mommy scenario tag

Deze Mommy Scenario Tag zag ik een tijdje geleden bij Iris van Poldermama. Wat voor soort mama ben ik? Welke keuzes maken ik en mijn man met de opvoeding van onze peuterdochter?  Hieronder kun je alles lezen.

Je kind wil niet eten, moet hij dan eten of geef je toe?

Nee ze hoeft haar bord niet leeg te eten. Wel moet ze altijd alles proeven. Na het eten krijgt ze gewoon een toetje en eventueel voor het slapen gaan nog wat fruit of een soepstengel afhankelijk hoe goed ze heeft gegeten en als ze er om vraagt. Alleen op dagen dat ze half 9 naar bed gaat want als ze haar middagdut overslaat ligt ze er vaak half 8 al in en is het vlak na het eten.

Je kind heeft een driftbui in de winkel, wat doe je?

Die heeft ze gelukkig nog nooit gehad. Ze mag zelf een winkelwagentje duwen als we niet heel veel boodschappen nodig hebben en ze mag ook helpen spullen in de kar en op de boodschappenband te zetten. Daarnaast negeren we de snoep/koek en chips paden. Moeten we er toch zijn dan mag ze rozijntjes, dora koekjes of nibbitchips pakken.

Je kind krijgt teveel cadeaus op zijn/haar verjaardag, bewaar jij de cadeaus voor een later moment of breng je ze terug?

Krijgt een kind ooit teveel cadeaus? Kan het mij haast niet voorstellen. Ik ben sowieso wel zo’n moeder die vaak speelgoed even in de kast zet en dan na een tijd weer tevoorschijn haal en wissel met ander speelgoed. Vaak maak ik ook een lijstje met wensen waar goedkope en dure spullen op staan. Zo kan bezoek eventueel samen doen met een cadeau. Standaard staan er ook knutselspullen op. Dochterlief is al net zo’n knutselaar als haar mama.

Je kind wil niet slapen, geef je toe of ga je door tot je kind slaapt?

Wij voeden haar op dat ze zelf ook leert luisteren naar haar lichaam. Zowel met eten als met slapen. Wil ze niet slapen tussen de middag dan slaat ze het over en stort ze voor het avondeten even in. Dat is prima. In de avond moet ze uiterlijk half 9 naar bed. Hierbij kijken we naar hoe ze zich gedraagt en hoe de volgende dag eruit ziet en of ze natuurlijk tussen de middag heeft geslapen of een powernap heeft gedaan. We zeggen dan 10 minuten voor tijd dat ze naar bed moet. Dan is het standaard een nee ik wil nog niet en na die 10 minuten is het handje pakken en mee naar boven nemen. Dit gaat altijd zonder mopperen omdat ze weet wat het ritueel is.

Je hebt een afspraak en je hebt geen oppas, neem je de kids mee?

Ja hoor in de meeste gevallen kan dit altijd wel. En kan het niet dan blijf ik of papa thuis bij haar. Af en toe gaat ze naar oma om te logeren en een paar keer bij mijn oom en tante gelogeerd. Er is hier nog nooit een kinderoppas in huis geweest in elk geval.

Je hebt 20 min. tot dat er onverwacht visite komt, maak je snel het huis op orde of laat je het zoals het is?

Ik laat het merendeel zoals het is. Wel maak ik de wc nog even extra schoon en ruim ik de eettafel leeg en aanrecht op. Maar verder moet het bezoek het huis maar nemen zoals het is. Het is hier nou eenmaal altijd een gezellig rommeltje door al het speelgoed wat er staat.

Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind, zeg je hier wat van?

Ik stap op beide kinderen af en vraag wat er aan de hand is. Wil van beide kindjes het verhaal horen voordat ik er wat van zeg. Zijn ze nog klein dan hoop ik op dat moment dat ik gezien heb wat er gebeurde en zeg in elk geval dat er niet geduwd mag worden. Alles is afhankelijk van leeftijden van de kinderen.

Hebben jullie duidelijke afspraken gemaakt over de opvoeding? Of juist niet?

 

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.