Moedermelk de oplossing voor corona? Moedermelkijsjes worden nu getest

Al een ruime tijd zijn er bepaalde onderzoekers overtuigd van de kracht van moedermelk. Ze geloven dat moedermelk bepaalde antistoffen bezit wat kan helpen tegen het vechten tegen corona virus. Uiteraard zijn er voor- en tegenstanders. Gister kwam er een recent artikel naar buiten dat ze groen licht hebben gekregen om het in te gaan zetten als beschermingsmiddel in de vorm van ijsjes. Is moedermelk de oplossing voor corona?

Moedermelk de oplossing voor corona?

Kamp moedermelk, of de borstvoedingsmaffia zoals deze groep van enthousiastelingen ook wel eens genoemd wordt, zal staan juichen. De vrouwen die geloven in de kracht van borstvoeding zullen het al vanaf het begin geroepen hebben. Moedermelk is de oplossing voor corona! Net zoals dat moedermelk voor alles wel een oplossing is volgens deze groep. Ontstoken ogen, buikkramp, eczeem, acne enzovoort.

Met het geven van borstvoeding wordt minimaal een tijd aangeraden van 3 maanden, een jaar is ideaal en als je de flesjes kan overslaan is het mooi meegenomen. De WHO zegt zelfs dat de eerste 4 jaar van een kind heel normaal is om te voeden met moedermelk. Dus het is wel duidelijk dat voor deze groep moedermelk de oplossing voor corona is.

De WHO is, in tegenstelling tot de Nederlandse overheid, helder over borstvoeding: Het advies is zes maanden volledig borstvoeding, daarna tot twee jaar borstvoeding, aangevuld met bijvoeding. En daarna borstvoeding tot zolang moeder en kind dat willen

Moedermelk niet de oplossing voor corona

En dan is er nog kamp: “Gatsie ik ga geen melk uit een borst drinken”. Ik zeg het wat ongenuanceerd, maar het komt wel neer op die boodschap. Borstvoeding is in hun ogen prima voor zuigelingen maar daarna is het eigenlijk niet meer echt nodig. En al helemaal niet voor volwassenen. Ze gruwelen bij de gedachte. Moedermelk als oplossing voor corona? Nee niet voor deze groep.

Ergens ‘gek’ want koemelk wordt wel vaak gedronken door deze groep. Koeien worden voor dit doel zwanger gemaakt, zodat het zoogproces gestart wordt. Na de bevalling wordt het kalfje weggehaald en wordt de mama koe aan een machine gezet waarmee haar melkproductie op gang wordt gehouden, zodat wij mensen het kunnen drinken.

Moedermelk de oplossing voor corona

Geaccepteerd

Dus uit de tepel van een koe is meer geaccepteerd dan uit de tepel van een mensenvrouw. Er is hier niet zozeer een goed en fout in, dat punt wil ik nu niet maken. Maar het gaat om een stukje bewustwording. Wat maakt het dat mensen het idee van moeder mensenmelk ‘vies’ vinden? Dat vind ik boeiend. Ik denk dat het een groot stuk met acceptatie te maken heeft, ontwenning en de seksuele associatie wat vrouwenborsten oproepen. En wat als moedermelk nou echt de oplossing voor corona is?

Moedermelkhuizen

Ik als actieve beelddenker zie meteen al beelden voor me waar geen koeientepels aan zoogmachines hangen maar mensenvrouwen tepels. Als moedermelk de oplossing is voor corona, dan moet er op grote schaal geproduceerd gaan worden en daarmee hebben we ervaring.. Dus aan de kant koeien, het is tijd voor mensenvrouwen om aan de machines te gaan hangen. Krijgen die vrouwen dan een vergoeding? Wordt het een goedbetaalde baan? Of mogen ze blij zijn zo’n belangrijke taak te vervullen?

Uiteraard laat ik hier mijn fantasie de vrije loop, deels gevoed door bepaalde boeken die ik gelezen heb over een toekomstwereld waar opeens dingen anders kunnen zijn. We hebben allemaal gezien hoe snel een wereld kan veranderen, dus helemaal gek is het niet dat ik mijn gedachtes zo vrij laat gaan.

Moedermelk de oplossing voor corona

Moedermelk als oplossing voor corona?

Ik breng de twee kampen nogal zwart – wit hierboven en dat doe ik bewust. Het is makkelijker om de verschillen dan te belichten en te bespreken. Ik geloof zelf meer in grijze gebieden en er zullen heel veel mensen met andere meningen en visies nog tussen hangen. Er is vast een groep mensen die er nog nooit over heeft nagedacht, een groep die heel nieuwsgierig is en graag wil proeven, een groep die liever een moedermelk ijsje eet dan chemische medicatie inneemt en…. Zo zullen er veel kampen zijn. Is er dan een antwoord voor moedermelk als oplossing voor corona?

Wat mij betreft niet direct. We leven in een wereld met heel veel meningen die uitgesproken worden en iedereen zal er wel iets van vinden. Ik ben een mama die moedermelk geeft. Mijn tweede dochter krijgt nu al 20 maanden moedermelk en mijn eerste dochter kreeg dit voor een periode van 6 maanden en daarna flesvoeding. Ik geloof in de kracht van borstmelk, vind het een prachtige superkracht, heb een voorkeur voor natuurlijk maar… Tegelijk ben ik ook blij dat er kunstvoeding is en geloof ik niet dat borstmelk voor alles een oplossing is. Ik geloof voornamelijk in de vrije keuzes die een moeder mag en kan maken wat bij haar en haar kind past. Ongeacht of dat borst- of kunstmelk is.

Benieuwd naar het effect

Ik ben benieuwd naar wat er uit de eerste proefperiode gaat komen. Mijn beelddenken slaat weer op hol bij zinnen als borstmelkijsjes en verzorgingstehuizen. Ik zie die kwetsbare groep mensen al lekker genieten van hun ijsjes, perensmaak is favoriet kwam uit het artikel naar voren, en zich sterk en gezond voelen. Buiten staan de tegenhangers met boze liederen en spandoeken. Met mondkapjes op waar de leus op staat: “Een tiet moet ik niet”. Terwijl ondertussen colonnes vrouwen de melkfabriek binnengevoerd worden..

geknutselde ijsjes

Artikel

Jullie snappen wel dat ik me een beetje laat meevoeren op mijn gedachtes en ik vind het vooral boeiend dat dit onderzocht wordt en ben erg benieuwd naar het vervolg. Misschien is moedermelk wel de oplossing voor corona. En dan is het onderzoeken zeker lonend. Ik ben geen wetenschapper, dokter of geleerde in dit onderwerp. Ik ben een mama die ook borstvoeding geeft en in een wereld met corona leeft. Oh wacht… we leven allemaal in een wereld met corona dus wat dat betreft is het onderwerp voor iedereen wel interessant!

  • Hier lees je het artikel in het AD terug
  • Artikel AMC Amsterdam
  • Ook zijn er zorgen zoals dat het teveel vraagt van zogende moeders die corona hebben gehad, en daarbij de vraag hoe gezond moedermelk is na verhitting. Het moet verhit worden als het gegeven wordt aan anderen voor consumptie. Recente onderzoeken wijzen uit dat ook na verhitting de anti-stoffen actief zijn.

Wat vind jij? Is moedermelk de oplossing voor corona? Of gruwel je bij het idee?

Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.