Mama ruimt op

Laat ik beginnen door te zeggen dat ik dus echt slecht ben met opruimen. Gezegend met ADHD is dat een van de (paar) minpunten van mijn persoontje.

Ik zie de rommel wel liggen, maar krijg niet een seintje naar mijn brein om tot actie over te gaan. Dit gaat dan met name wat mijn oog niet steeds ziet. Zoals mijn auto waar de vloer achterin bezaaid ligt met speelgoed en crackerkruimels van dochterlief.

Maar op nog veel meer plekken ligt er rommel..

Denk maar aan de kledingkasten.. Hup schone was erin, deur snel dicht en opgeruimd is netjes.. Eens in de zoveel tijd ( paar maanden) maak ik nette stapeltjes of als dochter in een nieuwe maat / seizoen kleding is. Daarna is het graaien en terug proppen van de kleding.

Helaas heb ik gekozen om gastouder te zijn.. en daar het oudste kind van 3 maar 1 dag in de week komt en dan ook nog eens als eerste wordt opgehaald en dochterlief opruimen wel leuk vind af en toe ben ik veroordeeld tot heel veel opruimen.

netjes

Want jeetje mina wat kunnen baby’s en peuters toch een zooitje maken. Ik zet een bak met dieren neer en een kwartier later liggen die dieren echt in alle uithoeken van de kamer. Ze slepen ermee, stoppen het in de mond en kruipen ermee. Lopen er mee naar de bank en spelen ermee. Daarnaast hebben ze ook een hoekje waar altijd wat speelgoed ligt, voornamelijk hout en boekjes en die liggen ook regelmatig overal verspreid.

Eerst had ik de boekjes steeds netjes op de plank, maar na een paar maanden van steeds zelf de boekjes netjes terug moeten zetten heb ik nu maar een grote bak neergezet waar ze zelf de boekjes in kunnen gooien. Dan helpen ze tenminste soms nog een beetje.

Ook ben ik altijd degene die het speelgoed van dochterlief opruimt want papa ziet het verschil niet tussen de rommel die de gastkindjes hebben gemaakt en dochterlief, dus moet ik dat maar doen. Hij weet ook niet natuurlijk waar alles ligt dus het is wel zo makkelijk als ik het gewoon doe.. zucht.

 speelgoed opruimen

Daarnaast ben ik als werkende thuisblijfmama ook meestal de “klos” met de vaatwasser in en uitruimen, wasjes draaien en vouwen en opruimen en het huis schoonmaken. Gelukkig hebben we voor dat laatste een schoonmaakster die 2 uur in de week helpt, voornamelijk voor de bovenetage omdat ik daar nauwelijks aan toe kom en in het weekend met al die wasjes ook helemaal geen zin meer in heb.

En zo gebeurd het dus regelmatig dat ik overal hoekjes vol rommel en post heb liggen wat ik nog even moet uitzoeken en verwerken ( behalve rekeningen die betaal ik eigenlijk altijd direct omdat ik ze anders vergeet hehe).

rommel opruimen

Gelukkig heb ik plaats van chocolade neigingen in die maandelijkse feestweek altijd opruimwoedes en dan is alles weer even opgeruimd voor een paar dagen.

Zelfs bij mijn schoonouders was ik in de zomervakantie in hun huis niet welkom. Die staat te koop en ze  zouden bezichtigingen krijgen. Gelukkig was hun andere huis al klaar en konden we daar vakantie vieren. Sja ze kennen me inmiddels wel.

Toch vind ik het grappig dat ik met mijn slechtste eigenschap door mijn werk het meeste mee bezig ben.

Heb jij ook zo’n slechte eigenschap waar je op de een of andere manier steeds mee geconfronteerd wordt om er WEL mee bezig te zijn?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

  1. Maar goed dat er gewoon geleefd mag worden in je huis! Hier is opruimen ook niet een van mijn favorieten. Als de kinderen na een dag spelen zonder opruimen naar bed zijn gegaan wil ik het rustig zo laten liggen. Tenminste als ik de volgende dag niet hoef te werken. Een van de nadelen van thuiswerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.