Moeder dochter tijd

Omdat ik als gastouder mijn dochter alle dagen van de week zie bijna de hele dag, moet ik er soms voor waken dat ik ook echt moeder dochter dingen met haar doe.

Natuurlijk heb ik daar mijn vrije donderdag voor, maar soms heb ik ook wel eens afspraken buiten de deur of is dochterlief bij oma aan het logeren.

Het klinkt gek maar ik vind het belangrijk om mijn dochter als ouder ook voldoende aandacht te kunnen geven. Ik heb geen kind gekregen om 5 dagen per week lange dagen te werken en haar naar een kinderdagverblijf te brengen. Ik wil ook kunnen genieten van haar, haar zien opgroeien, haar fouten zien maken en daar van leren, haar ontwikkeling volgen en natuurlijk haar ook onze eigen normen en waarden meebrengen.

Toen ik vroeger op het kinderdagverblijf werkte waren er een aantal kinderen die 5 lange dagen per week naar het kinderdagverblijf kwamen. 10 over half 8 stond (vaak moeder) dan al voor de deur te wachten tot ze haar kind kon afgeven en half 6 als we vaak al buiten stonden te wachten kwam (vaak weer moeder) het kind dan ophalen. Het kwam in alle culturen voor en waren niet eens alleenstaande moeders. Aan de ene kant had ik dan vaak medelijden met het kindje, aan de andere kant was ik blij dat wij het een veilige speel en leerhaven konden bieden.

moeder-dochter tijd

In elk geval wist ik: zo’n moeder wil ik niet worden! Mijn werk als gastouder is daarom natuurlijk ideaal. Ik maak dan wel lange dagen, maar dochterlief heeft altijd haar moeder om zich heen. Die ze wel moet delen natuurlijk met de andere kinderen. Daarom vind ik Moeder- Dochter tijd misschien nog wel extra belangrijk. Haar echt laten voelen dat ik er op dat moment voor haar ben.

Dus afgelopen week moest ik voor controle van mijn lenzen even naar Leidsehage en hebben we samen heerlijk geluncht bij V&D. Natuurlijk mocht ze een kindermenu ( de chocololly ligt onaangeroerd in de koelkast, de beker zit bij het speelgoed en de potloden en tekening geen idee..) Het croissantje en de appelsap lekker in haar buik en ze vond het prachtig zo zittend op een grote stoel. Daarna lekker paddenstoelen zoeken in het bos van Landgoed Clingendael en nog een klein boodschapje doen in de supermarkt. Geweldig! ‘s Morgens hadden wij samen al kettingen gemaakt. Wat hadden wij genoten!

moeder-dochter tijdmoeder-dochter tijd

Zaterdag hadden wij weer een moeder dochter dagje want papa was uit werken. Omdat ze nogal verkouden was deden wij het rustig aan. Even naar de Ikea, wat ze altijd prachtig vind en waar ik altijd wel wat vind voor de kindjes, of zij een nieuwe knuffel weet te krijgen 😉 Een tijdje terug koos zij een hele grote hond uit bij de Ikea. Ze sleepte er de hele winkel mee rond en toen ze moe werd ging ze boven op hem zitten en riep: Kom op Hondje! Lopen! Alsof het arme beestje haar de rest van de winkel door moest tillen. Dit keer zag ze de baby van dat hondje!

Ik hoorde alleen maar: “Ahh lief hondje, wat een schatje ben jij. Hij is lief he mama. Mijn kereltje. Lekker zacht he mama. Dit is mijn vriendje! Gaan we nu naar huis naar hondje zijn papa mama?” Sja.. sorry ik kon geen nee zeggen natuurlijk.

moeder-dochter tijdmoeder-dochter tijdmoeder-dochter tijdmoeder-dochter tijd

Slapen ho maar, ondanks dat ze zo ziekjes was en ze heerlijk tussen al de knuffels lag. Na een half uur dus maar lekker uit bed gehaald. Daarna hebben wij lekker een bankhangdag gehouden. Ze was echt heel verkouden en kwam niet aan spelen toe, maar wilde wel lekker knuffelen met mama. Dus hebben wij samen Frozen gekeken en nog wat kinderseries op Nickelodeon Jr. en natuurlijk heel veel geknuffeld.

Wat doe jij tijdens een quality time dagje met je kind?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.