Ontdek de wereld en maak je eigen wereldbol!

Met de gastkindjes doe ik op dit moment thema in de ruimte en dan is het ook leuk om over onze planeet de aarde te praten. Ik ontving een heel dik boek om onze wereld te ontdekken en waarmee we een eigen wereldbol kunnen maken! 

Maak je eigen wereldbol

eigen wereldbol

De astronauten en raketten de zon en de maan die blijven bij mijn leeftijd van gastkindjes op dit moment goed hangen. En dat onze planeet de aarde heet ook. Ze vinden het maar soms gek dat hij groen en blauw wordt afgebeeld want de straten zijn toch niet groen en blauw? Ja hoe kleiner de kinderen hoe kleiner de belevingswereld en daarom is dit boek stiekem ook voor jonge kinderen al helemaal geweldig.  Ook al is het boek wat er bij zit meer geschikt voor 8 jaar en ouder mijn kindjes van 3 – 6 jaar vinden een eigen wereldbol ook helemaal super!

Zet je eigen wereldbol in elkaar

eigen wereldbol

Ik heb altijd al zo’n eigen wereldbol willen hebben die dan zo kan ronddraaien en waar je kunt kijken waar alle landen zijn en hoe groot de oceanen eigenlijk wel niet zijn. Maar doordat die bollen zo groot zijn, en eigenlijk gewoon in de weg staan heb ik er nooit een gekocht. Hoe gaaf is het dat wij er nu wel een hebben die helemaal plat is op te bergen! Ja je hoeft niet te knippen en niet te lijmen. En!! hij draait.

eigen wereldbol eigen wereldbol eigen wereldbol

Gewoon even de vouwrandjes die al voorgedrukt zijn omduwen en in elkaar schuiven. Ok ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat het een klusje is waar je wel even rustig voor moet gaan zitten en niet net zo als ik het in elkaar zet terwijl een baby een spuitluier krijgt en een flesje wil en de peuter ondertussen ook af en toe even wat wil vragen. Dan ga je namelijk een hele gekke eigen wereldbol maken zoals ik heb gedaan. Kijk de foto’s maar en zoek de fouten hahaha

eigen wereldbol

Ik zie de zee!!

Gelukkig zien de kinderen die foutjes niet en reageerden ze allemaal stuk voor stuk: Ik zie de zee!!! want ja ik legde steeds uit dat het blauwe van de aarde de zee was en het groene van de aarde het land. Maar is alles wel zo groen als je altijd op de simpele plaatjes van onze planeet aarde ziet.

Ontdek de wereld

Het boek ontdek de wereld helpt mij verder met uitleggen!

Over de term Biomen heb ik het niet gehad met mijn kindjes. Ik kende dat woord zelf nog niet eens, schaam schaam. Wel heb ik het over landgrenzen gehad en over de werelddelen. Al blijven die termen echt nog niet hangen daar zijn ze nog te jong voor. Interessant vonden ze het wel en samen bekeken we alle pagina’s uit het boek en vroeg ik aan hun wat ze herkenden.

eigen wereldbol

Zo herkenden ze veel dieren op het land en in het water. We keken naar gebouwen en mijn dochter herkende de piramide’s. Voertuigen zoals vliegtuigen en boten om mee te reizen van het ene land naar het andere land.

eigen wereldbol

Zo was een jongetje met de boot naar Engeland geweest, dochterlief met het vliegtuig naar Spanje en een ander kindje met het vliegtuig naar Curacoa en keken we waar dochterlief haar Oom nu aan het backpakken was. Heel ver weg van ons!

Zo mooi om dat op een wereldbol te kunnen laten zien wat afstanden betekenen en hoe klein ons landje is die in hun ogen al een groot land is. Want het is wel heel lang rijden naar oupa en omi toch!

Zoekboek of een zoek wereldbol?

Om de interactie tussen het boek en de wereldbol te bevorderen kun je ook nog eens heel veel plaatjes opzoeken op de wereldbol.

Leuk  verschil ook om te merken dat de ene gewoon simpelweg het zelfde plaatje op zoekt en de ander wil weten wat het is. En ook hier moet je zeker de tijd voor nemen en de laptop bij je in de buurt hebben want ik had nog nooit gehoord van Nazcalijnen, Aswandam, Oed, Doejong en zo nog een paar woorden. Ken jij deze dingen?

Wat vinden wij er van

Een absolute musthave om in huis te hebben voor kinderen vanaf 7 jaar. Aardrijkskunde wordt een feest en helemaal leuk als je met je kinderen verre reizen gaat maken.

Ook voor jongere broertjes en zusjes is het erg leuk. Heb je bijvoorbeeld familie in het buitenland wonen, moet papa of mama wel eens ver weg op reis of is papa of mama misschien stewardess en overal op de wereld steeds. Dan is dit boek ook erg leuk om te hebben en samen op de wereldbol alles te bekijken en afstanden te meten.

Specificaties

Uitgeverij:    Trichis Publishing

Auteur:          Leon Grey

ISBN:              9789492077936

Prijs:               Ontdek de wereld maak je eigen wereldbol is voor €22.50 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:       48 pagina’s en knutselpakket

Datum:          Verschenen in januari 2018

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.