvangt de winnaar een bericht via de mail of Facebook. Heb je geen bericht ontvangen heb je dus helaas niet gewonnen.

Heb jij al een exemplaar van De mooiste vis van de zee in de kast staan? Welk deel is favoriet? 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

30 Responses

 1. De boeken van de mooiste vis van de zee doen het altijd goed. Ik ben erg nieuwsgierig naar het boek “De mooiste vis van de zee leert verliezen” , want mijn zoontje maakt overal een wedstrijd van, maar kan niet tegen zijn verlies.
  Uiteraard doe ik graag mee voor het boek De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen. Lijkt me een fijn boek met een herkenbaar thema, om voor het slapen te lezen.

 2. Geweldig boek! Als klein meisje van 4 in groep 1 zat ik naast de juf en kon ik precies vertellen wat er stond bij welk plaatje, ondanks ik niet kon lezen. Maar het was m’n favoriete boek! Ik wist niet eens dat er meerdere delen waren. Geweldig boek en doe graag mee met de winactie voor m’n zoontje. Hij is gek op boekjes en misschien vind hij het wel net zo leuk als mama!

 3. Grappig, ik kende alleen het verhaal van de verloren schub. Leuk om te lezen dat er nog veel meer boeken en verhalen van zijn. Ik doe graag mee voor Emma!

 4. Onwijs leuk. Ik ben dol op dit boek. Ik heb deze in mijn werk al heel veel voorgelezen, het zou leuk zijn als ik hem nu ook aan mijn dochter kan voorlezen 🙂 Ze wordt 10 oktober 1 jaar, dus dat is ook nog eens een leuk cadeau!

 5. wat een supermooi boek, wil ik graag gaan voorlezen aan mijn kleindochter en aan haar broertje/zusje dat een dezer dagen geboren wordt.

 6. Super leuk voor mijn kleine peuter die dol is op het ‘verhaaltje’ gedeelte van ‘een verhaaltje lezen voor het slapen gaan.’ (En dus íets minder enthousiast over het ‘slapen gaan’ gedeelte)…
  Haar grote zus heeft een flapjesboek van Regenboog, die wordt door onze peuter regelmatig geleend 🙂 “Grote Visje Boek!”
  Zal hier dus zeker in de smaak vallen 😀

 7. Wauw, dat lijkt me een mooi boek. Wij hebben helaas nog geen exemplar van De mooiste vis in de boekenkast staan. Duimen dat dit boek onze kant op mag komen

 8. Super toffe boekjes die van de mooiste vis! Ik heb ze zelf gelezen toen ik klein was en het zou de max zijn als ik deze leuke verhaaltjes ook zal kunnen delen met mijn kleintje binnenkort! 😀

 9. Ik heb nog geen exemplaar maar ik maak graag kans voor mijn kleine neefje. Deze boekjes zien er super mooi uit.

  Ik volg je ook op facebook (lieke van veen) enheb het bericht geliked en gedeeld.

 10. Leuk, ik maak graag kans op het boekje! In mijn kleuterklas lees ik regelmatig voor over de mooiste vis van de zee. Mijn zoontje van 2 kent hem nog niet, ik schatte de verhalen nog te moeilijk in, maar wist dus niet dat er ook kartonboekjes waren. Die wil ik wel proberen!

 11. Hi Ellen,

  Wat lief dat je dit prachtige boek wilt verloten onder je volgers.
  Voor mij geldt dat ik ontzettend weg ben van mooie prentenboeken, voorlezen voor mijn zoontje is mijn favoriete moment van de dag. Inclusief stemmetjes, geluiden en bewegingen. Ik vind het erg leuk om hem elke avond opnieuw te verrassen, en hij gaat er helemaal in op. Ik heb de mooiste vis van de zee al meerdere malen vast gehad en op zijn verjaardagslijstje gezet maar tot op heden staat hij nog niet op zijn prenten pronkrek. Ik zou het fantastisch vinden om hem aan onze collectie toe te voegen. Maar mochten wij niet winnen, dan ga je een kindje en mama super blij maken. Is dat niet het leukste dat er is? Liefs Carmen

 12. Als je mij vraagt naar mijn favoriete kinderboeken uit de tijd dat ik zelf klein was, zal het mooiste visje van de zee altijd hoog op het lijstje staan. Echt één van mijn lievelingsboeken van toen die ik nu ook zelf graag weer zou voorlezen! Ook ik zou dus graag kans maken.

 13. Deze heb ik gehad voor mijn dochter.. met nadruk op GEHAD.. weggegeven omdat ik niet verwachte dat ik nog gezegd zou worden met nog een kindje. Ik kan me de plaatjes en de kleuren goed herinneren omdat ik ze echt prachtig vond. Nu doe ik dus mee voor mijn zoontje 😀

 14. Wat een schattig boekje.
  Ik heb vijf kleinkinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar en die houden er allemaal wel van als oma voorleest uit een spannend boekje.
  Di boekje over het kleine regenboogvisje, vinden ze vast ook heel leuk.
  Voor hen doe ik graag mee en ik volg je op Bloglovin.

 15. Dit roept jeugherinneringen op, echt heel mooi. Ik weet dat ik er altijd dol op was en zou dit graag doorgeven aan mijn kids.

 16. Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sam en zoontje Nicky, erg leuk boekje, erg leuk om voor te lezen !! 🙂

  Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.