Monsterdoos zomer 2018

Het is weer tijd voor een nieuwe monsterdoos. Omdat ik er al zoveel heb mogen reviewen vroeg ik gastblogger Delicia om haar ‘ongezouten’ mening te geven over de producten die er in de nieuwe monsterdoos zomer 2018 zitten.

Nieuwe monsterdoos! 

monsterdoos zomer 2018

De monsterdoos? Nog nooit van gehoord. Ik dacht meteen aan enge beesten, maar na even zoeken op internet, kwam ik erachter dat het alles behalve eng is. Ellen stuurde me een lijst met welke producten er in de zomer-2018-editie van de Monsterdoos zitten. Die lijst is  gewoon ook op Monsterdoos.nl te vinden. Daar had ik het bewust niet bekeken, omdat ik me graag laat verrassen en de lijst van Ellen heb ik dan ook snel weg geklikt toen ik ‘m zag.

Uitdaging van DHL

Na een probleempje met de bezorgdienst, heb ik de doos op een ander adres weten te vinden. De man die de deur opendeed waarschuwde me al dat het zwaar was en terwijl hij het aangaf, voelde ik dat hij gelijk had. Daardoor werd ik extra nieuwsgierig naar de inhoud.

Eerste mening

monsterdoos zomer 2018

De doos ziet er heel leuk uit. Je hoeft het niet meteen bij het oud papier te doen, want er kan een poppenkast van geknutseld worden. En als je de voorstelling filmt, kun je daar zelfs nog een nieuwe monsterdoos mee winnen ook. Leuk idee!

Dat de monsterdoos maar €12,95 incl. verzendkosten kost, is eigenlijk niks voor een doos vol met alleen maar A-merken. Hoewel ik alles zeker wel ga uitproberen, zijn het voor mij niet direct producten die ik zelf zou kopen in de supermarkt. Ik ga de Monsterdoos onthouden om een keer aan iemand cadeau te doen.

Monsterdoos zomer 2018

Zo vlak voor Moederdag was het een feest om de doos uit te mogen pakken. Alsof het allemaal kleine cadeautjes waren, en dat waren het eigenlijk ook wel, stalde ik alles uit op het dressoir.

monsterdoos zomer 2018

Bovenop in de doos lagen wat flyers. Waaronder 20% korting bij Alles Goedgemerkt! Daar heb ik al eens wat bij besteld en dat beviel me goed.

monsterdoos zomer 2018

De twee tijdschriften liggen te wachten om doorgebladerd te worden.
GezondNU tijdschrift van februari 2018. Dit tijdschrift kende ik nog niet. Er staan wat onderwerpen op de voorkant die mij interessant lijken.
Vriendin tijdschrift – nr. 02 – 10 t/m 16 januari 2018. Dat is al even geleden, dus de horoscopen zal ik overslaan. En het nieuwjaarsdieet bewaar ik wel tot volgend jaar. 😉

De etenswaren

Ik keek gauw verder in de doos, op zoek naar de etenswaren, omdat ik ervan houd om af en toe wat nieuws te proberen.

monsterdoos zomer 2018

Quaker Cruesli lijkt me wel wat. Vaak genoeg sta ik in de supermarkt in het schap te kijken, maar is daar eigenlijk té veel keus in dit soort producten, dat ik uiteindelijk meestal weer doorloop zonder iets te kopen. Nu hoefde ik niet te kiezen. De smaak “4 nuts” ga ik morgenochtend meteen door mijn melk doen als ontbijt.

Remia dressing. “Le goût de la France” staat op de verpakking. Geen idee wat dat betekent, maar er staat in het Nederlands onder dat het bereid is met witte wijnazijn en echte Dijon-mosterd, dus het zal wel “Op z’n Frans” zijn. Meestal maak ik mijn eigen dressings naar smaak, maar dit is ook wel eens makkelijk.

Koken maar

Unox Good Pasta – carbonara. Een product wat volgens de verpakking klaar is in 5 minuten, 1 portie = 1 cup = 271 g bereid product (314 kcal). “Open de deksel. Giet kokend water op de pasta tot aan de lijn in de cup. Goed doorroeren. Laat de pasta 5 min. staan. Roer af en toe door. Klaar! Let op: de cup kan heet zijn.” Ik vind het lastig te bedenken wanneer ik dit zou kunnen gaan eten. Wie weet komt het een keer van pas als ik besluit om een keer ‘s avonds na etenstijd te gaan sporten. Zo’n moment dat je eigenlijk wel iets van te voren wilt eten, maar niet teveel.

groene linzen

Lassie kortkokende groene linzen zijn ideaal als vlees vervanger, vol met vezels en eiwitten. Als ik dit lees, denk ik meteen: hoe kan het dat ik dát nog nooit heb gegeten? Mijn zoontje en ik houden wel van een lekker stuk vlees, maar gezonde producten als deze wissel ik graag daarmee af. Op de bijgevoegde flyer staat recept #356: Warme hummus met pittige aubergine & ei. Dat is een recept met de kikkererwten (die niet in mijn versie van de Monsterdoos zaten), die ga ik bewaren, want dat zou ik graag eens maken.

Go-Tan chilisaus, de smaak Sweet. Altijd handig om in huis te hebben. Sinds mijn zoontje van 17 maanden eet wat de pot schaft, kook ik redelijk neutrale gerechten. Om er soms toch voor mezelf iets meer pit aan te geven, komt dit goed van pas.

monsterdoos zomer 2018 monsterdoos zomer 2018

Yammie woksaus. “Für rund, for beef” en “Product of the Netherlands”. Iets wat ik zelf niet zo snel zou pakken in het schap. Zou dat komen omdat de tekst niet in het Nederlands erop te vinden is en ik daardoor teveel moet gaan nadenken wat er in het recept staat? Op de bijgevoegde flyer van Asian Food Lovers kun je online producten bestellen zonder verzendkosten, waaronder deze Yammie woksaus. Mocht het me bevallen, dan probeer ik wellicht eens een andere smaak uit.

Snoepwaren voor mama

Dr. Fris mint – 2kcal per mintje, zonder suiker, met smaakkristallen. Ik vraag me dan af wat die smaakkristallen zijn, als je dat zo leest, klinkt het alsof men iets chemisch een smaakvol woord probeert te geven. Soms moet je er maar niet zoveel over nadenken… Het doosje heb ik in de auto gelegd, ik vind dit echt zo’n “vergeten boodschap”, iets wat ik – áls ik er aan denk – een keer ergens opschrijf en vervolgens in de supermarkt compleet overheen eroverheen lees, of niet weet waar ik het moet zoeken. Nu heb ik het dan eindelijk toch!

kauwgomverslaving

Sportlife Fill’d – greenmint, 10 suikervrije kauwgompjes. “Ervaar nu de extra frisse boost van Sportlife filld” staat erop, zoals er op diverse pakjes kauwgom veel van dat soort teksten te zien zijn. Ik moet dan altijd een beetje lachen om de kleine lettertjes “een overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben” te lezen. Ik heb zelf jarenlang een soort kauwgomverslaving gehad, daar ben ik sinds een paar jaar vanaf, dus dit zou een product kunnen zijn wat ik over een tijdje in de kast tegenkom en het dan alsnog aan iemand weggeef.

Hero Between reep. Deze granenreep met hazelnoten heb ik meteen meegenomen naar mijn werk als tussendoortje. Hoewel ik de laatste tijd fan ben van de pindakaas-smaak, was deze net zo snel op!

Tijd voor een romantische comedy

Haust dip toast. Ik kende alleen de gewone toastjes, maar dit zijn krokante dippers waar je royaal mee kan scheppen. Met serveersuggesties op www.haust.nl daar ga ik binnenkort eens wat lekkers uitzoeken als ik eindelijk eens de gelegenheid vind om een film te kijken. Hersluitbaar met bijgevoegde sluitsticker op de binnenverpakking, handig, misschien wordt het dan toch een vervolgserie in plaats van een film! 😉

Snack a Jacks – Sweet Chili Flavour. Over films gesproken… Bij Snack a Jacks denk ik op de één of andere manier meteen aan een romantische comedy. Maar eens proberen of die twee inderdaad bij elkaar passen!

monsterdoos zomer 2018

Mentos Say Hello –  raspberry/orange. Ik besefte ineens dat ik nog nooit in mijn leven Mentos gekocht heb! Terwijl ik, zoals ongetwijfeld bijna iedereen, natuurlijk af en toe een Mentosje eet wanneer het wordt aangeboden. Van die dingen die dan de hele kring tijdens een vergadering of in de bus of wat/waar dan ook rondgaan. Er staat nu “1 Idea on each dragee” op. De eerste die ik pakte, stond op: arm wrestle… haha, ik zie het al voor me, in die bus met mensen die je net niet goed genoeg kent. Met dat ene oude vrouwtje die zo lief was om het rond te laten gaan. Ik pak nog wel een nieuwe, geloof ik!

Snoepwaren voor zoon
monsterdoos zomer 2018

Bofinos Iced Gem. Dit merk kinderkoekjes kende ik nog niet. Tenminste, kinderkoekjes, Bofinos family staat erop. Deze smaak ziet er feestelijk uit.

monsterdoos zomer 2018

Bofinos Nic Nac. 25 gram aan cijfers en letters. Ik probeerde er nog wat van te maken, maar mijn zoontje maakte er liever niet teveel woorden aan vuil. Hij vond ze heerlijk.

Koetjesrepen 8-pack – Jaaaa, wie kent ze niet?! Van sommige dingen vraag ik me af hoe lang het al bestaat. Koetjesrepen blijven lekker!

Het drinken

Maar eerst is het tijd om even wat te drinken. Wat zal ik kiezen?

monsterdoos zomer 2018

De 7UP Mojito. Deze zat twee keer in de monsterdoos zomer 2018. Volgens de lijst zou er één in moeten zitten en één in de smaak Lemon, maar deze smaak lijkt me eigenlijk lekkerder. “Zero sugar, free of alcohol, free of calories” Het klinkt als een heuse bevrijding. Ik bewaar ze voor een feestelijke gelegenheid.

monsterdoos zomer 2018

Dream Rice Calcium 3x. Die neem ik nu. Het smaakt prima, maar de andere twee zet ik meteen in de koelkast. Ik denk dat ze koud toch nét wat lekkerder zullen zijn.

Lipton Ice Tea Green. Gelukkig niet bruisend, ik vind dat niet echt bij ijsthee horen. Twee blikjes van 150 ml. Sinds ik weet dat er heel veel suiker in ijsthee zit, en ik de laatste maanden erop probeer te letten dat ik geen overschot aan suiker binnenkrijg, lijkt me dit een mooie hoeveelheid in tegenstelling tot een ‘groot’ blikje.

Wicky Water. Ik wist niet dat dit ook bestond. Dit product is volgens de tekst op de verpakking 100% natuurlijk en 0% suiker toegevoegd. Daar ga ik morgen een glas op proosten.

alcoholvrij bier

Amstel Radler 0,0% citroen. Tenminste houdbaar tot november 2018. Gelukkig, want ik wil deze bewaren tot het begin mijn zomervakantie. Een paar jaar geleden was dit mijn vakantiedrankje (toen nog wel mét alcohol). Zullen de herinneringen dan weer boven komen borrelen?

Heineken 0,0%. Een blikje met 33 cl alcoholvrij bier. Ik geloof niet dat ik die zelf op ga drinken. Bier uit blik heeft mij nooit echt aangesproken. Er zullen vast mensen zijn die nu roepen dat alcohol vrij bier toch ook geen bier is, maar dan nog… Nee, deze valt in de categorie: niet bruikbaar.

Drinken voor zoon

Wicky. Hiervan zit er 2x een pakje van 0,20 l in de monsterdoos zomer 2018. Fijn dat er 0% suiker in zit, ik vond de versie waar wel suiker in zat te zoet. Ik ben benieuwd. De smaak framboos zou ik zelf ook gekozen kunnen hebben.

monsterdoos zomer 2018

Sourcy Water appelsmaak, 0,2 l. Door de vorm ziet de verpakking er kleiner uit en lijkt het me daardoor ideaal voor onderweg. Het lijkt me een gezonde dorstlesser en door de Donald Duck op de verpakking, lijkt het mij geschikt voor het hele gezin. Waar zullen we heengaan?

En nog meer!

VSM Derma wondgel. We kunnen bijvoorbeeld naar de  speeltuin, nu mijn zoontje sinds een paar weken los loopt, valt hij nog regelmatig om. Deze wondgel zit voortaan standaard in mijn tas, al hoop ik het niet voor hem nodig te hebben, je weet het maar nooit. Het is voor de behandeling van kleine snij-, schaaf- en brandwonden. Er zaten twee tubes in de Monsterdoos. De tweede bewaar ik in de keukenla. Ik ken mijn snijkunsten.

Garnier Loving Blends herstellend haarmasker. Zal “honing goud” de ‘smaak’ zijn of is het voor deze haarkleur bedoeld? Het is in ieder geval voor beschadigd of breekbaar haar. “Aanbrengen op nat haar en min. 1 minuut laten inwerken. Uitspoelen.” Fijn dat het, in tegenstelling tot een hoop andere haarmaskers die ik wel eens heb geprobeerd, een korte inwerktijd nodig heeft.

“Is een product uit de Monsterdoos zomer 2018 jou bevallen? Sjees dan gauw met jouw winkelwagenmuntje naar de supermarkt om jouw boodschappen te scoren!”

 

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.