Luuk en Lotje vieren Pasen en de 5 mooiste paasverhalen

Elk jaar vind ik het een feest om prentenboeken over Pasen voor te lezen. Ik ben dan ook altijd erg blij als er weer nieuwe boeken worden uitgegeven. De gastkinderen zitten zich nu al te verheugen op wanneer het Pasen is en of de paashaas weer eieren gaat verstoppen. En zullen we hem dit jaar nu eindelijk eens zien? Wij hebben nog nooit een paashaas ontmoet. Jij? Luuk en Lotje vieren Pasen en ontmoeten wel een paashaas.. Dit boek en nog een dik boek met 5 mooie paasverhalen heb ik vandaag voor jullie in de review!

Luuk en Lotje vieren Pasen

Luuk en Lotje vieren pasen

Luuk en Lotje Het is Pasen! is weer een super leuk prentenboek van schrijfster Ruth Wielockx. Na kerst is het dit keer de feestdag dat Luuk en Lotje Pasen vieren. En omdat het Pasen is gaan Luuk en Lotje paaseieren zoeken op de boerderij van boer Teun. Ze willen wel 100 eieren rapen.

Luuk en lotje vieren pasen

Bij het paasontbijt zit daar opeens de paashaas. Ohw nee het is papa verkleed als paashaas. Dat willen Luuk en Lotje ook wel. Op de boerderij zijn nog meer kinderen verkleed.

Tijdens het voorlezen aan de kinderen merk ik dat ze dat wel leuk vinden dat verkleden. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik verkleden nooit aan Pasen heb gekoppeld. Gelukkig voor de kinderen heb ik voldoende diademen met paashaasoren en zo is het dat na de fruitmaaltijd er opeens 5 paashazen rondlopen/kruipen.

Paaszoektocht

Net zoals op veel kinderboerderijen gebeurt in het echt, is er bij boer Teun op de boerderij een paaszoektocht. Alle kinderen hebben een eigen mandje om de eieren in te doen. Luuk vindt een bruin ei bij de kippen, maar die is niet van chocolade.

Papa heeft mooie paastakken gekregen van boer Teun. Daar kunnen ze thuis een mooie paasboom mee versieren. En mama heeft echte eieren gekregen om thuis te gaan versieren!

Een leuk herkenbaar verhaal van de tweeling Luuk en Lotje!

Auteur: Ruth Wielockx | Uitgever: Clavis B.V.B.A., Uitgeverij | 9789044835618 | februari 2019 | 32 pagina’s | €14,95 bij Bol

Vrolijk Pasen de mooiste paasverhalen

Een dik boek met maar liefst 150 pagina’s aan de mooiste paasverhalen. Pasen vieren ze in de dierenwereld ook. In dit boek staan de vijf mooiste paasverhalen.

Haas Huppel en de paashaas met illustraties van Marcus Pfister. Het paaskuiken met illustraties van Alexandra Junge, Het slimme paaseierenplan met illustraties van Pirkko Vainio, Eieren voor de koning met illustraties van Iskender Gider en Goed gedaan Kippiekip met illustraties van Sarah Emmanuelle Burg.

Het leuke is dat je in dit boek ook echt goed de verschillen ziet tussen de verschillende illustratie stijlen.

Paashaas

Ik heb alleen nog maar het eerste verhaal gelezen met de kinderen en dat is inderdaad een super mooi paasverhaal. Haas Huppel is een sneeuwhaas en wil graag vliegen. Hij vraagt zich af waarom alle hazen hetzelfde zijn. Maar mama vertelt hem over de paashaas. Niemand heeft hem nog ooit gezien. Hij is sneller dan een storm met windkracht 10, en kan zich heel goed verstoppen. De paashaas is niet bang en vraagt heel beleefd aan de kippen of ze een ei voor hem hebben.

Haas Huppel weet het direct hij wordt paashaas! Maar als de vos dan toch achter hem aangaat en zich maar net op tijd kan verstoppen is hij toch wel heel erg moe. Het is een bruine veldhaas en samen gaan ze naar een kippenhok om eieren te vragen. Helaas struikelen de haasjes en vallen de eieren kapot. De haasjes zijn verdrietig, maar gelukkig heeft de paashaas een prachtig ei gebracht.

Dit en nog 4 prachtige verhalen staan in dit dikke boek voor Pasen!

Auteur: Sjoerd Kuyper Sander Hendriks Co-auteur: Joukje Akveld Ineke Ris | Uitgever: de Vier Windstreken | 9789051162332 | februari 2012 | 144 pagina’s | €19,95 bij Bol

Paas prentenboeken

Natuurlijk zijn er naast Luuk en Lotje vieren pasen en de vijf mooiste paasverhalen nog meer leuke prentenboeken voor Pasen!

disclaimer
Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!