mama ik wil bij jou blijven

Soms voel ik mij als moeder wel eens schuldig, maar dit kan ik gelukkig meestal wel relativeren dat ik hierin niet anders zal zijn dat andere moeders.

Sinds dochterlief een jaar is ongeveer slaapt ze met regelmaat van 1 a 2 keer in de maand een nachtje bij mijn lieve moeder. Haar trotse oma. Dit idee was ontstaan toen ik 5 dagen als gastouder ging werken en om dochterlief een dagje rust te gunnen.  Ondanks dat ik nu geruime tijd de donderdag vrij ben is deze oppasregeling toch gebleven. De vrijdag heb ik 5 kindjes dus voor mij en dochterlief is dat een extra dagje ‘rust’. Altijd gaat ze hier met veel plezier heen en regelmatig was het zelfs zo dat wij zelf de deur direct weer uit werden gekeken zodat ze al haar aandacht aan oma en het speelgoed daar kon geven en ze de volledige aandacht van oma zou krijgen natuurlijk.

De laatste tijd gaat het er echter wat anders aan toe. Zo hoorde ik van mijn moeder al dat ze zegt dat ze ons mist. De betekenis van dit woord begrijpt ze nu sinds een paar maanden. Toen ik ging wandelen met de kindjes en papa thuis was zei ze vertederend tegen papa: “Dag papa tot straks ik zal je missen”. Als ze naar bed gaat en we zijn een kusje of knuffel vergeten dan roept ze ons terug. “Mama knuffel vergeten kom snel!” Ook zegt ze soms dat ze naar huis wil.

Ze weet zich dus super goed te uiten. Heel handig, maar soms ook een tikkeltje confronterend. En dit doet niks af aan de oppaskwaliteiten van oma natuurlijk. Want alle oma’s zijn super. Kinderen zijn super en helemaal als ze zich gaan uiten, maar ze hebben nog niet geleerd dat sommige dingen hard aan kunnen komen bij mensen. Ze vertellen gewoon wat ze zien wat ze denken en wat ze voelen. Hup recht voor zijn raap.

ME TIME

Gisteren was het weer zo ver. Een middag en avond ME TIME. Dochterlief had ‘s morgens nog staan juichen dat ze naar oma ging, maar toen ik haar wakker maakte was het. “Nee ik wil bij papa en mama blijven.” Dus rustig uitgelegd dat ze natuurlijk leuke dingen ging doen bij oma en dat mama ook even moest werken en papa ook. Want mijn echte werk gastouder zijn, dat ziet zij natuurlijk niet als dat mama werkt. Nee al haar vrienden komen spelen bij haar. Zo lief als ze een kindje een knuffel geeft en zegt: “Mama dit is mijn vriend!” Dus als ik gewoon wat voor mezelf ga doen dan ga ik werken.

In de auto vond ze het dan toch wel gezellig dat we naar oma gingen en zat ze van alles te vertellen en vrolijk liedjes te zingen. Zodra ze bij oma binnen stapte vroeg ze direct “Oma gaan naar kinderboerderij nu?” Om er heel snel achteraan te zeggen “Mama ga je ook mee?” Nee lieverd, mama moet even gaan werken net als papa. Morgen komen we je weer halen goed? 1 nachtje maar! Waarop een blij gezicht met  “Ohw dank je wel mama!” gevolgd door een dikke knuffel op volgde. Uh ja wat ik daar dan weer van moet denken?

Leuke dingen bij oma

Maar ze heeft het altijd super naar haar zin! Lekker pannenkoeken eten, naar de kinderboerderij, naar ‘oude’ oma (mijn oma), spelletjes spelen op de iPad en iPhone en lekker tv kijken en al het speelgoed wat daar staat niet vergeten.

bij oma bij oma bij oma  bij oma

Sja als moeder heb je gewoon af en toe even ME TIME nodig. In dit geval om even te kunnen winkelen, aan mijn blog te werken en lekker uit eten te kunnen met manlief. Om ons naast papa en mama ook weer even geliefden te voelen. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Voel jij je ook soms schuldig als je even ME TIME neemt?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.