Mamaswap en inpaktips

Als mamablogger heb ik ook collega’s die door het hele land wonen. Namelijk andere mamabloggers. En een ding wat al deze mama’s gemeen hebben is dat ze dol zijn op kadootjes! Kleine en grote, nieuwe ideeën of iets naar aanleiding van je wensen. En het liefst natuurlijk leuk ingepakt.

Nu blog ik nog niet zo heel lang, maar dat geeft helemaal niks. Je hoort erbij en dat is fijn! Helemaal leuk als er wordt gevraagd of je mee doet met een mamaswap. Ik zie je denken… “wat is nou weer een swap?”

Swap

Een swap doe je samen met andere mensen. In dit geval andere mamabloggers. Iedereen krijgt een mama aangewezen waar je een paar dingen over komt te weten omdat deze zich via een lootje kort voorstelt. Voor die mama ga je dan op zoek naar leuke kadootjes en pakt deze vervolgens in, eventueel met een stille hint wie jij bent.

Deze doos vol met verrassingen stuur je op en op het zelfde moment maken de mamabloggers in Nederland hun doos met kadootjes open.

 mamaswapellenkadootjeskadootjes

Dus afgelopen zaterdag is mijn doos met kadootjes op de post gegaan en moest ik even met spanning op mijn doos met kadootjes wachten.. oei dat was moeilijk voor deze nieuwsgierige mama. Dochterlief werd ook verwend!

kadootjes uitpakkenkadootjes uitpakkenkadootjes uitpakken

Inpaktips

Naar aanleiding van al dat inpakken vond ik het wel leuk om wat inpaktips te geven.

 • Bij de Ikea heb je tegenwoordig heel leuk inpakpapier wat van stevig materiaal is en lekker groot op de rol zit. In allerlei kleuren en met allerlei soorten lint erbij.
 • Ook bij de Hema hebben ze leuke versieringen en allerlei soorten tape om je pakjes mee dicht te maken.
 • Heb je meerdere pakjes gebruik dan zoveel mogelijk verschillend inpakpapier. Dit geeft een kleurrijk geheel.
 • Zeker bij dubbelzijdig gekleurd papier leuk maar ook van print naar wit. Sla eens een papiertje een stukje terug om. Zo krijg je een leuk effect.
 • Knip zoveel mogelijk onnodig inpakpapier weg om mooier in te pakken.
 • Krijg je van het actieve inpakwerk een papercut? Doe dan een plakbandje om de snee. Dit werkt supersnel en zo worden je pakjes niet vies. Later als je klaar bent haal je het plakband eraf en een pleister is niet meer nodig.
 • Bewaar leuke lintjes en strikjes die je zelf krijgt op kadootjes en pak daar weer een ander kadootje mee in.
 • Bij grote pakketten vouw je het inpakpapier aan de zijkanten netjes naar binnen. Dit pakt mooier in.
 • Vouw het inpakpapier aan de zijkanten een extra keer om zodat het recht is zonder uitsteeksels.

20150723_144958  20150723_151000 20150723_151245  20150723_151420 20150723_151600 20150723_151845 20150723_15133820150723_155115

Pak jij je kadootjes altijd leuk in?

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

5 Responses

 1. aaaaah jij was het toch! Wat een ontzettend leuk pakketje heb je voor me samengesteld. Heel leuk ingepakt! Mijn dochters en ik zijn er heel blij mee. Vandaag moest ik al meekleuren en kon ik dus aan een Mandala beginnen 🙂 Dank je wel!

 2. Leuk pakketje heb je gekregen zo in de draadmand en die hartjes. Vind inpakken altijd zo moeilijk, om de een of andere reden ziet het er in het echt altijd anders uit dan in mijn hoofd… Jouw cadeautjes zagen er ook erg fleurig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.