Mamachallenge doe een wateractiviteit

Een van de mamachallenges is doe een wateractiviteit met je kind. Nu spelen wij veel met water want dochterlief is er gek op dus ik had wat anders bedacht.

De voorbereiding had ik hier al een tijdje geleden voor gedaan en nu kon ik het dan vorige week eindelijk uitvoeren.Ik had namelijk speelgoed in gekleurd bevroren water verstopt.. En hoe dat ging met ontdooien en eruit krijgen lees je hier.

Dochterlief zag direct het speelgoed erin zitten en was wel ongeduldig met het er uit halen.

eerste laagschatten in water

Doordat er ook een gastkindje van 1 bij was besloot ik om niet hamertjes en schroevendraaiers te geven aan de kinderen, maar leerde ik ze water te smelten met water dat warmer was. Het vorkje en schepje op de foto waren alleen om te roeren haha

wateractiviteit wateractiviteit wateractiviteitwateractiviteit  wateractiviteit

Wat een pret als er speelgoed los kwam! Er werd volop mee gespeeld en geduldig gewacht tot er weer een speelgoedje vrij kwam.

Deze activiteit ga ik volgend jaar zeker weer herhalen en dan wel met gereedschap zodat het speelgoed er sneller uitkomt.

Benieuwd wat andere mama’s deden?  Malou ging zwemmen, Josan ging snoephappen (jeugdsentiment!) en Linda maakte bellenblaas.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.