De Mommy Wars tag

Veel bloggers hebben inmiddels de Mommy Wars Tag van Ester en Betty ingevuld. Ik kan natuurlijk niet achterblijven en heb hem ook ingevuld. De vragen gaan over stellingen betreft opvoeden. Nieuwsgierig? Lees vooral verder!

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Ik ben begonnen met borstvoeding maar al na 2 dagen bleek dat ik te weinig borstmelk had en moest dochterlief bijgevoed worden. Ik heb nog een 3tal maanden aangelegd en gekolfd, maar uiteindelijk koste dit toch echt te veel energie en was het op de opbrengst niet waard. Bij een eventueel volgend kind zou ik eerst weer borstvoeding proberen.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

De eerste 2 jaar sliep dochterlief regelmatig tussen ons in. Ze begon wel in haar eigen bed, maar ergens in de nacht kwam ze tussen ons in liggen. Bijna op de dag nauwkeurig van haar tweede verjaardag sliep ze door in haar eigen bed. 3 maanden voor haar verjaardag kreeg ze een groot bed. Dat hielp al veel.

Nu nog slaapt ze wel eens tussen ons in als ze ziekjes is of een drukke dag heeft gehad. Dat varieert van gelijk in ons bed beginnen tot ergens richting de ochtend naar ons toe lopen en tussen ons in kruipen. Wij vinden dat prima en gezellig. Het scheelt natuurlijk wel dat dit eigenlijk niet dagelijks gebeurt tenzij ze ziek is.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Ik ben niet zo’n huishoud mama haha dus het zijn vanaf het begin kant-en-klaar luiers geweest. In het begin pampers en al gauw daarna zijn we overgegaan op de Kruidvat luiers. Billendoekjes heb ik er heel wat geprobeerd en zijn uiteindelijk die van de Kruidvat ook het beste uit de test gekomen.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Ik heb van alles. De batterij speelgoedjes worden wel steeds minder en het houten speelgoed meer moet ik zeggen. Daarnaast heb ik natuurlijk ook het zelfgemaakte speelgoed de sensory bottles . Favoriete speelgoed hier is trouwens de Little People en de keukenspullen en de leesboekjes.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom kinderen elke dag uit een potje zouden moeten eten 1 of meerdere keren. Zelf hebben wij potjes alleen gebruikt voor als wij onderweg waren of bijvoorbeeld op een verjaardag of barbecue dat ze wat gezonders ook binnen zou krijgen. Fruithapjes maak ik eigenlijk ook altijd vers. Zo heel af en toe vind ik een knijpfruitje zonder toegevoegd suiker wel handig voor onderweg. Maar ook dat komt heel weinig voor.

Zelf word ik ook blij van veel verse groenten en andere ingrediënten en kook zo min mogelijk uit een pakje. Daarbij geloof ik dat de kinderen als je ze jong al aan verschillende smaken laat wennen ze meer groenten lusten als ze de potjes fase ontgroeid zijn.

Dragen of wagen?

Met krampjes is het heerlijk om te dragen. Zeker de eerste maanden zat dochterlief heerlijk bij mij in de draagdoek. Ik tuinierde terwijl ze in de draagdoek zat, ging zelfs met haar op mijn buik gewoon naar de wc. Ideaal om je kindje dichtbij je te houden als het lekker bij mama wil zijn.

Toen ze wat groter werd schaften wij een draagzak aan. Een goede ergonomische, hij ligt op zolder en ik kom gewoon echt niet op de merknaam. Erg he! Maar goed ze wilde er steeds minder in zitten en dat was prima! Lekker op de grond rondkruipen en ontdekken dat vond ze veel fijner.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Bobbi op het potje

Ze plast al sinds haar tweede elke avond en ochtend op het potje. Soms ook tussendoor, maar ze heeft er nog niet zo veel zin in. Spelen is nog belangrijker voor nu en dat vind ik prima. Het is toch te koud om nu in haar blote billen rond te lopen, dat komt van de zomer wel goed. Alleen poepen zal nog wel een uitdaging worden want ze gaat echt in een hoekje van de kamer staan en iedereen moet uit haar buurt zijn en dan poept ze in de luier. Dat wil ze ECHT niet op het potje of de wc. Ach ook dat komt vanzelf wel goed.

Stickers geven voor een kadootje of een chocolaatje bijvoorbeeld dat werkt 2 dagen en dan gelooft ze het wel. Ik snap dat eerlijk gezegd wel want die stickers zitten op een kaart waar ze verder niks mee doet. Ze is niet zo omkoopbaar ( gelukkig maar). Het komt vanzelf wel, beloon haar als ze aangeeft dat ze wel of niet moet plassen en geef een applaus als ze heeft geplast op het potje. Verder mag ze vooral lekker spelen!

Straks met het warme weer is het makkelijker te trainen.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Uhm alles eigenlijk. Dochterlief draagt heel veel tweedehandskleding en dat kan van alle merken zijn. Daarnaast heeft ze kleren van Wibra, Zeeman, Primark, H&M waar ik voor haar kleren koop soms. Net wat ze nodig heeft en waar mijn oog op valt. Het maakt mij allemaal niet zo uit.

zeeman 110

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Soms onderhandelen, vind het belangrijk dat ze dingen leert verwoorden en ze begint soms al behoorlijk bijdehand te zijn waar ik stiekem wel van geniet. Maar ze weet wel dat genoeg genoeg is. Ze mag vaak uit 2 dingen kiezen zodat ze wel een gevoel krijgt dat ze een keus heeft, ze is nog te klein om door te hebben dat mama alle twee de antwoorden goed vindt ;-). Zeuren heeft bij mij echter geen zin daar ben ik wel een echte drillsergeant in. Afspraak is afspraak.

Laat jij je kind weleens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Ligt er aan. Is ze gevallen of iets anders waardoor ze pijn heeft dan troost ik gelijk. Dit zijn ook wel andere huiltjes als haar zeurgeluid. Die negeer ik standaard de eerste minuten en dan zeg ik .. dat ze kan praten en gewoon kan vertellen wat er aan de hand is. Dochterlief kan nogal eens boos zijn als iets niet lukt hehe.

Dat was het! Ben benieuwd wat je van mijn antwoorden vind.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.