Meet & Greet met Peppa Pig. Fail of succes?

Vandaag was het dan eindelijk zover. Peppa Pig zou naar winkelcentrum de Boogaard komen in Rijswijk. Dochterlief is een grote fan en had de borden al langs de weg zien staan. Daar moesten wij dus zeker bij zijn. Van 13:00 tot 16:30 zou ze in het winkelcentrum zijn en wij zorgden dan ook dat we er op tijd bij waren. Maar of dat nou echt zo was?

Peppa Pig

Wie kent Peppa Pig en haar kleine broertje George nu niet. Het lieve kleine varkentje dat graag spelletjes speelt en het liefst in grote modderbaden springt. Samen met haar klasgenootjes en haar familie maakt ze de leukste avonturen mee. George heeft het altijd alleen over zijn “dinosaus” en Peppa kleed zich het liefst mooi en is voor alles in.

Bij Zeppelin KRO kindertijd en Netflix kun je deze tekenfilmserie zien. Dochterlief kijkt het graag dus toen de aankondiging kwam voor de Meet en Greet in de Bogaard twijfelden wij geen moment.

Meet en Greet Peppa Pig

Vandaag kwam Peppa Pig dus naar de Bogaard. De kinderen mochten gratis op de foto en kregen de foto gelijk mee.

meet en greet Peppa Pig in de Boogaard

De Meet & Greet tijden waren van 13.00 tot 13.30 uur, van 14.00 tot 14.30 uur, van 15.00 tot 15.30 uur en van 16.00 tot 16.30 uur. Bij mooi weer zou het plaats vinden op het Bomenplein en bij slecht weer in het overdekte gedeelte nabij de H&M.

Daar begon al gelijk de eerste miscommunicatie tussen de organisatie en het publiek.  Want wat is mooi weer hier in Nederland? Het was droog en het zonnetje brak af en toe door.  Samen met nog zo’n 50 kinderen en hun ouders stonden wij even voor 1 uur op het bomenplein te wachten. 5 over 1 was Peppa Pig er nog niet. Uiteindelijk werd er iemand gebeld die melde dat het dus binnen was in plaats van buiten. Snel liepen wij in een grote stoet naar de overdekte passage bij de oude V&D.

meet en greet Peppa Pig in de Boogaard

Het was 1 grote drukte en ik ging (dacht ik) netjes in de rij staan. Alleen bleek ik per ongeluk voor te dringen want de rij was immens lang. Snel verontschuldigde ik mij en gingen wij kijken waarom het zo lang duurde.

Dat antwoord werd ons al snel duidelijk. Op het podium stond netjes Peppa Pig en daarvoor stond 1 dame die en de foto maakte en de frame maakte en op het print knopje drukte. Een man die er naast stond deed de foto’s in mapjes en een spreker probeerde het publiek gerust te stellen dat Peppa Pig zo meteen pauze ging nemen maar daarna terug kwam en dat iedereen op de foto zou komen.

Ik keek om mij heen en zei tegen manlief dit wordt niks. We gingen kijken wat er nog meer te doen was en vonden een dame die aan het schminken was. Ervoor stonden wat kleine kinderstoeltjes waar kinderen op konden wachten. Schminken kost best wat tijd moet je weten dus waarom er in hemelsnaam maar 1 dame was voor 1000 kinderen?

Peppa Pig kleurplaat

Ook hier schudden wij onze hoofd om en gingen ietwat ontmoedigd verder kijken. Gelukkig vonden wij nog wat tafels met kleurplaten met 5 kleuren stiften ( geen roze?!?! ) en daar heeft dochterlief zich even vermaakt, maar zonder roze vond ze het kleuren helemaal niet leuk.

Peppa Pig kleurplaat

Wij namen nog even de roltrap naar boven om te kijken, en schrokken echt van de drukte en de duidelijk slechte organisatie. Toen dochterlief ook nog zei “mama ik wil naar huis ik vind Peppa Pig stom!”, besloten wij echt niet meer in die enorme rij te gaan staan.

meet en greet Peppa Pig in de Boogaard meet en greet Peppa Pig in de Boogaard

Later las ik op het evenement op Facebook dat mensen dus echt 2,5 uur in de rij hebben gestaan, om te huilen zo slecht was dit georganiseerd.

Tips voor de organisatie

  • Als je nog eens een kinderheld uitnodigt zorg dan voor 2 of meer figuren die elkaar kunnen afwisselen zodat het tempo gewoon door kan gaan.
  • Geef duidelijk aan waar het evenement plaats vindt. Zet je alles binnen op, zet dan buiten een duidelijk bord neer.
  • Zorg voor minstens 5 schminkers, zelfs bij de kleuterbioscoop van Pathé hebben ze er 4 voor een uur zodat elk kind geschminkt kan worden.
  • Zorg voor een betere bezetting voor de foto’s maken en printen.
  • Zorg dat je minstens de juiste kleur kleurpotloden en stiften hebt liggen voor de kinderen
Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

2 Responses

  1. Dat is echt wel schrikbarend slecht georganiseerd. Helaas valt het me steeds meer op bij gratis activiteiten in de regio dat het gewoon niet meer leuk is vanwege de massa zoals de 112 dag en Delfland dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.